Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek megérné bejárnom...

Szerintetek megérné bejárnom majd Pestre?

Figyelt kérdés

Szóval. Oké, itt a nyár, de én még is egy sulis témáról érdeklődnék.

Szeptemberben nyolcadikos leszek, és úgy tervezem, hogy Budapesten néznék gimiket. Találtam is. Másfél órás út lenne kb. Viszont itt vidéken, a városban, pár kilométerre is van gimnázium, de az nem tetszik annyira, persze oda is jelentkezek, ha nem vennének fel Pestre.

Azon gondolkoztam, hogy nulladik órákra hogy járnék be? Anyának szülői értekezlet is majd lesz, és az is egy óra autózás. Van más is, aki vidékről jár fel Pestre? Hogy oldja meg?

2014. júl. 1. 23:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
51%
Igen, az lehet, hogy BP-n belül utaznak 40 percet, de nekik 10-30 percenként van buszuk, nem óránként vagy másfél óránként.
2014. júl. 3. 15:06
 22/25 A kérdező kommentje:

Nálunk is sűrűn van busz, előbb néztem a menetrendet, fél óránként, vagy előbb is jön a Népligetbe érkező busz.:) Hat körül felszállok, hét körül letesz a Népligetnél, onnan megyek 25 percet metróval egy átszállással plusz két perc séta.

Persze, így azért netről nem akarom bemérni percre pontosan, hogy mennyi idő alatt érek be... mert nem lehet. Ha Pesten járok majd nyílt napokra, akkor lemérem. A koleszt végleg kizárom, én képtelen lennék ott lenni, nem is akarok, másnak jó buli, de én nem szeretném. Akkor inkább az utazás. Azt amúgy is szeretem.:D

2014. júl. 3. 18:49
 23/25 anonim ***** válasza:

Melyik gimibe jelentkeznél?

Én Győrből jártam volna be szívesen minden nap suliba (1 óra 20 perc IC-vel/RJ-tel, blabla, stb.), plusz 10 perc a busz a sulihoz. Egyetemistaként.

Most már amellett vagyok, hogy jobb Pesten lakni és onnan bejárni, még akkor is, hogyha az iskola a lakhelyemtől tömegközlekedéssel reggelente 40-50 perc (XXI. és XIV. kerület a suli és otthon, de ha megyek fel, akkor vagy Kelenföld, vagy a Keleti PU az egyik cél).

Én a helyedben arra sem apellálnék, hogy metróval 25 perc alatt eljutsz oda, ahova menni akarsz. Reggel csúcs forgalom van ott is, ergo több utas száll le, meg fel, van , aki fel sem jut arra, amelyiket először elérné, annyian vannak rajta. A metrós utazásod a 25 perc helyett jó lesz 30-35-nek is.

Metróztam minden nap, hazafelé, és volt, hogy a kiírt 21 percből 40 lett. Pedig utas se volt.

Vagy épp, hát pont lemaradtam róla, és a következő jó pár perc múlva jött, a kellő 2 helyett. És akkor arról nem beszéltünk még, hogy Dabasra a busz éppen késve ér-e be a csúcs miatt, és elkésel a suliból, vagy mondjuk pont lekésed a buszod hazafelé, a következő meg késve indul. Ha jó indulatú vagy, az 1.15-ből így máris van 1.45 perc, és akkor maga a tömegközlekedés nem késik.

Én is a kolira szavazok, vagy közelebbi gimire. Ha jól érettségizel ott, akkor ugyanakkora esélyed van bejutni egyetemre/fősulira.

Én mondjuk alapból a biztonság miatt lennék a helyedben kolis. Pluszban, ha gimis leszel, tanulnod is kell, nem keveset.

Ha te képes vagy bejárni Pestre a jobb suli érdekében, nem tudom, hogyan nincs annyi feláldozó készséged, hogy akkor vállalod mellé a kolit.

Szóval szerintem nem, nem érné meg bejárósnak lenni Pestről. Még egyetemre sem igazán, de középiskolába tuti nem.

2014. júl. 17. 19:43
 24/25 A kérdező kommentje:

Szinyeire gondoltam.

Vagy esetleg Leovey az csak 10 perc a Nepligettol.

Ajj pedig annyira szivesen tanulnek Pesten.:/ Ez van.

2014. aug. 16. 01:15
 25/25 A kérdező kommentje:

Na meg a helyi gimibe pont azok az osztálytársaim mennek, akiket nem igazán kedvelek. Pesten tényleg full új társaságba kerülnék, sok emberrel ismerkedhetnék, és ez most hülyén fog hangzani, de itt az életben nem lesz barátom, 18 évesen is csókszűz (:D) leszek.xd Hát akkor Pestről kilövöm Szinyeit, de muszáj lesz ottani gimit is megjelölnöm, szóval..

köszönöm a válaszokat.

2014. aug. 16. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!