Szerintetek megérné bejárnom majd Pestre?
Szóval. Oké, itt a nyár, de én még is egy sulis témáról érdeklődnék.
Szeptemberben nyolcadikos leszek, és úgy tervezem, hogy Budapesten néznék gimiket. Találtam is. Másfél órás út lenne kb. Viszont itt vidéken, a városban, pár kilométerre is van gimnázium, de az nem tetszik annyira, persze oda is jelentkezek, ha nem vennének fel Pestre.
Azon gondolkoztam, hogy nulladik órákra hogy járnék be? Anyának szülői értekezlet is majd lesz, és az is egy óra autózás. Van más is, aki vidékről jár fel Pestre? Hogy oldja meg?
Hát figyelj, én Pesten lakok és itt is járok suliba. Hála a csodálatos tömegközlekedésnek, kicsit több mint 1 óra, hogy beérjek. (Közben a Gyálról bejárós osztálytársaim 20 perc alatt bentvannak a Volánnal)
4 éve is kibírom, szerintem nem gáz, elvagyok vele. Ha sokat kell tanulnom, akkor olvasgatom a buszon is, és ennyi.
Én Dabasról jártam be 4 éven át folyamatosan, teljesen meg lehet szokni az utazást, hogy ha a kolesz gondolata nem vonz téged. Azt hozzá teszem, hogy az én általános iskolás osztályom fele szintén bejárós volt, (néhánynak 0. órája is volt, panaszt nem nagyon hallottam, max. az elején amikor még szokni kellett) de ők is simán felkeltek minden reggel, és délután sem volt baj a busz elérésével. Vállalható táv :) ..gondolj bele, hogy vannak akik 1 órákat utaznak bkv-val, és Pesten laknak.
Rajtad áll. :)
Szerintem számolj utána, heti hány órád megy el az utazással? Rengeteg hasznos dolgot tudnál csinálni abban az időben.
Mi lesz télen, a hidegben, sötétben?
Mindent egybevetve megéri bevállalni az áldozatot, öt évig voltam kolis, kisebb táv miatt mint te :) S rengeteget tanultam, rengeteg élményem maradt meg, jobb mintha minden nap buszoztam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!