Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek megérné bejárnom...

Szerintetek megérné bejárnom majd Pestre?

Figyelt kérdés

Szóval. Oké, itt a nyár, de én még is egy sulis témáról érdeklődnék.

Szeptemberben nyolcadikos leszek, és úgy tervezem, hogy Budapesten néznék gimiket. Találtam is. Másfél órás út lenne kb. Viszont itt vidéken, a városban, pár kilométerre is van gimnázium, de az nem tetszik annyira, persze oda is jelentkezek, ha nem vennének fel Pestre.

Azon gondolkoztam, hogy nulladik órákra hogy járnék be? Anyának szülői értekezlet is majd lesz, és az is egy óra autózás. Van más is, aki vidékről jár fel Pestre? Hogy oldja meg?

2014. júl. 1. 23:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
65%
Nem ajánlom, hogy bejárj ilyen hosszú úton, nem fogod bírni. Én külvárosi vagyok Budapesten, a belvárosba jártam gimnáziumba (tavaly végeztem), és egy órát utaztam minden nap oda, egy órát vissza. Hihetetlenül lefárasztott, alig volt kedvem tanulni itthon, nagyon korán kellett kelnem reggelente stb. Volt egy osztálytársam, aki vidékről járt be, neki kicsit több, mint másfél óra volt az út, és borzasztóan ki volt készülve. Előbb kelt fel az első órára való beéréshez, mint mások a nulladik miatt, képzelheted, milyen fáradt volt egész nap. Nagyon utálta.
2014. júl. 2. 08:24
 12/25 anonim ***** válasza:
90%

Hát figyelj, én Pesten lakok és itt is járok suliba. Hála a csodálatos tömegközlekedésnek, kicsit több mint 1 óra, hogy beérjek. (Közben a Gyálról bejárós osztálytársaim 20 perc alatt bentvannak a Volánnal)

4 éve is kibírom, szerintem nem gáz, elvagyok vele. Ha sokat kell tanulnom, akkor olvasgatom a buszon is, és ennyi.

2014. júl. 2. 09:00
 13/25 anonim ***** válasza:
Budapesten a reggeli forgalomban a 10 perc nem 10 perc, hanem kicsit több. Ismerek valakit, akinek úgy háromnegyed óra bejutni az iskolájába, hogy ő maga is Pesten lakik...
2014. júl. 2. 09:32
 14/25 anonim válasza:
82%

Én Dabasról jártam be 4 éven át folyamatosan, teljesen meg lehet szokni az utazást, hogy ha a kolesz gondolata nem vonz téged. Azt hozzá teszem, hogy az én általános iskolás osztályom fele szintén bejárós volt, (néhánynak 0. órája is volt, panaszt nem nagyon hallottam, max. az elején amikor még szokni kellett) de ők is simán felkeltek minden reggel, és délután sem volt baj a busz elérésével. Vállalható táv :) ..gondolj bele, hogy vannak akik 1 órákat utaznak bkv-val, és Pesten laknak.

Rajtad áll. :)

2014. júl. 2. 10:21
 15/25 anonim ***** válasza:
93%
Másfél óra szinte semmi. Budapesten belül is simán lehet ennyit utazgatni.
2014. júl. 2. 13:04
 16/25 anonim ***** válasza:
82%
Nekem is kb. Ennyi volt suliba bejárni, de szerintem még vállalható. Legalábbis nekem a kolesz tuti nem működött volna, semmiképp nem laktam volna X emberrel egy picike szobában, ahol nem lehet kimenni, meg kötelezően ettől eddig tanulni kell. Én mindig megoldottam a bejárást, mert nekem simán csak nem volt opció a kolesz.
2014. júl. 2. 13:44
 17/25 A kérdező kommentje:
Jé, én is Dabasról járnék be.:) Nem tudom, koleszt ezért se szeretném, amit mondott az egyik válaszadó, a nem feltétlenül jó arc szobatársak, meg nekem minden otthon van, én otthon tudok tanulni, a koleszt anyáék sem preferálják, még apa is előbb menne bele abba, hogy Bp-re menjek mindennap, mint hogy kolis legyek. Ősszel megyek majd Pestre nyílt napokra gimibe, szóval akkor le is mérem, hogy pontosan mennyi idő alatt érnék be, és akkor mérlegelek, hogy bírnám-e. Apa viszont nem nagyon örülne, ha Pestre járnék, őszerinte az itteni gimi is jó, szerintem meg nagyon nem. Anya viszont támogat, szóval apával is simán lerendezem majd. Persze, kényelmesebb lenne negyed órát biciklizni, mint másfél órát buszozni meg metrózgatni, de egy jó középiskoláért nekem megérné. Azt hiszem. Szerintem marad a Budapest, hisz mások is utaznak ennyit, ha nem többet, még a városon belül is. Tényleg köszönöm szépen a válaszokat! :)
2014. júl. 2. 14:53
 18/25 anonim ***** válasza:
A mi sulinkba elég sokan járnak ilyen messziről, mivel elég erős iskoláról van szó. Osztálytársaim közül is van pár, aki másfél órát, vagy annál is többet utazik. Kérdezgettem őket, azt állítják, hogy jól bírják.
2014. júl. 2. 15:59
 19/25 anonim ***** válasza:
82%
Én Bp-n járok suliba, és legalább 2-en járnak be a te környékedről nap, mint nap. Egyikük se kolis, tehát ki lehet bírni. :) Volt olyan osztálytársam, aki Fejérből járt be, szintén minden nap.
2014. júl. 2. 19:42
 20/25 anonim válasza:
0%

Szerintem számolj utána, heti hány órád megy el az utazással? Rengeteg hasznos dolgot tudnál csinálni abban az időben.

Mi lesz télen, a hidegben, sötétben?

Mindent egybevetve megéri bevállalni az áldozatot, öt évig voltam kolis, kisebb táv miatt mint te :) S rengeteget tanultam, rengeteg élményem maradt meg, jobb mintha minden nap buszoztam volna.

2014. júl. 3. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!