Szerintetek megérné bejárnom majd Pestre?
Szóval. Oké, itt a nyár, de én még is egy sulis témáról érdeklődnék.
Szeptemberben nyolcadikos leszek, és úgy tervezem, hogy Budapesten néznék gimiket. Találtam is. Másfél órás út lenne kb. Viszont itt vidéken, a városban, pár kilométerre is van gimnázium, de az nem tetszik annyira, persze oda is jelentkezek, ha nem vennének fel Pestre.
Azon gondolkoztam, hogy nulladik órákra hogy járnék be? Anyának szülői értekezlet is majd lesz, és az is egy óra autózás. Van más is, aki vidékről jár fel Pestre? Hogy oldja meg?
Koli vagy a közelebbi suli. A bejárás hosszú távon csak kikészítene. Már egy hét is sok.
Egyetemista vagyok, más városban tanulok és van, hogy otthonról megyek vizsgázni.
Kb 100km-ert utazok.
Ahhoz, hogy kilencre beérjek (pontosabban épphogy beessek) ötkor kell kelni, elkészülni, pályaudvarra kimenni, 1 óra 40 perc zötykölődés pluszban a helyi tömegközlekedés ami elvisz a vizsga helyszínére.
Ha nem vinnének ki a pályaudvarra kocsival, még korábban kellene ébredni.
Szóval gondolatban szép az a 1,5 óra és nem olyan vészes, főleg, hogy sokan városon belül 40-45 percet utaznak azért, hogy iskolába jussanak, de eléggé kételkedem abban, hogy a vonat vagy helyközi busz pont a kinézett suli előtt dob le.
És ez esetben az a másfél óra nem másfél hanem minimum 2,5 plusz még az az idő amíg indulás előtt elkészülsz.
A reggeli csúcsforgalmat pedig ne is említsük.
én három évig voltam koleszos, nagyon élveztem... a sok utazás tényleg fárasztó, főleg, ha ritkán járnak a buszok, nem igazodik az órarended a járatokhoz... egész időd utazással és várakozással fog eltelni... nem olyan rossz a koli, ráadásul, ha szerzel ismeretek Pesten, sokkal könnyebben boldogulsz később is, talpraesettebb leszel...
bár koliban van kötelező tanulószoba, meg minden, de meg lehet szokni... te érzed, mi a fontosabb... bár egy gimiért nem jönnék Pestre, azok mindenhol ugyanolyanok...
inkább szakközépiskolát választ, ami 4 év után érettségit ad, szakmai ismereteket, utána mehet szakmát tanulni, OKJ-s képzésre, vagy egyetemre is... de egy gimiből hova mész tovább, ha nem bírjátok fizetni a fősulit, vagy nem vesznek fel? Sőt, akik szakmát tanulnak, ösztöndíjat is kapnak... én inkább egy jó szakközépiskolát néznék, én is odajárok, egyáltalán nem gáz, sőt, sokkal több előnye van, amiket később tudsz kamatoztatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!