Most komolyan engedelyt kellene kernem 18 evesen, ha
kiteszem az ajton a labam?
Figyelt kérdés
Apum megjegyezte, miutan hazajottem a biciklizes utan, hogy, azert szolhatnek, ha elmegyek. De most komolyan mindenrol tajekoztatnom kene, hogy hova megyek? 20 percre mentem el kerekparozni, raadasul faluban lakom. Az oke, ha mondjuk elmegyek a szomszed varosba, es ott vagyok huzamosabb ideig, akkor termeszetesen szolok.
De mar ennyi szabadsagom sem lehet? Nem tudom mi lesz, ha felkoltozok Pestre az egyetem miatt, akkor majd orankent fognak felhivni,hogy ellenorizzenek, vagy mi?
Hát gondolom most hogy 18 lettél és magadat tartod el, nem kérsz tőlük egy fillért sem, nincs joguk szóvá tenni. Ha ez nem így van teljesen jogos hogy érdekli őket merre jársz.
2014. máj. 25. 14:19
12/18 anonim válasza:
Hát ez bunkóság tőlük, hogy ők se szólnak. Hogy várják el, ha egyszer ők se úgy tesznek. Már én is szülő vagyok-még csak 4 éves lesz lányom-, de úgy gondolom, hogy a szabályokat, amiket hozok, azt nekem is be kell tartanom. Ha meg akarom tanítani a gyerekem, hogy ebéd előtt nem eszünk édességet, nekem sem szabad ezt tennem. Ha elvárom, hogy a gyerekem elköszönjön otthonról és bejelentse, hova megy, akkor nekem is eképp kell cselekednem, hogy jó példával járjak elől.
2014. máj. 25. 14:27
13/18 anonim válasza:
Nálunk ez természetes, hogy szólunk egymásnak, ha elmegyünk itthonról, nehogy aztán valaki sokkot kapjon, hogy hova lett xy. :)
De a szüleidtől szerintem nem jogos, hogy elvárják, miközben ők sem tartják be ezt a "szabályt".
2014. máj. 25. 15:56
14/18 anonim válasza:
Nézd otthon laksz, ők tartanak el, illik megbeszélni hogy akkor elmész valahová.
Majd ha összeköltözöl valakivel egy barátnővel akkor neki sem fogod elmondani, hogy most elmész találkozol egy haveroddal? vagy elmész a konditerembe? nyilván nem szó nélkül fogsz eltűnni órákra nem? Na most is ez van csak a szüleiddel.
Vagy gondold fordítva a majdani barátnőd elmenne otthonról csak úgy, azért felháborodnál nem, hogy azt sem tudtad, hogy el akar menni, meg úgy egyáltalán semmit sem.
2014. máj. 25. 19:17
15/18 anonim válasza:
én is szoktam szólni, ha elmegyek Itthonról, meg nekem is szólnak, ha elmennek Itthonról. Azt már nem szoktuk részletezni, hogy merre, meg mikor jövünk, csak, ha rákérdezünk a másiktól. Így legalább tudjuk, hogy ne keressük egymást. Szerintem is azt sérelmezték nálad, hogy szó nélkül leléptél.
2014. máj. 25. 19:31
16/18 anonim válasza:
Nem,nem muszály :) de megértheted őket is :) Legalább mond nekik hogy 'elmentem' de ha nagyon zavar,beszélj velük
11/l
2014. máj. 26. 01:52
17/18 anonim válasza:
Azért igenis illik szólni,hogy elmész hová mész, ha hosszú időre azért az is kivel és mikor jössz,sőt ha valamiért később érnél haza dobhatsz egy smst vagy egy telefont.Attól hogy 18 vagy nem vagy felnőtt,és igenis tartozol ennyivel a szüleidnek,hogy tudják hol vagy,majd ha saját háztartásod lesz akkor már nem kell szólnod senkinek ha egyedül élsz,hogy mikor hova mész.
2014. máj. 26. 19:41
18/18 anonim válasza:
Nálunk természetes hogy bárki aki elindul itthonról, kiabál egyet hogy "elmentem xy dolgomra, majd jövök, helló"... Nem tudom ez miért olyan nagy feladat. :D ez nem engedélykérés csak szólsz hogy tudják hol vagy. Gondolj már bele, mit tennél ha a gyereked nem lenne otthon és fogalmad nem lenne mi lehet vele..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!