Most komolyan engedelyt kellene kernem 18 evesen, ha kiteszem az ajton a labam?
Apum megjegyezte, miutan hazajottem a biciklizes utan, hogy, azert szolhatnek, ha elmegyek. De most komolyan mindenrol tajekoztatnom kene, hogy hova megyek? 20 percre mentem el kerekparozni, raadasul faluban lakom. Az oke, ha mondjuk elmegyek a szomszed varosba, es ott vagyok huzamosabb ideig, akkor termeszetesen szolok.
De mar ennyi szabadsagom sem lehet? Nem tudom mi lesz, ha felkoltozok Pestre az egyetem miatt, akkor majd orankent fognak felhivni,hogy ellenorizzenek, vagy mi?
18/F
Én ha csak elszaladok otthonról max 1-2 órára akkor csak bekiabálok a házba,hogy 'elmenteeeeem,(majd jövök)" és ennyi. Max ha hazajövök megkérdezik,hogy hol voltam,de csak ritkán. Azért szoktam beszólni,hogy elmegyek,hogy ne keressenek meg ne ijedjenek meg hirtelen,hogy 'úristen hol a gyerek',
Ez nem engedélykérés szimplán természetes ameddig itt élek,hogy közlöm,hogy elmegyek,még ha azt nem is mondom el,hogy hova.
Szerintem apud se arra gondolt,hogy oda kellett volna menned hozzá,hogy 'apuci elmehetek-e 20 percre biciklizni a faluba?" csupán annyit várt,hogy szólsz,hogy elmész és ne keressen ha szüksége van rád.
17l
Szerintem is csak arról van szó, hogy apukád azt sérelmezi, hogy szó nélkül eltűnsz. Mondjuk képzeld el a fordított helyzetet. A szobádban töltöd a délutánt, egyszercsak kimész a konyhába valamiért és észreveszed, senki nincs otthon, lehet épp kérdezni akartál valamit. Szó nélkül elmentek, nem is szóltak neked. Neked is lehet rosszul esne bizonyos esetekben. Vagy keresik őket telefonon, te meg mondod, egy pillanat, szólok apunak, körbefutod a házat és meglepődve veszed észre, apád nem is szólt, hogy elmegy. Te meg megmondhatod a telefonálónak-aki majd hulyének néz, hogy azt se tudtad, hogy nincsenek otthon a szüleid.
Körülbelülre tudod, mennyi időre mész el, ha nem tudod, megmondod, hogy majd jössz. De tudni fogják, hogy elmentél, és nem kell aggódniuk, hogy hol vagy.
Én se vagyok már gyerek, de én is közlöm a párommal, ha elmegyek valahova, hogy hova megyek, kábé mennyi, mire visszaérek.
Nem engedélyt kell kérned, ők sem azt akarják. Annyit kértek, hogy szólj nekik ha elmész otthonról. Ezt azalatt megtudod csinálni amíg felveszed a cipőd.
Legalább is, felénk és az ismerőseim körében így szokás. Nem csak a gyerek, de a szülő is szól ha elmegy valahová. Még akkor is ha a család összes tagja nagykorú.
Engedélyt én se kértem 18 évesen, de szóltam, ha dolgom volt máskor, hogy kb. mikor jövök, esetleg azt is, hová mentem.
Szerintem jó, ha a családtagok nem csak eljárnak egymás mellett, ha pedig keres valaki, legalább tudnak neki mit mondani, mittudomén pl. hogy "XY nincs itthon, kb. hét körül ér haza."
Oke, latom en reagaltam tul a dolgot, de ok sem szoktak mindig szolni, hogy hova mennek, de nem is varom el. Ha dolguk van, hat menjenek. Ha nagyon keresem oket, es nem tudom merre vannak, akkor felhivom oket. (mondjuk en meg azt varnam el, hogy naluk legyen a telefon, ha elmennek, de sokszor nincs ez igy)
Nem lenne ezzel gondom, de sajnos ez tokre nem kolcsonos, igy teljesen ugy tunt ma, hogy szamon keri rajtam, hogy hol voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!