14 éves táborvezető vagyok.14. én kezdődik a tábor. Ugy érzem hogy az olyan idősek mint én nem fognak teljesen komolyan venni. Mit tegyek vagy mit mondjak hogy komolyanvegyenek?
Én 15 évesen voltam,nem volt semmi gond. Volt egy-két nagymenő akik beszólogattak meg ilyesmik,de egyik éjszaka kiültem hozzájuk és elmagyaráztam,hogy miért vagyok ott stbstb aztán teljesen normálisak voltak.
Szerintem is az a lényeg,hogy ne legyél komoly,mert nekem is volt egy társam aki úgy érezte,hogy ő a főnök és parancsolgatott meg ordibált (!) velük. Fölösleges. Szerintem légy laza,de határozott,hogy azért tudják,hogy oké,hogy jófej vagy,de hallgatniuk kell rád.
Én ezért ültem oda hozzájuk és akkor h*lyéskedtünk meg segítettem nekik kisebb (tényleg csak ilyen nagyon apró szabályokat amikből semmi nem lett volna ha kiderül csak szabály,de ők ezt nem tudták) megszegni vagy falaztam őket.. Szóval ez az egész nekem is inkább egy tábor volt,mint munka. Sőt jobb volt táborvezetőnek lenni,mint táborozónak. Nagyon élvezem a szerveskedést,hogy reggel keltem őket,hogy reggeli és akkor pár gyereket kikell rángatni meg,hogy rám más szabályok vonatkoztak.
Ne parázd túl,ne legyél feszült és ne görcsölj azon,hogy hűha te most táborvezető vagy:)
Sok sikert. Amúgy milyen tábor?
Nyitott legyél, haverkodós, és nem kell túl komolyan venni a dolgokat neked sem.
Ha valami hülyeséget csinálnak a kölykök értelmesen magyarázd el nekik, hogy miért nem szabad, ne üvöltözz velük, vagy szidd őket.
Ne nézd le a gyerekeket, nekik is van eszük, lehet velük beszélgetni is.
Az olyan idősekkel mint te meg jó, ha simán összehaverkodsz. Ők már értelmesek, logikusabban gondolkoznak (még akkor is ha nagyon rosszak). Ha jó a kapcsolatod velük, nyert ügyed van.
Én azt szoktam mondani, hogy nem az a célom, hogy harcoljak velük, és hogy olyanokat kényszerítsek rájuk, amit nem akarnak, hanem hogy segítsek. Amit meg kell csinálni, azt meg kell, utána békén fogom őket hagyni.
Meg ha bármi van, akkor szóljanak és megoldjuk. Csapat vagyunk.
ÉS akkor akinek nem vagyok szimpi, az elvonul, de ha szólok, hogy valamit csinálni kell, akkor jönnek, a többiekkel meg elvagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!