Az apám már évek óta ver tennem kéne valamit?
14 éves vagyok és már többször fordult elő hogy nem csak pofont kaptam hanem szó szerint jól elvert
pl 1 x azért mert kaptam egy 1-est
aztán volt már olyan is h azért mert nem mosogattam e ez azért túlzás anyám is jól pofán vág ha nem eszem meg a reggelit ebédes vagy vacsorát ha nem kívánom azért ez nem normális eléggé rosszul esik és mondtam is nekik csak leordítottak h hülye kamasz vagyok aki tiszteletlen a felnőttekkel habár nem értem mi bajuk.. 4,7 es átlagú vagyok nincs okuk panaszra oké h néha nem szeretem a rendrakást meg minden de ha nem is első kérésre mindig meg csinálom mert már félek tőlük akármilyen hihetetlen egyik osztálytársamnak sincs ilyen problémálya már utánaérdeklődtem
Próbálj meg beszélni egy felnőttel,esetleg az iskolában egy tanároddal,ha jóban vagy valamelyikkel,vagy egy rokonnal.Talán ők óvatosan tudnak hatni a szüleidre,bár sajnos sokan vannak akik szerint egy pofon,vagy egy verés bőven belefér a nevelésbe.
Én nagyon elítélem,4 gyerekem van,sosem bántom őket.
Akkor ezek után mindig első kérésre csináld meg.A tanulásért nem szidhatnak le egyáltalán,a 4,7-es átlag nagyon jó nyolcadik osztályban.Azt tudod csinálni,hogyha legközelebb megütnek,hogy figyelsz arra,amit mondanak,és tisztelettel válaszolsz.Tudom,hogy te nem vagy hibás sok mindenben,de a szüleid sem hibásak.Lehet,hogy őket is így nevelték,vagy rosszabb gyermekkoruk volt,mint neked.Kérd meg egyszer apukádat,hogy meséljen neked h neki milyen volt a gyerekkora.Aztán kérd meg anyudat is,hogy ő is meséljen arról,hogy milyen volt a gyerekkora.Aztán próbáld elmondani anyudnak,hogy neked nehéz megfelelned.De ne vessz vele össze,meg ne sokat mondj neki,csak finoman.Hidd el,az ha elmondod,hogy mi a szíved fájdalma,nagyon jót fog tenni neked is és a szüleid szemét is felnyitja(talán).Nem tudom neked biztosra állítani,hogy az ötlet be is vállik,de azt tudom,hogy a beszélgetés mindegyikőtöknek jót fog tenni:főleg az ünnepekkor.:):D
BOLDOG KARÁCSONYT:) és boldog új évet:D
itt nem 1-2x i ilyen dologról van szó
komolyan már hazajönni is úgy jövök h az udvarlóm vígasztal meg hazakisér.
beszéltem már velük erről
elég rossz gyermekkoruk volt de nekem nem tudom miért kívánják ezt :S
és azt mondták h ne panaszkodjam a lehető legjobb családi háttérbe születtem
de az az igasság ezt csak anyagi okokra mondják...
számomra itt jön ki h nem minden a pénz
pedig sok kapcsolatban az elég fontos dolog..
amúgy nem lesz kellemes karácsonyom mert már a szobámba küldtek csak azért írkálok ide mert tök mérges vagyok miattuk mások a nagyszülőkkel vacsoráznak ajándékot kapnak..
nekem az volt az ajándék h megcsinálták a szobám nagyon örültem neki ki is mutattam de ez van.. jól esett vna ha akkor legalább nem 2 hónappal előtt mondják meg..
de azért nektek kellemes ünnepeket
Első vagyok.
Nem úgy gondoltam,h csak 1-2 ilyen eset volt,csak aki veri a gyerekét,azzal szokott védekezni,h 1-2 pofon nem árthat...a férjem 8 évesen saját kérésére került állami gondozásba,mert az apja rendszeresen és brutálisan verte-de ő soha nem bántaná a gyerekeinket,egy ujjal sem.Szóval a sanyarú gyerekkor nem magyarázat az agresszióra.Próbáld meg amit írtam,hátha egy olyan felnőtt aki ismeri a szüleidet,tud tenni valamit.
egy légynek se ártanék nem hogy a saját gyerekemnek:S ilyen embernek kutya sem való nem hogy gyerek.
pont egyik nap gondolkoztam azon hogy bevezetnék egy olyan vizsgálatot hogy a szülöket alapos vizsgálatnak tenném ki hogy gyereket válalhassanak...alkohol és egyéb pszihikai...Biztos jobban megbecsülnék amit a világra hoznak.Persze nekem se volt egyszerű életem.
nálunk is sajnos ez volt.....
mát ordítoztunk ezerrel,és a fejükhöz vágtam:
-Na látjátok!Ezért nem lesz gyerekem soha!És ezért nem megyek férjhez soha!!!
két napig nem beszéltünk,aztán odajttek bocsánatot kérni
-.-" amügy az én átlagom 4.8
15/L
Engem nem veretek meg soha. Illetve 14 évesen a faterom egyszer úgy igazán berúgott és lekevert egyet. Erre nagyjából az volt a reakcióm, hogy a) elküldtem a büdös francba, b) odébb löktem pár méterrel. (Ma már nincsenek ilyen gondok: apám évekkel ezelőtt leszokott a piáról, de teljesen.) Nem vagyok agresszív, nem verekszem, de nem tűröm el, hogy bárki kezet emeljen rám. Ha mégis megteszi, akkor kérdés nélkül visszaadom valamilyen formában rögtön.
Ez nálad nyilván nem járható út. Amit én tennék hasonló esetben (bár ez a mondani könnyű kategória): nyári munkát vállalnék, némi pénzt gyűjtenék és 18 évesen azonnal távoznék köszönés nélkül albérletbe (előtte sajnos jogilag hozzájuk vagy kötve). Ezek után még az utcán sem ismernék rájuk; aki a gyerekét veri az az én szememben annyit sem érdemel, hogy leköpjem.
Ha négy évet sem bírod ki, akkor egy ilyen verés után szépen menj el családvédelmisekhez, gyermekvédelmisekhez vagy ha komolyan elvert, akkor szimplán jelentsd fel őket a rendőrségen.
Lehet hogy a szüleid stresszesek vagy idegesek. Amit tudok mondani kezdj el edzeni hogy erősebb légy és kibírd az ütéseit ( ha már izompacsirta vagy bocsi :) )
De szerintem így nem fog annyira fájni ha fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!