Mit kell tennem, hogy ne anyám, hanem apám legyen a hivatalos gyámom? Mik a lépései?
A szüleim elváltak,anyámmal élek.Közösen nevelnek minket,ez lett eldöntve a bíróságon.Anyukám egy áldott jó asszony,de már nem bírok vele maradni.Nekem már nem elég,hogy csak elmegyek apához lakni pár hétre,hónapra.Hivatalossá akarom tenni.Mit kell tennem?Mennyire hosszú ez a procedúra?Anyunak mennyi joga van ezt megállítani,berekeszteni?
Augusztusban leszek 18,egyáltalán van értelme elkezdeni?
17/L
Elsősorban apukádat kell megkérdezni befogad-e hosszú távra.
Augusztusig nem fog elrendeződni,ha anyukád nem egyezik bele,de gondolom már ennyi idős vagy,nem fog belekötni.
Szerintem hármasban üljetek le megbeszélni(vagy többen,ha van a szüleidnek új párja)a hivatalos részét meg elintézik majd a szüleid.
Persze, csak mire abból valami döntés lesz, addig fizethet és utána meg hogy szerzi vissza a pénzt?
MEg azért az apát is meg kellene kérdezni, hogy egyáltalán neki megfelel-e, ha a gyerek odaköltözik? Ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy normális módon megoldható - lakáskörülmények, esetleges ujabb partner, stb.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Nem idézőjelesen jó asszony,tényleg az,csak nehezen viseljük el egymást.Én szeretem nagyon őt és egész életemben hálás leszek neki,de most úgy érzem,hogy nem bírom elviselni a kifakadásait,a sértéseit, a kiabálásait.A lehető legjobb gyerek próbáltam mindig lenni,de hát kivel nincsenek problémák?
Szükségem lenne anyámra,de azt mondja már felnőttem és érett vagyok. Igaza van,de azért van,mert már évek óta ezt gondolja rólam és muszáj volt úgy gondolkodnom mint egy felnőttnek.Azt beszélni be magának,hogy senkinek nincs rá szüksége,és hiába mutatom ki a szeretetem,hiába mondom el neki mindennap,hogy mennyire jó anya,és hogy mennyit köszönhetek neki,nem érti meg.Ez nekem nagyon fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!