Van egy 17 éves gyerekem, és rendszeresen lop tőlünk. Mit tegyek?
A fűhöz nem lehet hozzászokni. Zachernál tanulok..
Én is loptam anno a szüleimtől, mert nagyon zsugoriak voltak. Úgy képzeljétek el, hogy könyörögnöm kellett (szó szerint!!!) 5000 ft-ért, hogy vegyek magamnak nadrágot, mert már kiszakadt... Annyira megalázó volt, hogy 2-3 év után inkább kivettem a pénztárcájukból 3-4 havonta 10.000 ft-ot.. Ami fel se tűnt a milliók között .. (csak hogy lássátok, adhattak volna..)
Márpedig igenis komoly dolog a fű!
Lehet hogy nem okoz függőséget, de a fű az "ugródeszka" a többi droghoz.
Szerintem a fiadnak lenne esze, csak arról van szó, hogy rossz társaságba keveredett. Nyílván nem te rontottál el valamit ha a lányod normális.
Viszont pénze egyáltalán ne legyen! És ne is hagyjatok pénzt ott, ahol megtalálhatja.
Szerintem majd rádöbben magától hogy hülyeséget csinál. Saját kárából tanul az ember.
Ha mégse, akkor egy idő után javasolnám szakember segítségét.
16L
Ugyanúgy rálehet szokni mint a reggeli farokverésre. Ha gyenge az ember személyisége, és igénye van a dologra, az ég is leszakadhat, akkor is rá fog szokni. Az egy dolog, hogy 100ból 1 embernél alakít ki komoly függőséget a fű. A kérdező gyereke az az 1.
Aki nincs rászokva, az nem fog pénzt lopni, hogy újabb adagot vehessen.
Kérdező, én a helyedben kikapcsolnám a netét, nem fizetném a telefonszámláját, és a kábel TV-jét is kikapcsoltatnám. Ha kérdezi miért, mondd azt, hogy valahogyan mindig eltűnik egy kis pénz, és így nem tudod fizetni a számlákat.
Igenis eldugnám előle az értékeket, miért, az megoldás, ha úgy teszek, mintha minden oké lenne? Nem gyerek már. Szigorúan számítsd ki a zsebpénzét és kész, akkor nem lesz pénze fűre sem.
A lányod meg ne olvasgassa mások leveleit.
Továbbá valahogyan más társaság után kellene nézni a számára, tábort keresni neki vagy beíratni valamilyen jó kemény sportra, vagy amit szeret csinálni, lényeg, hogy normális kortársai között legyen.
Én is hasonlót csináltam, meg is bántam nagyon. Bár én 12-13 éves voltam, de kb. 100.000 forintot elloptam a szüleimtől. Nem egyszerre, hanem szépen lassan, mert rossz társaságba keveredtem, hogy "menő" legyek. Mi cigit vettünk rajta, meg néha alkoholt.. Semmit sem sejtettek a szüleim, azt hitték jó gyerek vagyok, hogy ők elszámolták vagy a tesóm volt. Fél évig tartott, mire egyszer azért rákérdeztek nálam, és bár én letagadtam többször is,
tudták már, hogy én voltam. Leszidtak, de nem ordibáltak velem, nem ütöttek meg vagy ilyesmi, hanem csak szövegeltek, anya sírt, nagyon csalódott volt. Átment a hír a családom, a nagyszüleim is olyanokat mondtak, hogy pl. megszégyenítem a családot. Nekem ezek nagyon rosszul estek, elég volt ahhoz, hogy többé ne csináljak ilyeneket. Akkor este egyébként kinyomozták a szüleim, kinek is adtam a pénzből és mire költöttem. Elmentek ahhoz a gyerekhez, aki a "bandavezér" volt, aki rábeszélt engem mindenfélére. Alapos leb*szást kapott a szüleimtől és visszakövetelték ott a pénz egy részét. Ez nekem elég kínos volt, de mondjuk akkor épp annyira nem érdekelt, elég volt a tudat, hogy mekkorát csalódtak a szüleim és többet biztosan nem bíznak már meg bennem. Szóval nekem a legnagyobb büntetés a bűntudat volt és a szüleim csalódottsága. Azóta se csináltam semmi rosszat, nem iszok alkoholt, a cigitől is egyenesen rosszul vagyok, bulizni se járok igazából. Most 17 éves vagyok, de a mai napig nagyon bűntudatom van, nagyon bánom, amit tettem, pedig a szüleim már el is felejtették (látszólag).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!