Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van egy 17 éves gyerekem, és...

Van egy 17 éves gyerekem, és rendszeresen lop tőlünk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Legutóbb 20ezer forintot lopott el. Nem akarom eldugni itthon a dolgokat, de pénzt sem akarok adni neki, mert a lányom azt mondta, hogy elolvasta az üzeneteit, és a barátaival füvet szívnak. Tanácstalan vagyok. Adjatok tanácsot, kérlek!
2014. ápr. 16. 13:18
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
94%

Beszélgetés?

Szoba fogság?

2014. ápr. 16. 13:21
 2/26 A kérdező kommentje:
Egyik sem hatott
2014. ápr. 16. 13:32
 3/26 anonim ***** válasza:
80%

Én megpróbálnék ennek annyira utánajárni, hogy rendőrökkel lebuktathassuk őket. Biztos jót tenne a gyereknek, ha kicsit észhez térítenék a hatóságok.

Egyébként meg ne adjatok neki pénzt egyáltalán, ne legyen olyan helyen pénzetek, ahol hozzáfér, ahol megtalálja. Enni kapjon, ruhát kapjon, de ha pénzre van szüksége, küldjétek el diákmelózni. Jót fog neki tenni, ha megtanulja, hogy a pénzért meg kell dolgozni, főleg, ha drogokra költi.

Amúgy óvatosan a fűvel, én sem vagyok sokkal idősebb a fiadnál (19 éves vagyok), és azok az ismerőseim, akik 17 évesen füvet szívtak, ma már egytől egyig mind alkoholisták vagy keményebb drogokra tértek át...

2014. ápr. 16. 13:52
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem a "dolgokat" kell eldugni, csak a pénzt.

Ha eltűnik valami más, el kell venni tőle valamit cserébe, ami fontos neki. Lejátszók, számítógép, telefon, internet. (És véglegesen elvenni, pénzzé tenni, ha ő is pénzzé tett valamit.) Igy lehet megtanítani, hogy mi az övé, mi nem.

El lehet küldeni dolgozni (diákmunka), csak hogy érezze azt, mennyit kell 20000-ért gürizni.

Vagy otthon ledolgoztatni vele (kocsimosás 350 Ft-os órabérrel), és amíg nem csinálja meg, addig csak zsíros kenyeret adsz neki. Vagy nem veszed meg a kedvenc sonkáját, csokiját, üdítőjét.

Kemény lesz ez nektek is, de csak pár hetet kell átvészelni.

Mégiscsak ti vagytok a felnőttek, ti parancsoltok.

Meg lehet fenyegetni azzal, hogy átviszitek másik suliba, és reggel elviszitek, du. érte mentek szégyen szemre, ha nem tér magához.

2014. ápr. 16. 14:09
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
A néhai füvezés nem gond, de a lopás komoly gond.Én a helyedben megvárnám amíg betölti a 18at és megmondanám hogy kérjen bocsánatot,menjen dolgozni és adja vissza az összes pénzt amit ellopott vagy kiraknám.Megszakadna a szívem, de ha nem tanul magától majd az élet megtanítja.Természetesen ha vissza szeretne jönni bizonyos feltételekkel visszafogadnám.
2014. ápr. 16. 14:53
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Feljelenteném,és elterelésre küldetném.Tudom drasztikusan hangzik,de leültetni nem fogják,az elterelés elég nagy büntetés,és ezzel lehet megelőződ azt hogy masszív drogfüggő legyen.Én is elszívtam egyszer-egyszer egy cigit,de sosem loptam a szüleimtől.Szerintem ez amúgy is a drogfüggőség egyik jele.
2014. ápr. 16. 15:28
 7/26 anonim ***** válasza:
97%
A fiad durva függő. Először is vidd pszichiáterhez, tényleg hat. Havi 2 jointtal pl semmi gond sincs, de az kijön egy pakkból, ami 2500 Ft. 20.000 Ft-ért, ha igazi füvet vett, akkor 8 pakkot vehetett kb, ami nagyon sok, ha herbált szív, akkor meg olyan 13 pakkot. Milyen gyakran lop tőled? Amúgy rejtsd el a tárcád, de füvezni ugyanúgy fog. A munka sem jó ötlet. A barátom is függő, a keresett pénzéből azért egy havi 10-15 ezer Ft elmegy fűre. Még örömtelibben is szívja el, mert ő kereste meg a blázravalóját...
2014. ápr. 16. 16:06
 8/26 anonim ***** válasza:
28%
"A néhai füvezés nem gond, de a lopás komoly gond." Hát én úgy vagyok vele, hogy az én fiam inkább lopjon, minthogy drogozzon, de Te tudod.
2014. ápr. 16. 17:05
 9/26 anonim ***** válasza:
55%
A fű nem komoly drog.Nem okoz komoly függőséget.Ha valaki észnél van és egy évbe elszív 5spanglit a haverokkal hát legyen.Viszont a lopásért..A lopás ajjas,sunyi,gyáva,undorító!...
2014. ápr. 16. 21:58
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
küldd el pszichológushoz. nem kell sok idő és a fű mellett fog mást is fogyasztani
2014. ápr. 17. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!