Van egy 17 éves gyerekem, és rendszeresen lop tőlünk. Mit tegyek?
Én megpróbálnék ennek annyira utánajárni, hogy rendőrökkel lebuktathassuk őket. Biztos jót tenne a gyereknek, ha kicsit észhez térítenék a hatóságok.
Egyébként meg ne adjatok neki pénzt egyáltalán, ne legyen olyan helyen pénzetek, ahol hozzáfér, ahol megtalálja. Enni kapjon, ruhát kapjon, de ha pénzre van szüksége, küldjétek el diákmelózni. Jót fog neki tenni, ha megtanulja, hogy a pénzért meg kell dolgozni, főleg, ha drogokra költi.
Amúgy óvatosan a fűvel, én sem vagyok sokkal idősebb a fiadnál (19 éves vagyok), és azok az ismerőseim, akik 17 évesen füvet szívtak, ma már egytől egyig mind alkoholisták vagy keményebb drogokra tértek át...
Nem a "dolgokat" kell eldugni, csak a pénzt.
Ha eltűnik valami más, el kell venni tőle valamit cserébe, ami fontos neki. Lejátszók, számítógép, telefon, internet. (És véglegesen elvenni, pénzzé tenni, ha ő is pénzzé tett valamit.) Igy lehet megtanítani, hogy mi az övé, mi nem.
El lehet küldeni dolgozni (diákmunka), csak hogy érezze azt, mennyit kell 20000-ért gürizni.
Vagy otthon ledolgoztatni vele (kocsimosás 350 Ft-os órabérrel), és amíg nem csinálja meg, addig csak zsíros kenyeret adsz neki. Vagy nem veszed meg a kedvenc sonkáját, csokiját, üdítőjét.
Kemény lesz ez nektek is, de csak pár hetet kell átvészelni.
Mégiscsak ti vagytok a felnőttek, ti parancsoltok.
Meg lehet fenyegetni azzal, hogy átviszitek másik suliba, és reggel elviszitek, du. érte mentek szégyen szemre, ha nem tér magához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!