Mit csináljak? (többi lenn)
Én sose voltam pattanásos, nem tudom a gének vagy jól csináltam, de leírom a gimis szertartásom:
Először jó meleg vízzel megmostam az arcom, ha sok volt a mitesszerem gőzöltem is. Ettől kitágultak a pórusaim.
Majd sima egyszerű fehér szappannal lesikáltam az arcom. Ettől kicsit száraz lett. Majd megint meleg vízzel leöblítettem, és jeges vízzel zártam a műveletet és a pórusaimat egyben.
Ha nagyon kiszárította a szappan, akkor megfelelő ízalapú arckrémmel bekentem.
Nem tudom én ezt folyamatosan csináltam.
Nem vagyok szagértő, szakértő meg végképp, de szerintem a pattanás a zsíros bőrrel jár, tehát szárítani kell kicsit.
Hátha 4 nap alatt helyrejön. Aggig se egyél olajos magvakat, olajos ételeket, inkább friss gyümölcsöket, szárazabb húsokat, zöldségeket.
Egy-két rossz kajálás miatt nem leszel pattanásos. Nem tudom hány éves vagy, de gondolom kb 14. Lehet, hogy későn érő típus vagy, és még csak most kezdesz el pattanásosodni.
Én mondjuk sosem figyeltem a kajálásomra (kiv. mikor fogyóztam, de akkor sem mondhatni, hogy kifejezetten egészséges életmódot folytattam), 13 éves korom óta napi szinten sminkelek, sosem használtam arctisztítókat, és mégis csak akkor jelent meg néha egy pattanás, mikor épp menstruáltam, de akkor sem mindig. Abszolút a génektől függ az egész.
A ps-től nem kell félni, nem lesz túl természetellenes, de egyébként is úgy fogják megcsinálni, ahogy ők akarják... Ha tökéletes lenne az arcod, akkor is retusálnának rajta valamennyit. Nekem pl a retusált és retusálatlan képemen az arcomon nem volt semmi különbség, csak onnan tudtam megkülönböztetni a kettőt, hogy a retusálton nem volt pocim.
Amúgy 4 nap az nem túl sok, addig simán beérik a patti. Bár a nyomkodás nem túl jó, de azért én is kinyomnám.:D Egy kis smink pedig csodákat tesz.
Ricinus olaj. Gyógyszertárban kapható.
Nekem fél nap alatt alig észrevehetővé teszi a pattanásokat, másfél nap után pedig teljesen eltünteti őket.
Viszont vigyázni kell, ha túl sokat használsz, kimarja a bőrőd.
Egy kisebb darab vatta közepébe önts egy kicsit, hajtsd félbe, nyomd össze, mintha ki akarnád facsarni, aztán kendd be az arcod.
Kellemetlen, alkoholos szaga van, úgyhogy reggel, mosdás előtt fél, háromnegyed órával, és lefekvés előtt ajánlom a használatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!