Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem tudom mi bajom lehet de...

Nem tudom mi bajom lehet de nem bírom már.17/L Mit csináljak? (Többi lenn)

Figyelt kérdés
nem vagyok képes a tanulásra koncentrálni mert mindig elkalandozom, pl. azon gondolkozom hogy milyen jó lenne ha a barátommal lennék, vagy bármin..vagy a telefonomat nézem hogy írt-e.... és hogy ráér még a tanulás.. emiatt nagyon le is romlottak a jegyeim, szeretnék ezen változatni, de fogalmam sincs hogy lehetne, rengeteget sírok is emiatt de egyszerűen képtelen vagyok koncentrálni
2014. jan. 1. 23:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Oszd be az idődet. Pl. fél óra tanulás, addig semmi telefon, utána 10 perc szünet, amikor ránézel az üzeneteidre, eszel, ábrándozol, stb... Utána megint tanulás, és így tovább.
2014. jan. 1. 23:38
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Sírsz? Te szegény... Én az anyukád helyében már rég eltiltottalak volna a barátodtól, mert az vonja el a figyelmedet, és ameddig nem javítottál nem találkozhatsz vele.

17/f

2014. jan. 2. 08:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Elözö:remélem soha nem lesz gyereked

Kérdezö:szerintem is az idöd beosztásán kellene vàltoztatnod.Határozd el hogy most x ideig csak tanulok utána x ideig mást csinálok.És amikor tanulsz rakd el a közeledböl az olyan dolgokat amik elvonják a figyelmedet.

2014. jan. 2. 09:20
 4/9 anonim ***** válasza:
A barátod nem tanul? Én is 17 éves lány vagyok, volt barátom nem tanult (nem is csinált semmit egész nap) csak nekem írt egyfolytában, én meg ugye akkor egyből válaszoltam is, de rájöttem, hogy a tanulás rovására megy (4,4-4,6 lett az átlagom ami a céljaimnál rosszabb). Novemberben pont emiatt szakítottunk, mert nem tudza elfogadni, hogy nekem a tanulás kell hogy az első legyen, mert kb. most rontanám el az egész életemet. Ezt persze sokszor elmondtam neki a szakítás előtt, de semmi nem változott. Most van egy srác akivel lehet hogy lesz valami, ő is tanul, így tényleg csak délután-estefelé tudunk beszélni, és nekem ez sokkal jobb így:) Nem tudom, neked milyen az eredményed meg mi számít rontásnak, de szerintem tényleg próbálj meg erről a barátoddal is beszélni! :)
2014. jan. 2. 09:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Én mindig azért tanultam jól, mert akkor "hamarabb szabadulok". Ha rosszak a jegyeim, akkor javítani kell, akkor pótdolgozatot kell írni, még többet tanulni stb és nem foglalkozhattam a hobbijaimmal, sporttal, egyebekkel.

Ezért inkább gyorsan megtanultam és utána elengedtek a szüleim (persze normális kereteken belül), mehettem a barátomhoz.

Az egyetemen is ez az elvem segített át, nem akartam kétszer vizsgázni semmiből, elég volt egyszer megtanulni. Nagyon jól is jött ez a hozzáállás, az egész egyetem alatt mindössze 2x kellett UVznem.

2014. jan. 2. 09:50
 6/9 anonim ***** válasza:
55%

2-es: miért érzem úgy, hogy csak irigy vagy, mert nincs barátnőd? :D

Én úgy szoktam tanulni, hogy miután hazaérek pihenek 1-2 órát, és 6 körül elkezdek tanulni. Először megírom az írnivalókat, közben zenét hallgatok meg hasonlók, aztán pedig kicsit megint pihenek. (mondjuk letusolok, vacsorázom) Aztán elkezdek tanulni, és addig nem állok fel amíg nem végeztem. Lehet ez 20 perc, meg 1,5 óra is, de utána már azt csinálhatok amit akarok. (mondjuk elmenni máshova már nincs időm)

Most ne mond, hogy azt a maximum 1,5-2 órát nem bírod ki a barátod nélkül. :)

17/L

2014. jan. 2. 13:29
 7/9 anonim ***** válasza:
34%

#6-s:

Honnan veszed, hogy nincs barátnőm? Mi tudjuk, hogy nem mehet a tanulásunk rovására ez a kapcsolat, és még így is együtt tudunk lenni, ÚGY hogy nem rontott egyikünk sem. Ennyit erről.

2014. jan. 2. 16:01
 8/9 Nikcsike0 válasza:
Határozd el magad!
2014. jan. 13. 21:08
 9/9 anonim válasza:

kérd meg barátod hogy tanuljatok együtt .

ha ő már nem tanul akkor is kérd meg hogy menjen át hozzád amikor tanul és segítsen elég csak az is ha elkalandoznál rád szólna.

2014. aug. 8. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!