Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, ti fogjátok engedni...

Kamaszok, ti fogjátok engedni a gyerekeiteknek, hogy telefonozzanak?

Figyelt kérdés

Csak engem akaszt ki, hogy mindenhol azt látom, hogy a gyerekek kezében állandóan ott van a telefon?

Múltkor családi vacsoránál a rokonságban a gyerekek 10 percet nem bírtak ki anélkül, hogy meg ne néznék, nem-e történt valami fontos a világhálón.

Én nem akarom, hogy az én gyerekeim is ilyenek legyenek. Persze tudom, 10 év alatt sokat változik a világ, kb. ennyi év múlva vállalok gyereket, lehet addigra már teljesen természetes lesz, hogy mindenki a telefonján kommunikál élő beszéd helyett... Én ezt nem akarom, szerintem ez borzalmasan hangzik. :(

2013. dec. 26. 17:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mire oda jutok, hogy gyerekem lesz, telefon már csak a nagyi kezében lesz olyan értelemben, mint ma. De értem a kérdést, ha nem ölt abnormális mértéket, nem fogom korlátozni az ilyen dolgokat. Persze két falat pulyka között ne a telefonon lógjon, én pl. karácsonyi vacsira direkt otthon hagytam a mobilom.
2013. dec. 26. 17:28
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Szia, én igaz nem vagyok kamasz, 22 éves vagyok 7 hetes kismama :) de teljesen egyetértek veled. ahogy én felnőtt fejjel meg vagyok telefon nélkül és pörgösebb napon net és tv nélkül...a gyerekemnek sem fognak ezek kelleni. Van a hugomnak egy 4 éves fia, aki szinte hisztizik ha nem kapja meg a telefont és a körülötte lévő 5 tonna játékkal meg nem tud mit kezdeni. vicces :)
2013. dec. 26. 17:53
 3/13 anonim ***** válasza:
35%
Persze, hogy kap telefont, de csak nyomkodhatós "butát". Én a magam 14 évével például minden nap hívom a barátomat és a bátyámat, hogy minden okés-e, így én félnék kiengedni a gyerekemet az utcára telefon nélkül, nagyon félek, hogy valami történt az illetővel, ha nem veszi fel, így történt, hogy a bátyám háromkor kelt, rápillantott a telefonjára és meglátta a 60valahány nem fogadott hívást. Okosat a gyerekemnek 12 év fölött adnék, ha nem szokott függeni pl számítógéptől. Mondjuk azt is nagyon korlátoznám, mert iszonyú rossz, ha az ember függ tőle, inkább kiküldeném játszani a kisbarátaival, ha falun laknék, vagy kisvárosban. Pest szintű városban azért már nem. A telefon manapság fontos szerintem. A mamámék is azt vallják, hogy megvannak nélküle, mégis elmentek sétálni telefon nélkül, Nagykőrösre értek, mert eltévedtek, onnan busszal Ceglédre, onnan meg hazagyalogoltak Csemőbe, mi meg halálra aggódtuk magunkat, mert nem is beszélnek magyarul, szóval szerintem a telefonra szükség van, arra már kevésbé, hogy okosabb legyen nálunk.
2013. dec. 26. 18:22
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
De jó lenne ha az emberek végre nem a múltban élnének.Ez van.1970-be azért volt másképp mert még nem létezett ilyesmi.2098-ban meg majd hologramos tökömtudja mi nélkül nem tudunk majd élni.
2013. dec. 26. 18:50
 5/13 anonim ***** válasza:
24%
bar nincs meg gyerekekm, de engem is felhaborit ez a dolog... Ha nekem gyerekeim lesznek, csak akkor kapnak telefont, ha iskolaba mennek. Nem a legszupibb telot kapjak hanem egy egyszerut amin fel lehet hivni. Semmi net. Sot, nem is nagyon akarom, hogy legyen telefon. Sok a 3-4 eves, akiket leultettek az I-pad ele es azon jatszanak. 21L
2013. dec. 26. 19:02
 6/13 anonim ***** válasza:
92%

Lenne neki telefonja,engedném is,hogy bármikor használja.Az ő döntése,hogy mikor nézi meg az internetet,meg mikor beszél a neten a barátaival.De én azt mondom,hogyha a gyerek igazán élvezi mondjuk a családdal eltöltött időt is,akkor nem jut eszébe állandóan mobilozni.Én például ha olyan családban lennék,ami ilyen békés,nyugodt,és nem kell megfelelési kényszeresnek lenni,akkor tuti,hogy nem mobiloznék.De mivel olyan családban vagyok,ahol a megfelelési kényszert belenevelték a gyerekekbe,ezért akarok kitörni belőle.Hol van az egyetlen hely,ahol kitörhetek belőle?Az interneten:D

18/L

2013. dec. 26. 19:04
 7/13 A kérdező kommentje:
Én is fogok neki adni telefont, de nem ezeket a hiperszuper okostelefonokat. Valami egyszerűbbet, szerintem akkor már nem is fog létezni gombos telefon. :D De internet semmiképp sem lesz rajta, ez a fő kikötés. Semmi szükség rá.
2013. dec. 26. 19:37
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Pont olvastam egy cikket erről a jelenségről (bár az inkább a netre volt kihegyezve). Pszichológus írta, és nagyon jól látja, nem lehet letiltani a gyereket se a netről, se a telefonról, mert hátrányba kerül, hanem foglalkozni kell vele, hogy értelmesen használja, és olyan időt is aktívan vele kell tölteni, amikor más programot csinálunk. Plusz persze ha a szülők a neten lógnak egész nap, akkor a gyerek is azt fogja csinálni. Egyszerűen erre is meg kell tanítani a gyereket, nem lehet a fejlődés ellenében menni. Ha azt látja a gyerek, hogy a szülei is összejárnak a barátaikkal, akkor nekik is ez lesz a normális.
2013. dec. 26. 19:49
 9/13 anonim ***** válasza:

Mire a gyerekeim kamaszok lesznek, addig eltelik kb még 20 év. Komolyan, egy 14 éves azt mondja, hogy majd vesz a gyerekének valami nyomkodhatós telefont?:DDD Szerintem addigra már bőven nem lesz nyomkodós telefon. Lehet, hogy a mai okostelefonok is eltűnnek addigra, nemhogy a nyomkodósak.

Természetesen lesz a gyerekeimnek telefonja. Hogy hogyan és mire használja nem igazán tudom korlátozni (főleg, ha én ott sem vagyok), szóval eleve értelmetlen a kérdés.

Szerintem addigra a telefonon való netezés már olyan természetes lesz, mint számítógépen, szóval sokat nem lehet tenni ellene.:) De ha net nincs is rajta, úgyis van ingyen wi-fi kb minden sarkon, szóval mindegy.

Nyilván, ha valami olyan eseményen lennénk, ahol illetlen a telefonhasználat, akkor rászólnék a gyerekre, de egyébként nem piszkálnám.

Szociális életre pedig mindenkinek szüksége van, a neten kívül is, szóval bízom abban, hogy nem leszek megáldva, sem antiszociális, sem telefon-számítógép-játék-stb-függő gyerekkel.:)

2013. dec. 27. 00:50
 10/13 anonim ***** válasza:

Én fogok nekik adni okostelefont és igen, engedni is fogom, hogy játszanak, netezenek rajta, bár ez még eléggé messze van.

Persze valamilyen szinten korlátozni kell, hogy ne csak azt nyomogassák egésznap, de nem hinném, hogy csak azért be fogom korlátozni a net használásukat, mert egy unalmas csalàdi vacsorán nem találják a helyüket, és rá-rápillantanak az internetre, bár rájuk fogok szólni, hogy probáljanak beszélgetni a többiekkkel. Én saját tapasztalatból mondom, hogy az ilyen családi banzájok irtó unalmasak lehetnek, ha az embernek nincs olyan rokona, aki vele egykorú és kb. ugyanolyan a világ felfogása is, szóval én nem akarom erőltetni, hogy több órány bájcsevelyt kelljen lenoymnia.

2013. dec. 27. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!