Kamaszok, ti fogjátok engedni a gyerekeiteknek, hogy telefonozzanak?
Csak engem akaszt ki, hogy mindenhol azt látom, hogy a gyerekek kezében állandóan ott van a telefon?
Múltkor családi vacsoránál a rokonságban a gyerekek 10 percet nem bírtak ki anélkül, hogy meg ne néznék, nem-e történt valami fontos a világhálón.
Én nem akarom, hogy az én gyerekeim is ilyenek legyenek. Persze tudom, 10 év alatt sokat változik a világ, kb. ennyi év múlva vállalok gyereket, lehet addigra már teljesen természetes lesz, hogy mindenki a telefonján kommunikál élő beszéd helyett... Én ezt nem akarom, szerintem ez borzalmasan hangzik. :(
Lenne neki telefonja,engedném is,hogy bármikor használja.Az ő döntése,hogy mikor nézi meg az internetet,meg mikor beszél a neten a barátaival.De én azt mondom,hogyha a gyerek igazán élvezi mondjuk a családdal eltöltött időt is,akkor nem jut eszébe állandóan mobilozni.Én például ha olyan családban lennék,ami ilyen békés,nyugodt,és nem kell megfelelési kényszeresnek lenni,akkor tuti,hogy nem mobiloznék.De mivel olyan családban vagyok,ahol a megfelelési kényszert belenevelték a gyerekekbe,ezért akarok kitörni belőle.Hol van az egyetlen hely,ahol kitörhetek belőle?Az interneten:D
18/L
Mire a gyerekeim kamaszok lesznek, addig eltelik kb még 20 év. Komolyan, egy 14 éves azt mondja, hogy majd vesz a gyerekének valami nyomkodhatós telefont?:DDD Szerintem addigra már bőven nem lesz nyomkodós telefon. Lehet, hogy a mai okostelefonok is eltűnnek addigra, nemhogy a nyomkodósak.
Természetesen lesz a gyerekeimnek telefonja. Hogy hogyan és mire használja nem igazán tudom korlátozni (főleg, ha én ott sem vagyok), szóval eleve értelmetlen a kérdés.
Szerintem addigra a telefonon való netezés már olyan természetes lesz, mint számítógépen, szóval sokat nem lehet tenni ellene.:) De ha net nincs is rajta, úgyis van ingyen wi-fi kb minden sarkon, szóval mindegy.
Nyilván, ha valami olyan eseményen lennénk, ahol illetlen a telefonhasználat, akkor rászólnék a gyerekre, de egyébként nem piszkálnám.
Szociális életre pedig mindenkinek szüksége van, a neten kívül is, szóval bízom abban, hogy nem leszek megáldva, sem antiszociális, sem telefon-számítógép-játék-stb-függő gyerekkel.:)
Én fogok nekik adni okostelefont és igen, engedni is fogom, hogy játszanak, netezenek rajta, bár ez még eléggé messze van.
Persze valamilyen szinten korlátozni kell, hogy ne csak azt nyomogassák egésznap, de nem hinném, hogy csak azért be fogom korlátozni a net használásukat, mert egy unalmas csalàdi vacsorán nem találják a helyüket, és rá-rápillantanak az internetre, bár rájuk fogok szólni, hogy probáljanak beszélgetni a többiekkkel. Én saját tapasztalatból mondom, hogy az ilyen családi banzájok irtó unalmasak lehetnek, ha az embernek nincs olyan rokona, aki vele egykorú és kb. ugyanolyan a világ felfogása is, szóval én nem akarom erőltetni, hogy több órány bájcsevelyt kelljen lenoymnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!