Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 évesem félti a már padlásra...

16 évesem félti a már padlásra felpakolt kisgyerekkori játékait a kistesótól. Mit tennétek?

Figyelt kérdés
A nagy fiam 16 éves, a kistesó 3,5 éves fiú. Jó a kapcsolatuk, nagyon szeretik egymást. A padláson ráakadtunk egy doboz játékra, Legók és kisautók, amit a nagy fiam pakolt össze még évekkel ezelőtt, hogy az már neki nem kell. A kicsit most pont ezek érdeklik, így nagyon megörültem, hogy nem kell neki ezeket megvenni. Nem állunk úgy, hogy nem számít a pénz. Kérdeztem a nagy fiamat, odaadja -e ezeket a dolgokat a kicsinek, erre ő azt mondta, hogy nem szívesen, mert ezek az övéi, bár már nem akar velük játszani, mégis eltetté őket. Valahol én megértem, de a férjem szerint ez csak arról szól, hogy a nagy önző, mivel sokáig egyke volt, és nem szívesen ossza meg a dolgait mással. Szerinte ez jó alkalom lenne, hogy rábeszéljük, hogy odaadja a kicsinek ezeket, hisz úgysem kell neki, és így megtanulhatná, hogy a testvérekkel megosztunk mindent. így ő azt mondja, adjuk a kicsinek a játékokat, és kész, persze a naggyal előtte elbeszélgetni, hogy mi ezt így tartjuk helyesnek. Nektek erről mi a véleményetek?
2013. dec. 19. 11:59
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
36%

Én már felnőtt vagyok, de teljesen megértem a fiadat.

Gyerekkoromban sok játékot kaptam, volt vagy 40 barbie babám és rengeteg plüssjátékom, szóval nem csak 1-2 kedvenc játékról van szó. Nemrég anyukám a 2 éves unokaöcsémnek akart ajándékozni néhány plüssjátékot (tudom, hogy nem testvér, de közeli családtag), én viszont nem engedtem, hogy neki adja. Nevezhetjük irigységnek vagy önzőségnek, de azok hozzám tartoznak. Mindegyik játékról eszembe jut valami, egy kellemes pillanat, vagy egy esemény amire kaptam. A játékok segítenek eszembe juttatni ezeket a számomra szép emlékeket.

Ha lesz gyerekem, neki szívesen odaadom, de más családtagnak nem igazán.

Az unokaöcsémnek is vettem új játékokat meg készítettem neki, tehát szívesen adok ajándékot, csak nem az én régi játékaimból.

Viszont írod, hogy nem szeretnétek nagyon költekezni. Ezt meg lehet neki mondani, hogy nem álltok túl jól anyagilag és a kicsinek kell valamilyen játék. Válogasson ki 1-2 dolgot és akkor jut is, marad is.

2013. dec. 21. 03:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!