Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 évesem félti a már padlásra...

16 évesem félti a már padlásra felpakolt kisgyerekkori játékait a kistesótól. Mit tennétek?

Figyelt kérdés
A nagy fiam 16 éves, a kistesó 3,5 éves fiú. Jó a kapcsolatuk, nagyon szeretik egymást. A padláson ráakadtunk egy doboz játékra, Legók és kisautók, amit a nagy fiam pakolt össze még évekkel ezelőtt, hogy az már neki nem kell. A kicsit most pont ezek érdeklik, így nagyon megörültem, hogy nem kell neki ezeket megvenni. Nem állunk úgy, hogy nem számít a pénz. Kérdeztem a nagy fiamat, odaadja -e ezeket a dolgokat a kicsinek, erre ő azt mondta, hogy nem szívesen, mert ezek az övéi, bár már nem akar velük játszani, mégis eltetté őket. Valahol én megértem, de a férjem szerint ez csak arról szól, hogy a nagy önző, mivel sokáig egyke volt, és nem szívesen ossza meg a dolgait mással. Szerinte ez jó alkalom lenne, hogy rábeszéljük, hogy odaadja a kicsinek ezeket, hisz úgysem kell neki, és így megtanulhatná, hogy a testvérekkel megosztunk mindent. így ő azt mondja, adjuk a kicsinek a játékokat, és kész, persze a naggyal előtte elbeszélgetni, hogy mi ezt így tartjuk helyesnek. Nektek erről mi a véleményetek?
2013. dec. 19. 11:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Off: 7. Te nem mernyei vagy?
2013. dec. 19. 14:27
 12/21 anonim ***** válasza:
86%
Ha egy dobozra akadtatok ra a padlason kisautokkal meg legokkal de tobb jatekra nem akkor szerintem ezt o maganak tette oda felre. Gondolom a tobbi jatek ami gyerekkorabol megmaradt elajandekoztatok, el lettek adva vagy ki lettek szorva mert nem ragaszkodott annyira hozzajuk. Ez a doboz valamiert nem lett ilyen sorsra szanva. Mindegy, hogy hogyan van beleszorva vagy elraktarozva ezt o valamiert megtartotta a tobbit meg nem. Lehet, hogy a kedvencei voltak es majd a sajat gyerekenek fogja odaadni. Pl a ferjem is eloszedte par gyerekkori jatekat a kisfiamnak. Pedig a ferjemnek is van occse, huga es megsem lett nekik odaadva. Elektromos kisvonat, lego duplo... a kisfiamnak mind odaadta amikor elerte azt a kort, hogy jatszott veluk. En is megtartottam a kiskonyhamat a nagyszuleimnel pedig nem vagyok egyeduli gyerek. Fent volt a padlason es a nyaron kapta meg a kisfiam. Nekem soha nem mondta anyu, hogy azt hozzuk le occsemnek mert tudta, hogy azt en oda valamiert feltettem es ha azt szeretnem, hogy az occsem jatszon vele akkor lehozom neki. rengeteg mas dolgot megosztottunk. Mai napig jo tesok vagyunk es nem onzo egyikunk sem. Pl. en feltve oriztem az "oregnene ozikeje" cimu gyerekkori konyvemet. Az is a padlason volt soha nem kertek, hogy hozzam le. Most a kisfiamnak olvasom es olyan jo erzes. Ha azt mondta nem szivesen adja oda akkor megvan ra az oka es nem kell eroltetni meg rabeszelni. Legyen az o dontese. Szerintem ettol meg nem onzo valaki. Attol, hogy valaki szamara meg ertektelen egy doboz lego meg kisauto masnak jelenthet valamit meg akkor is ha a padlason porosodik.
2013. dec. 19. 15:00
 13/21 A kérdező kommentje:

12-es válaszoló, igazad van, én is gondolkoztam ezen. Igaz, a dobozban, amiben találtuk, volt egy csomó minden, papírfecniktől meg szobadekorációktól kezdve zsírkrétáig, alsós tankönyvig, ugrálókötélig, vonalzóig minden, sok törött kacat is. Amikor egyszer évekkel ezelőtt átrendeztük a szobáját, mert új bútorokat kapott, akkor ömleszthetett bele mindent egy nagy dobozba, amit már nem akart a szobájában tartani, mondván, hogy nem kell neki. Szerintem akkor nem volt fontos neki, nem az volt a szándéka, hogy eltegye, hanem hogy megszabaduljon tőle. Megértem, hogy most, hogy hirtelen előkerült, megdobogtatta a szívét.

A többi játékait sem nagyon ajándékoztam el, mivel mindent tönkre tett, eltört. Valahogy profi ebben, semmi nem került ki épen a kezei közül, a játékai, a biciklije, a gördeszkája, mindent pár hét alatt lenullázott. Sajnos most is ilyen, most a motorját, a számítógépét nyúzza és 1-2 hónap alatt minden újan vett dolog olyan a keze alatt, mintha 10 éves lenne. Egy telefon sem bír ki nála 1 hónapnál többet, mert eltöri. Pedig értelmes gyerek, jó tanuló is aránylag... De mindegy is, ez más téma:) Viszont ebből azt hiszem, nem nagyon az a típus, aki ragaszkodik a dolgaihoz.

2013. dec. 19. 15:14
 14/21 anonim ***** válasza:
96%
Meglásd, milyen jókat fog majd játszani karácsonykor, és azután is az öcsivel! :-) Ha fontos a számára, akkor eszébe fog jutni, hogy régen milyen jókat játszott vele, akkor most miért ne játsszon megint? :-) Másrészt, ha valóban nagyon szereti az öcsit, akkor biztos, hogy boldog lesz tőle, amint meglátja majd az arcát. Ő is boldog lesz majd az új ajándékaitól, amiket felnőttebb fejjel használhat. :-)
2013. dec. 19. 16:27
 15/21 anonim ***** válasza:
84%
szerintem nem biztos,hogy azért rakta fel a padlástól,mert kacatok voltak,és ki akarta dobni.Vannak ilyen embere (mint például én.Van a szekrényemben egy-két doboz,színes ceruzákkal,fecnikkel,elsős dolgozatokkal,matricákkal,színházbelépőkkel,elszakadt nyakláncokkal.Másnak szemétnek tűnhetnek,de én szeretem őket.A plüssállataim az ágyneműtartóban vannak,és senki nem érhet hozzájuk.)
2013. dec. 19. 17:37
 16/21 anonim ***** válasza:
24%

Egyesek nagyon el vannak itt tévedve.

Én 19 éves vagyok, két kisebb testvérem is van. Noha nem volt mindig felhőtlen köztünk a viszony, SOHA ESZEMBE SE JUTOTT, hogy a játékokat, amiket régen én kaptam, kikérjem magamnak, és ne adjam oda a testvéreimnek... Ez egy természetes dolog, szó nélkül osztoztam velük mindig mindenen.

Itt valami nagy baj van a fiaddal, próbáld meg vele rendesen megbeszélni, hogy mégis mi az oka ennek a durva önzőségének. 16 évesen elég nagy ahhoz, hogy a pénzügyi helyzetetekbe is beavasd, és elmagyarázd neki, hogy ez nem úgy működik, hogy ugyanolyan típusú játékokat újra meg kell venni a következő gyereknek.

2013. dec. 19. 19:29
 17/21 anonim ***** válasza:
80%

Nem olvastam el a válaszokat, szóval bocsi, ha esetleg hasonlót írt volna már valaki. :)

Én megértem a fiadat, 16 éves lány vagyok, és hasonlóan vagyok vele, bár nekem nincs kis tesóm, de ha jönnek az unokatesómék, és szeretnének játszani a régi játékaimmal, akkor nem igazán örülök neki, mivel tudom, hogy egyáltalán nem vigyáznak rá, és tönkreteszik őket. Valaki nem kötődik ennyire a tárgyakhoz, mint emlékekhez, de van, aki igen. Szóval nem hinném, hogy fel kellene háborodni a fiad reakcióján..:)

2013. dec. 19. 20:09
 18/21 anonim ***** válasza:
63%

16-os, igen így kellene működjön, de itt csak annak a válasza pozitív, aki nem adná oda a picinek a játékot. Aki ezt természetes dolognak tartja -mint mi- az le van hurrogva, mert ohh a szegény kis 16 éves, mi lesz az érzéseivel.. Én 26 éves vagyok, nekem is van kedvenc régi plüssöm, de eszembe se jutott, h ne adjam tovább a tesóimnak pl. Most pedig már a gyermekeimé, és semmi baja..

16 évesen már nem ilyen önzőséggel kéne foglalkoznia, hanem haverokkal barátokkal tanulás, és tartsa nagy becsben pl. a jeles bizonyítványát, de ne a legóit Istenem..

2013. dec. 20. 12:21
 19/21 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, esküszöm, hogy én senkit nem pontoztam le! :-) 16 évesen én pont így gondolkoztam, ahogy te is leírod, az öcsémnek gond nélkül odaadtam a dolgaimat. Magamtól, a szüleim ebben nem foglaltak állást. Volt persze 1-2 nagyon kedvenc plüssöm, azt viszont a szobámban tartottam. Ezért is nehéz elfogadnom a fiam reakcióját. Amit a szobájában tart, azt mint írtam, nem adjuk oda a kicsinek, fel sem merült.
2013. dec. 20. 14:52
 20/21 anonim ***** válasza:
95%

Én sem értem a fiad reakcióját. Nekem is van pár plüssállatom a szobámban, amiktől nem válnék meg, viszont a játékaim 90% idegen gyerekek, vagy az unokatesóim kapták. Emlékszem 11 éves voltam amikor anyukám elvitt több zacskó játékot egy rászoruló kislánynak. Annyira örültem, hogy adhatok másnak és nem csak porosodni fog a sok baba, pedig nem ismertem a kislányt. Ha lenne kistesóm akkor eleve természetes lenne, hogy a játékok közösek. A bátyjám is mindig megosztotta velem.

17L

2013. dec. 20. 23:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!