Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem lehet jogosítványt...

Miért nem lehet jogosítványt szerezni fiatalabban mint 18 év vagy 17?

Figyelt kérdés
Három hónap mulva 16 leszek és nem értem miért nem rakhatnám már le most a jogsit?
2009. nov. 23. 17:16
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ilyen fiatalok kezébe való a jogosítvány, így is van elég őrült az úton, nem kell, hogy kölykök kezébe is adjanak jogsit... Elég ha fél percre száll el valamelyik agya, csak hogy imponáljon egy csajnak, és családok életét teheti tönkre!! Az hogy valaki gyakorlatban tudja hogy működik az autó, olykor elmegy a falu végébe valamiért, azt nem szabad összekeverni a valós forgalommal, valós vezetéssel! Én egy vidéki kisvárosban élek, 2 éve van jogosítványom, az országszerte "szétszórt" famíliámnak köszönhetően már több ezer kilométeren túl vagyok, igyekszem ésszel, és kipihenten elindulni a hosszabb és a rövidebb utakra is! Sokszor ha van útitársam, megdicsérnek, hogy jól vezetek, ugyanakkor autópályán vagy pl a pesti forgalomban még mindig el kap az ideg, egyszerűen mert nem ehhez szoktam! Sokkal gyorsabban kell pörögni az ember agyának, mint egy félreeső esetleg nagyobb forgalmú főúton!
2010. jún. 17. 12:22
 32/52 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert 18 év alatt fiatalkorú vagy, és ha balesetet okozol, akkor nem tudnak megfelelően büntetni a jog szerint.
2010. júl. 11. 17:08
 33/52 A kérdező kommentje:
De mindenki személyautóra gondol.Haggyanak már azt nem annyira élvezetes vezetni.Én inkább kamionnal mennék az már valami.
2010. júl. 11. 17:22
 34/52 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ezért nem szabad még neked jogsit adni. Amíg ilyen hülyeségeket írsz, addig nem szabad kapnod!
2010. júl. 11. 17:24
 35/52 A kérdező kommentje:
Mér mert inkáb kamiont vezetnék mint személyautót.
2010. júl. 11. 17:33
 36/52 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2010. júl. 11. 17:38
 37/52 A kérdező kommentje:
Tuttommal a kamion csak 90-nel tud menni kivéva ha kiszedet a letiltót nem pedig 200-zal.akkor mi itt a baj.
2010. júl. 11. 18:13
 38/52 anonim ***** válasza:
100%

Én két hónap híján 18 éves vagyok. Most teszem a jogsit. Nem olyan egyszerű az. És nem csak egyszerű gépkezelés! Gondolkodni, nagyon nagyon odafigyelni, nem csak irányítani, mert az egy gép! Felelősség!

Ennyi erővel mindent lehet csinálni 18 év alatt, mert hát meg lehet azt tanulni... nem véletlen az a korhatár. Minél fiatalabb, annál jobb, sokan ezt mondják. De bizony azért érettség is kell hozzá, ezért ez nem minden esetben igaz! Az, aki száguldozik, és azért kell neki csak a jogsi, hogy keménykedjen, valóban ne csinálja meg, majd csak ha benő a feje lágya! (Hozzáteszem, az ilyenek a KRESZ vizsgán is buknak nem egyszer, akikkel egy csoportba jártam, hónapok óta koptatták a padot, mert leszarom, menő vagyok... ész az van) Úgyhogy várd csak ki a sorod. Nem kell már sokat várnod, és majd akkor meglátod, hogy ez miért is van így.

2010. júl. 11. 19:02
 39/52 anonim ***** válasza:
55%
Nem veszitek észre válaszolók, hogy csak szivatnak benneteket? Ezzel az okoskodó "kamasszal" már más kérdéskörben is találkoztam.
2010. júl. 11. 19:13
 40/52 A kérdező kommentje:
például melyikben?
2010. júl. 11. 19:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!