Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem lehet jogosítványt...

Miért nem lehet jogosítványt szerezni fiatalabban mint 18 év vagy 17?

Figyelt kérdés
Három hónap mulva 16 leszek és nem értem miért nem rakhatnám már le most a jogsit?
2009. nov. 23. 17:16
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
100%
Annak aki feltesz egy ilyen kérdést és azt hangoztatja hogy akár 15 évesen is meg lehet tanulni vezetni, mint akár milyen gépet, bocs de még 20 évesen sem adnák jogsit. Azt képzelik sokan, hogy ó mint nekem a vezetés semmiség. Tele vagy önbizalommal és azt hiszed mindent tudsz. Aztán jön a valós élet és egyetlen apró hiba és rá kell döbbenjél, hogy nem minden úgy van ahogy azt előre elképzelted. Ne haragudj nem akarlak kioktatni de a vezetés nem egy játék és nem csinálhatod újra ha valamit elrontottál. Persze lehet hogy te épp egy felelősségteljes tini vagy nem tudhatom, de tény hogy a legtöbb 17 18 éves még nem érett eléggé hogy autót vezessen.
2009. nov. 27. 15:06
 22/52 anonim ***** válasza:
91%

Pont van erről egy remek sztory-m.

18 éves srác, most figyelj: 3 hónapos jogosítvánnyal!

Azt meséli nekem a pókerasztal mellett, hogy ú, jöttek haza éjszaka valami szutyadék (értsd, messze nem komoly, hanem 8 éves szuzuki kategória) autóval, és ú, kézifékkel megfordul az úton. Mindezt hatalmas büszkeséggel.

Én csak annyit kérdeztem tőle: És ha nem sikerült volna és a melletted ülő meghal akkor mit csináltál volna?

Néma csend, dadogás, fehéredés majd vörösedés.

Na ez a baj. Biztos vagyok benne, ha az árokban kötött volna ki csak odáig jut, hogy zokogva hívja apucit. Na majd akkor lesz az ilyen kölyök érett a vezetésre, ha vállalja a tetteinek a következményét, nem csak addig nagylegény, amíg "sikerül"...

2009. nov. 27. 16:35
 23/52 anonim ***** válasza:
100%

Én pont 18. születésnapomon kaptam a kezembe a jogsimat. Most másfél éve. Kb fél éve áll fenn az a helyzet, hogy elvihetem egyedül a családi autónkat, előtte csak úgy vezethettem, ha anyu vagy apu mellettem ült, és őszintén szólva ez nagyon nagy segítség volt. (30 óra alatt, amíg az oktató ül melletted, erre nem lehet ráérezni) Lehet, hogy tudod hogyan kell vezetni egy autót (hozzáteszem, amikor az autósuliba kerültem én is tudtam lány létemre), viszont forgalomban vezetni egyáltalán nem ugyanaz, mint amikor kint egy elhagyatott úton próbálkozol. Figyelni kell arra hogy mi van előtted, mi van melletted, mi történik mögötted... Számomra pl még mindig nehéz megítélni, hogy milyen gyorsan jön a szembe jövő. Pl lehet te 16 évesen is mernél belátható kanyarban előzni, mert messze van a szembejövő... de ha nem méred jól fel, és 80 helyett az 150-nel jön, akkor te ott maradsz, és még jó ha csak te maradsz ott, mert lehet a másik három autó is koccan... Bármi, bármi amit eltudsz képzelni előfordulhat az úton, onnantól kezdve hogy megtolnak, őz ugrik eléd, olajfolton megcsúszol, odáig hogy traktor tol le az útról, vagy biciklist gázolsz, és nem feltétlenül a te hibádból!

Csak hogy egy személyes példával éljek, amikor 16 éves voltam, egy évfolyamtársam és nevelő apja halt meg így egy elhagyatott úton, amikor éppen "feketén tanult vezetni" a srác... Anyu jóban van az ő édesanyjával, azt hiszem nem kell elmondanom mit érezhetett, amikor két rendőr ment érte a munkahelyére, hogy a gyerekét azonosítani kéne (KÉPRŐL!!)!

Nem egy gyerek kezébe való a jogsi, és amondó vagyok, nem lehet megtanulni 30-40 óra alatt forgalomban vezetni... iratnék egy pszichológiai tesztet is minden jelentkezővel, hogy ki elég érett hozzá gondolkodásban!

2009. nov. 27. 18:40
 24/52 anonim ***** válasza:
25%

én se értem mért, csak azt tom

h. 10éves koromóta tudok vezetni, két autóm volt már am most csinálom a jogsit, és a családi autót is alám rakják majd mert tudok vezetni és szerintem nagyon jól, am a hungaroringen is voltam már veresenyezni de jogsi az sajnos csak 17től :S:S

2009. nov. 27. 23:50
 25/52 bumbi02 ***** válasza:
89%

Miért nem érti meg már senki hogy ez nem életkorfüggő csak a politikusok szavazták meg ezt

16 éves vagyok és még a 17 éves korhatárral sem értek egyet... azér mer vki eléri a 17et vagy 18at nem lesz hirtelen felnőtt... 21töl adnék én jogsit... bár nekem is van A1es motor jogsim és a saját vezetésemet látva IS és más fiatal motorosokét is látva mondom ezt amit mondok...

2009. nov. 30. 23:51
 26/52 anonim ***** válasza:
100%
Én is legalább 21-től adnék, annak ellenére, hogy nekem 18 éves korom óta van... Ha kéne még tudnék nélküle élni, de azt hiszem már nem remeg annyira a gyomrom, amikor autóba kell ülni... 20/L
2009. dec. 1. 06:24
 27/52 anonim ***** válasza:
0%
12 ÉVES vagyok tudom vezetni volt h segítettem elvinni valamit a másik utcába.. de nem reklámozzuk ..ennyi.. minek hozzá jogsi megbüntetnek kifizetjük oly egyszerű.. :)
2009. dec. 23. 20:10
 28/52 bumbi02 ***** válasza:
100%

12 ÉVES vagyok tudom vezetni volt h segítettem elvinni valamit a másik utcába.. de nem reklámozzuk ..ennyi.. minek hozzá jogsi megbüntetnek kifizetjük oly egyszerű.. :)

hát h ha nektek ien jól megy h minek hozzá jogsi kifizetitek büntetést akkor jó nektek... és 12 évesen még elég fiatal vagy a felelösség teljes vezetéshez, ne azt ird h tudsz vezetni hanem h mentél 1 vagy max 2 utcát vmi jármüvel...az még messze áll attól hogy tudj vezetni.. apám közel 30 éve vezet és még ő sem állitja magáról h tökéletesen vezet

2009. dec. 23. 22:57
 29/52 anonim ***** válasza:
0%

Elmondom, hogy ez egy baromság! Én 14 évesen vezettem autót, akkor még tényleg baromság lenne! Viszont, kábé 15 - 16 éves koromra már vezzettem annyit, hogy elég jól mennyek, sőt 16 éves koromban már ténylegesen úgy vezettem, mint akinek van jogsija! Most 17 vagyok, és sajnos nincs pénz jogsira, azonban ugyanúgy vezetek, mint 16 éves koromban! És akkor meg lett volna pénz rá!

De egy másik dolog: A jogosítvány csak egy papír! Higgy nekem, van aki jogsival sokkal rosszabbul vezet, mint én!

2010. jún. 17. 10:14
 30/52 anonim ***** válasza:
100%

utolsó: azt ugye tudod, hohgyha elkap a yard apád jogsiját veszik el + 150.000 büntetés + neked 3 évig nem is lehet majd.

És ha neadjisten elütsz valakit akkor téged ÉS apádat is bekasztlizzák?

Így vezetgess...

2010. jún. 17. 10:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!