Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem lehet jogosítványt...

Miért nem lehet jogosítványt szerezni fiatalabban mint 18 év vagy 17?

Figyelt kérdés
Három hónap mulva 16 leszek és nem értem miért nem rakhatnám már le most a jogsit?
2009. nov. 23. 17:16
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:
Én gépre konkrétan markoló daru egyebekre gondoltam.
2009. nov. 23. 19:34
 12/52 anonim ***** válasza:
96%
A markoló milyen gyorsan mehet? És egy autó? A különbség itt van, ezenkivül a gépkezelö nem feltétlenül vezetheti a gépét közúton, de ettöl eltekintve is 25 km/h és 100 km/h között nagy a különbség. Ha négyszeres sebességröl fékezel, akkor a fékút (mivel négyzetes az arány) 16-szoros.
2009. nov. 23. 21:55
 13/52 anonim ***** válasza:
100%
Technikailag meg lehet tanulni 14-15 évesen jól vezetni nyilván. Itt nem ezzel van probléma, hanem inkább azzal, hogy a vezetés nagy felelősséggel jár és ezt a felelősséget nem teszik egy gyerek nyakába. Más még az ítélőképessége egy kamasznak, könnyebben belemehet olyan helyzetekbe, amik veszélyesek. Egyébként én ahogy betöltöttem a 17-et már egy hónap múlva a kezemben volt a jogsim, én is nagyon vártam elhiheted. Most 21 vagyok és szerencsére nem volt még balesetem.
2009. nov. 23. 22:55
 14/52 anonim ***** válasza:
96%
sztem még a 17 is korai...az hiányozna még, hogy a tinik száguldozzanak az utakon....nincs így is elég baleset? még a felnőttek sem mind elég körültekintőek és felelősségteljesek, hát akkor ti hogy lennétek azok? Sztem minimum 20 éves kornak kellene lennie a határnak...
2009. nov. 24. 09:50
 15/52 anonim ***** válasza:
91%

kérdező, bocs hogy nem olvastam végig az összes választ de a te válaszod kiverte nálam a biztosítékot... nem fogok neked kiselőadást írni, de azért ezt tudnod kell... : ...

HÜLYE VAGY... ÉS AZT HISZED HOGY OKOS VAGY

2009. nov. 24. 16:54
 16/52 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél már dilettáns srác, a nehézgépkezelői "jogosítványt" (ami amúgy 2009 jan. 1 óta OKJ-s képzés!) 17,5 éves kortól csinálhatod meg, de ez csak papír, gyakorlatban ez teljes képtelenség.
2009. nov. 25. 01:38
 17/52 A kérdező kommentje:
Mi az hogy gyakorlatban nem lehetne ilyen hamar megtanulni?
2009. nov. 25. 14:26
 18/52 anonim ***** válasza:
100%
az hogy szellemileg nem vagy képes felfogni hogy milyen felelősséggel jár... ennyi az egész. és amíg ezt nem tudod megtenni addig hiába tudod mikor melyik pedálra kell lépni vagy hogy melyik kart mikor kell húzogatni a nehézgépedben xD
2009. nov. 26. 11:39
 19/52 anonim ***** válasza:
100%

Úgy értem, hogy egy nehézgépjárművet (legyen az markoló, daruskocsi vagy platósifa) sokkal nehezebb vezetni, mint egy szgk-t.

Egy kezdő vezető még jó 2-3 évig NEM is érzi, hogy merre van a kocsi oldala, eleje, vége. Egy nehézgépnél mindezt fokozod azzal, hogy nem is LÁTOD, hogy hol a vége, max tükörből sacc/kb-ra.

Nehézgépjármű jogsit olyanok szoktak letenni, akik 4-5 éve folyamatosan közelekednek B kat. jogosítvánnyal és még úgysem könnyű, hogy 1-200. EZER km van mögöttük.

És pont azért nem kaphatnak 16 évesek jogosítványt, mert még ezt sem értik meg. A vezetés nem Need For Speed 10. Ha itt elb@szod jóesetben csak te halsz meg, rosszesetben egy 4 tagú család.

És mit csinálnál, ha a barátnőd ott ülne melletted egy este és egy csúszós úton lecsúszol az útról, mert éretlen vagy a közelekedéshez és ő meghal? Odaállnál az anyja elé? Élnél a bűntudattal egész életedben?

Nemkell hozzá nagy hiba, csak egyszer akard megmutatni a lánynak, hogy te fain csávó vagy, úgy vezetsz mint Schumacher...

2009. nov. 26. 12:12
 20/52 anonim ***** válasza:
19%
Apám kamionos volt, ment mindenfele, külföldre, spanyolországtól törökországig mindenfele járt, azzal az igazi nagy kamionnal, én nem értek sajna hozzá :D még 11 voltam amikor megelégelte és hazajött... szóval ne szídjatok hogy nem is így volt mert így volt csak régen... szóval ő :D hát elég sokáig vezetett, nem épp markolókat meg darukat, de azért ez sem kis dolog... nagyon jól is csinálta, és hozzáteszem ő és a felelősségteljes vezetés :D hát elég messze álltak egymástól.
2009. nov. 27. 09:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!