Miért nem lehet jogosítványt szerezni fiatalabban mint 18 év vagy 17?
Miért nem érted meg hogy igenis korfüggő?
A legtöbb 17-18 éves lerakja a jogsit mert anyu-apu kifizeti sőt még a családi autót is alá rak és menjél fiam. Én 19 voltam amikor leraktam a jogsit és most 21 évesen vettem az autót. És ne mond azt hogy húú de könnyű mert a GTA-ban azt láttad. Nem elég magadra de máspkra is vigyáznod kell.
Látszik hogy te sem vagy elég érett.
Nem egészen olyan - maga a vezetés (az autó kezelése) egyszerüen megtanulható, viszont a forgalimban vezetés nem. Ott kell tapasztalat, nagy mértékben érettség - mert ha valami hülyeséget csinálsz, vagy nem figyelsz, akkor nem csak magadnak, hanem másoknak is bajt okozol, egészen addig, hogy esetleg egy kis figyelmetlenség (vagy vagánykodás) miatt emberek halnak meg. Ha egy gépet kezelsz, ott legfeljebb neked lesz bajod, de általában a biztonsági berendezések ezt is megakadályozzák - a vezetésnél viszont nincs olyan, hogy akkor leáll az autó és nincs semmi baj. Ott mindenképpen nagy kárt okozol, még ha nem is hiszed el.
Ez éppen olyan, hogy egy gépet (pl. esztergapad) nem kezelhet egy 10 éves, pedig meg tudná tanulni a gyakorlati oldalát, de a hozzátartozó felelöséget még nem érzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!