A diszlexiások kaphatnak jogosítványt? Van amelyik keveri a jobb és bal oldalt is.
Kaphat elméletileg.
Orvosilag átmegy ha el tudja olvasni a betűket a táblán.
Ha keveri a balt a jobbal akkor onnan fogja tudni hogy megjegyzi az oktató ül jobboldalt meg általában azzal a kézzel is írnak az emberek. (a bal meg a másik) :)
A táblákat érteni kell nem olvasni. De a kressz kérdéseket olvasni kell vizsgán is. Van rá 1 perce elvileg ez elég mert csak a jó választ kell megtalálni.
Nekem van egy kis fokú diszlexiám.
Van jogsim.
Bár olvasni gyorsan tudok írni elég sok hibával szoktam. Pláne ha kapkodok. Van hogy 2x visszaolvasom amit írok és nem veszem észre a hibát.
Ha ideges vagyok 3x át kell gondolnom a jobb és a bal fogalmát hogy melyik oldal a jobb és a bal. Mert olyankor 2 balkezes vagyok :D
Amúgy az indexet meg az az érdekes kenem vágom merre jelez előre vagy hátramenetkor sem okoz problémát.
Minden haveromnál jobban vezetek ők kértek fel annak idején ,hogy segítsem felkészíteni őket a rutin és forgalmi vizsgákra.
Nyugalom :))
Én is dixleksziás vagyok vagy voltam fene tudja hogy az vagyok e még.. :)
Jogosítványt szereztem A,BE,CE,DE PÁV 1,2. Kategóriából..
Semmi köze hozzá.. Buszvezetőként dolgoztam sokáig meg villamosvezetőként is.
Nem befolyásol semmit, azt senkit nem érdekel nem az a döntő hogy alkalmas e valaki járművezetésre vagy sem, ha akarod és érdekel és mindent meg teszel hogy sikerüljön akkor sikerülni is fog hidj nekem!
Amugy meg a diszlexiások okosabb emberek mint a normálisak erre akkor jöttem rá amikor abból le tudtam vizsgázni ami érdekelt a többiek meg esek ki a tanfolyamról..
Diszlexia = olvasás írás zavar.. és nem tudnak helyesen írni, ennyi attól ugyan ugyan olyan munkára képesek mint a többiek. :))
A táblaolvasásnál meg 42 helyett nem fog 12 öt mondani.. meg kell tanulni a szemészeti táblát én fejből tudom.. annyit voltam már orvosi vizsgálaton . :D
Az orvos is fejből tudja azért nem nézz rád közbe :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!