Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem lehet? Bővebben lent.

Miért nem lehet? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Nem mindegy, hogy az ember 14 vagy 18 évesen csinálja azt amit akar.Például vezetés bulizás stb.Minek egy 14 éves embernek azt mondani hogy nem mehetsz el a buliba.Egy 18 éves csak 4 évvel idősebb és még valamelyik hülyébb is.Én 14 éves vagyok és néha elgondolkodom az élet nagy dolgain.Egyébként az hogy az ember hány éves az nem jelent semmit.Csak azt hogy régebb óta él.Értem ezalatt hogy a 14 éves ugyanúgy néz ki mint a 18 éves.Mondjuk 14 évesen lehetne komolyabb munkát is csinálni mint szórólapozás vagy egyebek.Például az építőiparban segíteni értem ezalatt ásás betonozás.Legalább erősödne az ember.A válaszokat előre is köszönöm.
2009. nov. 22. 17:51
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Ha a te logikád alapján nézzük,miért nem csinálhatja egy 10 éves,amit egy 14 éves?Csak 4 év van köztük.

Gondolom,te 14 vagy,nem 18,mert akkor éreznéd a különbséget.Mert sokat számít az a 4 év,a -legtöbb- gyerek gondolkodása érettebbé válik,több mindent tapasztal,tanul.

Persze vannak kivételek,de náluk sokszor az is mindegy,h 14,vagy 41.A nagy többség felnőtté válik ez alatt a 4 év alatt.

2009. nov. 22. 18:11
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Mert 14 évesen még GYEREK vagy, nincs annyi élettapasztalatod, mint egy 18 évesnek. Hiába vannak közöttük is hülyébb egyének, a többségnek azért már megvan a magához való esze és általában felelősséget is tudnak magukért vállalni. Érted még a szüleid a felelősek, azért nem mehetsz pl. építőiparba ásni, mert ha rád zuhan valami, a szüleid lesznek a hibásak, hogy miért engedtek el. 14 évesen még ne járkálj bulizni, az éjszakai élet nem gyereknek való. Ilyen korbankezdesz el felnőni és a kérdésed alapján is belátható, hogy ez együtt jár avval, hogy már felnőttnek képzeled magad. Óriási nagy tévedés. Ha meg bulizni akarsz, csináljatok házibulit, nem véletlen a 18as korhatár a normális szóraozóhelyeken.
2009. nov. 22. 18:13
 3/10 A kérdező kommentje:
Csak arra mondtam hogy miért ne lehetne.A 18 korhatár csak azért van mert a hülye politikusaink ezt szavazták meg.Mondjuk én nyáron elmegyek apámmal dolgozni a mukahelyére építőipari cégnél dolgozik és segítek neki.daruzok árut kötözök meg egyebek és eléggé élvezem.
2009. nov. 22. 19:19
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

A "hülye politikusaink" megszavazhatták volna a 21 évet is,mint sok más országban...És hidd el,nem a te bosszantásodra van olyan törvény,h gyerek nem dolgozhat.Belegondoltál már,h ha szabad lenne,hány gyereket kényszerítenének dolgozni a szüleik tanulás helyett?Ebből látszik,h tényleg gyerek vagy még,h nem látod globálisan,szélesebben a dolgokat.Nem minden fekete vagy fehér,ezért kell okosodni,érni,tanulni,élettapasztalatokat szerezni.

És igen,14 évesen én is úgy gondoltam,vagyok olyan érett,mint bármelyik nagykorú.Hát nem voltam.:)))

2009. nov. 22. 20:00
 5/10 anonim ***** válasza:

Sokan ugy gondolkodnak a Te korodban mint Te .

De hát ez van.

Az én lányom is már bőven ott hagyta volna a gimit és dolgozott volna de hát nem lehetett és most nagyon élvezi h nem kell suliba járni és a maga ura.És a gimi alatt ő is járt velem "dolgozni" és imádta .Amugy jo tanulo volt és tőlem továbbtanulhatott volna de azt mondta h azt majd talán később inkább megy világot látni .Én meg támogatom .

2009. nov. 22. 23:24
 6/10 anonim válasza:
100%
2 évvel vagyok idősebb nálad, és sokat változtam 14 éves korom óta. pedig csak 2 év.
2009. nov. 23. 15:59
 7/10 A kérdező kommentje:
3 hónap mulva 15 leszek.
2009. nov. 23. 17:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Majd 18 évesen rájössz, hogy milyen fölösleges hülyeségéeken húztad fel magad anno. Oké menj segíts apukádnak, ha neked ez tetszik, de ugyan nézd már meg akkor a kordbelieket, mennyire kisfiúk még, akik már nagynak képzelik magukat.

Élvezd ki inkább még a gyerekkorodat, később már visszasírod. Én is már szívesebben lennék olyan 9-10 éves, hogy miután megírtam fél óra alatt a házit, minden gond nélkül játszhassak...

2009. nov. 23. 18:36
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
Édes szive apának! (-: Úgy irigyellek!
2009. nov. 25. 19:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért van így meghatározva, kedves, mert ezalatt a pár év alatt többet változik a személyiséged, a gondolkodásmódod, mint gondolnád.Ahogy előttem is említették... ha nem hiszed el, amit írtam, gondolj bele, hogy te magad mennyit változtál 10 éves korod óta.Csak gondold végig. Ennyi lenne a válaszom.
2009. nov. 29. 01:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!