Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen egy autista kamasz? Mi...

Milyen egy autista kamasz? Mi még előtte állunk, 10 éves. Mire számíthatunk? Megvadul, megváltozik? Most kedves, aranyos, csak megvannak a bogarai. Kicsit fura, de ennyi. Amúgy mikor legnehezebb egy autistával, melyik életkorban?

Figyelt kérdés
ma 13:54
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem még az is lehet,hogy 10-12 éves korban meg leveszik róla a diagnózist.Sok esetben így van.

Megkérdezhetem milyen volt az eddigi fejlődése?

És most milyen?

Kíváncsi vagyok milyen válaszok jönnek.

Remélem minden jó lesz 🙂

ma 14:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem úgy van, hogy aki autista, az is marad? 4-5 éves korban durva volt a helyzet. Verekedés, agresszió, köpködés, mint egy brutál dackorszak. De aztán jött egy jó kis ovi (a 3. lett megfelelő), ahol elfogadták, szerették. Közben megkaptuk a diagnózist, mi is elfogadtuk. Aztán kivirágzott, lenyugodott. Kis létszámú autista iskola. Nagyon szereti és őt is.
ma 14:07
 3/9 anonim ***** válasza:
25%

10 éves, nem álltok előtte, már egy éve legalább elkezdődött. Sok tíz éves már menstruál, a fiúkon már van pár szőrszál és már változóban az alakjuk, ilyenkor van az első éjszakai magömlés is sok gyereknél.

Ha nálatok nem, akkor talán későnérő, és örülhettek. Egyébként mindenkinél más, és ugyan ilyet soha senki nem mer mondani, de szerintem fiúknál ha annyira sérült a nemi érést kell gátolni, hogy eltűnjön a szexuális vágy és extra tesztoszteron, ha meg nem akarjátok vagy enyhén érintett, akkor hagyjátok sokat maszturbálni, az nyugtatja és boldogítja.

Ha csak auti suliban boldogul, akkor jobban érintett és esélyes, hogy durvább lesz, mint a többiek.. és a te gyerekedről fixen nem veszik le a kódot, ezzel neked nem kell foglalkoznod.

ma 14:19
 4/9 anonim ***** válasza:
86%

Újra 1es vagyok, inkább úgy mondom nem minden gyerek autista aki ilyen diagnózist kap.

Lehet,hogy már átlagos iskolában is megàllnâ a helyét de nyilván nem kell felboritani mindent .

Szerintem érdemes mindig azért felülvizsgáltatni,nem biztos,hogy neki ezt kell egész életében cipelnie.

Általánosságban beszélek,hogy lehet anno kiadtak egy diagnózist és már egy új diagnózis szerint már nem lenne az mert nem éri el a határt.

ma 14:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem kellett auti suliba mennie, csak mi akartuk, hogy tuti jó legyen. 4. osztály után átkerülnek normál iskolába.
ma 14:32
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

3as nekem erről az a véleményem,hogy sok laikus szülő a fèlrevezetès meg az elhamarkodott diagnózis következtében megse próbálja az àtlagos iskolát és megy a gyerek a speciális iskolába diagnózissal

(Na innen azért már valóban nehéz kitörni)

Logopédus ismerősöm mondta 20 évvel ezelőtt egy kisfiúra már mindent mondtak a szakemberek,hogy autista meg adhd-s és a logopédus nő is mondta minden jel erre utalt de a szülők nem hagyták magukat meggyőzni amit jól tettek és most végzi a gyerkőc az egyetemet....

ma 14:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Rá is azt mondták, hogy akár majd egyetemre is mehet. Meglátjuk, egyenlőre szakács akar lenni.
ma 14:37
 8/9 anonim ***** válasza:
79%

1,4,6 vagyok.

Na látod kérdező te magad írod.

Mennek normális suliba ,ez a ti döntésetek volt.

Hajrá irány a normál irány💪🙂

ma 14:37
 9/9 anonim ***** válasza:
31%

Nem létezik.. nem csak parasztvakítás?

Az összes ilyen suliban a tananyag 60%át veszik át, nincsenek reális esélyei normál iskolában ilyen kevés tanult anyaggal. A magánsulikban is.

10 éves, képben vagy a normál anyaggal? Próbáld összehasonlítani. A gyerekem 4es, tud osztani, szorozni, kerületet, területet számolni, negatív és római számokat ismeri, tört számokat szintén, és biztosan tájékozódik 10.000ig, idáig kell műveleteket végezniük. Tudja a síkidomok fajtáit és főbb tulajdonságait is, és nehezebb logikai feladatok old meg.

Magyarból fogalmazást, haikut tud írni, a névmások egy része, főbb szófajok megvannak, toldalékfajtákat vesznek még, j-lys szavakat biztosan felismeri, szinonimák, ellentétes jelentésű szavak, melléknevek fokozása, főnevek biztos felismerése, igekötők, igék száma, személye, ideje, módja megy neki és nyilván folyékonyan olvas, másfél oldalas szövegből biztosan old meg szövegértést.

Ez a negyedikes anyag kb. Ezzel hogyan álltok?

ma 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!