Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen egy autista kamasz? Mi...

Milyen egy autista kamasz? Mi még előtte állunk, 10 éves. Mire számíthatunk? Megvadul, megváltozik? Most kedves, aranyos, csak megvannak a bogarai. Kicsit fura, de ennyi. Amúgy mikor legnehezebb egy autistával, melyik életkorban?

Figyelt kérdés
nov. 28. 13:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
57%

Fiú vagy lány? Az én 8,5 éves lányom már igencsak kamaszodik.

A suli meg... (bár nem ez volt a kérdés) a normál tanrendben egy csomó felesleges dolog van, és rengeteg fontos dolog meg nincs benne. Ha az SNI tantervben lévő anyagot rendesen megtanítják, és jó központit ír a gyerek, miért ne mehetne normál középsuliba?

nov. 28. 19:37
 12/16 A kérdező kommentje:
Fiú.
nov. 28. 20:11
 13/16 anonim ***** válasza:

Pont onnan tudom, hogy van rálátásom. Nem tudják hozni a szintet az alapítványi sulik sem, amik integráló iskolák, nem, hogy a szegregált.

Aki mégis ott lehet az biztos nem csak a suliban tanultakból él, hanem magántanár, otthoni tanulás, normál anyaggal és normál könyvekkel. Èp auti osztályból is. Ha van ilyen, az egy a millióból. Pl a szellő egymi és a flóra ép auti osztálya is tanakos szint, alapítványiból a heuréka a legjobb tanulmányilag, amire van esély, de az se annyira.. a gimibe kerültet úgy érted hogy ilyen kamu gimikbe, mint a gyermekház meg a tüskevár gimije? Én képben vagyok bpn;)

nov. 29. 04:58
 14/16 anonim ***** válasza:
54%

Van rálátásod? :D Ha lenne, nem azt fröcsögnéd, amit a többségiben oktató, ilyen intézményt belülről soha nem látó pedagógusok.

Szolnokon a Verseghy pl nem kamu gimi, tavaly ide is nyerek felvételt. Nem fogom felsorolni mindet, de amit írsz az egyáltalán nem reális, normál tantervvel, ép,sőt kiemelkedő intellektusú gyerekek is tanulnak ott.

nov. 29. 09:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Amiket én írtam ott szintèn tanulnak ép és kiemelkedő intellektussal is. Tudod mit? A tanakos tananyagot! Mert “nem tudnak egyszerre többszinten differenciálni”, mikor a csoportban tobzódnak a magatartás és tanulási problèmák, mert amíg az egyik nem figyel ès játszik, a másik veri/beszólogat a harmadiknak, aki èpp magát üti vagy szidja, és aki jó matekból nem jó magyarból, vagy a viselkedésgondod auti aki jó mindkettőből nem ül meg. Láttam ilyet is, járt ilyenbe a gyerekem kb 2 hónap alatt 6 napot, és dolgoztam is ilyen helyen;) most normál iskolában vagyok, de több ismerős maradt ezeken a helyeken, és máshol is(pesti oldal). Pontosan tudom mi zajlik itt.

Ezek szr helyek oktatásilag. Szétszedik haladóbb és kezdőbbre a tárgyakat, és aki makogva olvas az egyben van a folyékonyan olvasóval, mert ők a jók. És a gyengèbbhez fognak alkalmazkodni. Matekból szintén, aki rutinszerűen végez el műveletet, az egyben van azzal, aki nagyobb gondolkodások árán tetűlassan kiszámol valamit, mert a kezdő csoportban azok vannak, akik fel se ismerik a számokat. Horror.

És amikor szót emel az ember elmondjàk az igazat. Hogy màr így is több szinten differenciálnak, sok különböző problémás gyerek van itt és mit akarsz még, ígyis a jobb csoportban van, nem fognak neki személyre szóló oktatást biztosítani, mert egy gyógyped és egy asszisztens vigyáz 6-8 autista gyerekre különböző nehèzséggel. A feladatokat eleve butítva kapják, a számolat elsőben 15 ig veszi át a jobbik csoport(a másik ennyire se), szófajok is butítva, szövegértés pláne. Rövidített órák, amiken tömeges magatartásgondot kezelnek, hosszabb szünetek, 3-4 óra van kb egy nap.

Én tudom mi megy itt. Ott. Ezeken a helyeken. Én próbáltam máshogy csinálni, nem lehet. Senki le se tojja hogy a padban egyedül ülnek, falfelé fordítva térelválasztókkal, úgy de tudnak dolgozni. Ezek a helyek katasztrófák oktatásilag! És ezek a jobb helyek. Nincs jelentkezés, bekiabálás megy, de az csoda ha valaki a kérdésre válaszol.

Annyira rossz, hogy én elmondani nem tudom és tedd össze a két kezed, ha nem ilyen helyekről van tapasztalatod.. bár a legtöbb szülő olyan igénytelen, hogy fel sem tűnik neki, csak örül, ha a gyereke 4 év alatt megtanul olvasni(ez így elhangzott az ép értelmű beszélő autis anyuka szájából), a legtöbb elfekvőnek használja, hogy szusszanni tudjon a nehéz gyereke mellől. Lecke szinte nincs is, ha van, egy feladat. És minél jobban telik az idő, annál nagyobb a szakadék a normál sulikhoz képest. A jó sulikhoz képest pedig màr elsőben akkora szakadék van, hogy megugrani nem lehet. Nekem ne magyarázd, senki sem tudja nálam

Jobban. Ezek a helyek szarok oktatásilag, hazugság a normál tanmenet, és nem azért, mert idióták vannak bent, hanem mert az óra azzal megx, hogy a gyerek ülve maradjon, ne verjen se mást, se magát, amíg a tanár beszél csend legyen, ne szólovassanak be egymásnak és nézzenek oda, ahol történik valami. Ne dülöngéljenek, ne beszéljenek ismételgetve magukban, fogják a ceruzàt(borzalmasan ír a legtöbb), és felismerjék a betűket, számokat akkor, amikor a kérdés van, minden “dolgozatnál” kérdezhetnek és a legkevesebb feladatos, legkönnyebb lapokat kapják. Mert erre képesek, mert aki

Egyben jó, másban rossz, mert nem

Tudnak viselkedni a sok segítség ellenére.

Mert sérültek. Leadná bárki az anyagot, de az egyhez nem

Fog alkalmazkodni 6 másik, amikor mind autista. Nem tud többfelé szakadni a tanár személyenkénti igényekkel.

Fú nagyon rossz. Én nem tudom elmondani máshogy, ezek a helyek.. nagyon rosszak. Legalább jóindulat van sokakban, de ugyanígy van jóindulat átlagos tanárokban is, és ott nem 6 autihoz kell alkalmazkodni, csak 1-2höz.

Szóval azért, mert te a kivételt ismered, ne mondd már, hogy mind ilyen. Olyanok, mint amiket mondtam.. ez van bent. Persze mind azt mondjuk, hogy “jó nap volt, haladunk..” de na.. nem. Legalábbis nem úgy. Sajnálom, ha tévképzeteid vannak, én a valóságot írom. Látod a kérdező is csendben maradt. Mindig mondják, hogy ki lehet törni, de csak az tud, aki eleve rossz helyre járt, aki integráló suliban is megállta volna a helyét egy rendes tanárnénivel.

nov. 29. 13:22
 16/16 anonim ***** válasza:
69%

Én több helyen sem ezt tapasztalom,amit írsz. Szülőként és szakemberként sem. De meddő vita ez.

Az én gyerekem könyveket olvas, szorzótáblát számol, helyiértékejet tanul, másként írjuk, máskènt ejtjük, írásbeli összeadást kezdi most. 3.osztályos. 2 éve a neurotipikus bátyja is kb pont itt tartott 3.osztály novemberében.

De biztos neked van igazad, és én fantáziálok. :D

nov. 30. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!