Barátnőmtől egy aranyos kis szobakutyust kaptam szülinapomra. Anyával élek csak hogy mondjam el neki?
Hát elég felelőtlen volt a barátnőd. Egy kutya nagy felelősség, és bizony pénzbe kerül. És ha neked nincs kereseted, akkor bizony előre meg kellett volna beszélni anyukáddal, mert ő fogja fizetni a tartását!!!
És ne csodálkozz, ha anyukád nem vállalja! Akkor mi lesz? Majd a barátnőd ad kajára, meg orvosra?
És a barátnőd állja majd a költségeket, vagy te?
Annyiban igaza van anyukádnak, hogy ha nincs saját kereseted és ez megterhelné a családi kasszát, mert most olyan anyagi helyzetben vagytok, hogy nem fér bele, akkor 20 évesen lehetne annyi eszed, hogy nem fogadod el.
Azért nem várhatod el, hogy fizesse a főiskolai költségeidet, a kikapcsolódást, utazást, élelmet stb. és még a kutyádról is gondoskodjon.
Ha van saját kereseted, az más.
5 éves szobakutyus gazdája vagyok. Nagy felelőtlenséget csináltatok most. :(
Egész nap suliban vagy, ki fog a kölyök kutyával foglalkozni? Ki vesz neki kaját, ki rendezi kölyök korban a 2 hetente fontos oltásokat?
Ezt anyával először meg kellett volna beszélni. Nem véletlen, hogy nem akart kutyát sosem...
felelőtlen a barátnőd.Sajnos ebböl lesznek az elárvult,kidobott kutyusok.
A kölyöknek oltások kellenek,azt hiszem 6 is,aminek 3000Ft-nál kezdödik darabja.A kutya nem ehet házikosztot,rendes táp kell neki,jobb ha nem a bolti ócskát eszi,ennek is 1000Ft kilója.
Ha váratlanul dokihoz kell vinni,alsó hangon ötezer...
Ha olyan fajta akkor kozmetikusoz is vinni kell legritkábban 3 havonta,ami szintén 3-5ezer között mozog alkalmanként.
Szobatisztaságra kell szoktatni,majd naponta 3x sétáltatni,és ha te fősulis vagy,anyukád gondolom dolgozik,akkor addig összepisili a lakást?
Ez nem egy cuki plüsskutya...meérteném ha anyukád nem vállalná.
Nekem 2 kutyám van,innen tudom ezeket.
Ja! és ha nyaralni mész,vinni kell magaddal,vagy megoldani neki hogy addig bevállalja valaki...
A mi szobakutyánk házikosztot eszik főként. És mivel pici, nem is kerül sokba. A kutya élelmiszerét nem igazán lehet forintban kifejezni, mert nem eszik túl sokat. Az oltások meg a chip meg minden sokba kerül, de nem olyan gyakoriak. Ha nem veszel neki mindig ajándékot, meg kiegészítőket, akkor nem kerül annyira sokba. Egy másfél kilós kutya nem kerül többe pár ezer forintnál havonta..
Az már más kérdés hogy mennyit kell vele foglalkozni, meg hogy nem lehet tőle elmenni nyaralni. És hogy rendszeresség kell az életébe amibe a bulis egyetemi évek nem igen férnek bele.
Utolso:és a váratlan orvosi költségek??
Mondjuk a parkban felszed egy fertözött kullancsot....hát fél fizetésed rámehet hogy rendbejöjjön a kutya.
És a kozmetika?
Amugy meg nem tesz jot nekik a házikoszt,nem véletlenül találták ki a kutyatápokat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!