Barátnőmtől egy aranyos kis szobakutyust kaptam szülinapomra. Anyával élek csak hogy mondjam el neki?
Hol vagy kedves kérdező?
És mi újság? Hazavitted már a kutyust? Milyen volt a fogadtatás????
Kedves 9-es!
nekünk westink van.mázli hogy a kullancs nem volt fertőzött,de ennyi erövel fél sec. alatt utcán is összeehet bármi mérgezett kaját.
És ha azt nézed egy minőségi nyakörv+póráz is 5ezer...
akinek nincs keresete,annak ez is sok.
Nem tudhatod h mennyi váratlan betegsége lesz a kutyának,nekünk 2 van,az egyiknek sosincs baja,a másiknak mindig elöjön valami,pedig anya és fia,és 8 éves koráig semmi baja nem volt,tehát ez még nálatok is lehet,hogy idősebb korára lesz gond....szoval nem lehet tudni....meg ha azt vesszük,ott vannak a tultenyésztett beteges/gyenge idegrendszerü kutyusok....ezekröl gondolom hallottál,sajna ki lehet fogni....
Most inkább leirok minden lehetséges gondot a kérdezőnek,mint hogy azt irjam h szinte semmibe se kerül,utána meg néz nagyokat hogy egy kutyára mennyit kell költeni,mennyi oltás kell neki,mennyibe kerülhet egy váratlan doki,stb....
Nem birják a kutyáim a kizárólagos házikosztot(tenyészkutya volt az enyém a régi gazdijánál,ezért lett a táphoz szoktatva)
De nekem se kerülne tul sokba,de tényleg nézd azt hogy egy egyetemista miböl fizetné a váratlan kiadásokat,és a kezdő költségeket?ami a kölyöknél 6 oltás,plusz a kezdö dolgok amiket meg kell venni....na meg szobatisztaságra ki fogja szoktatni pl?
En elhiszem h magyarorazagon mindenki melyszegenysegben el, de itt ugy adjatok elo egy 2 kilos kutya fenntartasi koltseget, mintha egy luxusauto lenne. Eleg sokan ki birjak fizetni ma magyarorszagon azt a horribilis osszeget amibe egy kutya tartasa kerul.
Hogyhogy ki fogja szobatisztasagra nevelni? Vagy a lany vag az anyja. Amelyiknek kedve lesz hozza. A mienk speciel par nap alatt tanulta meg. Letettuk ele az almot es egy ket esettol eltekintve soha nem piszkitott mashova kolyok koraban.
A lepontozgatast meg nem tudom melyik csendor csinalja, de abbahagyhatna. A kerdesre valaszolok, es csak azert mert szerinte egy chivava havonta 60 ezer forintba kerul, szerintem meg 2 be, meg nem kene raragadnia a kezenek a lepontozo gombra. Koszontem!
Nem tudjuk még milyen kutyát kapott a kérdező,lehet bichont vagy hasonlot,ami kb 6kg,és nem csak fél maréknyit eszik.
Nem én pontozlak le,bármennyire nem értek egyet veled pár dologban.
Én írtam, hogy csivavám van, de nem pontoztam le a válaszod, nem is írtam, hogy olyan bazi drága lenne a tartása, de amilyen a stílusod, még nyakon is vágnálak.
Amúgy kedves kérdező, nagyon kedves a barátnődtől, hogy ilyen szép és drága ajándékkal lepett meg, de vigyázz rá nagyon, mert tényleg eléggé mellé lehet velük nyúlni. Kifoghatsz egy beteges, nyamvadt kis túltenyésztett jószágot és a gatyád is rá fog menni.
Sok boldogságot az új kis cimborádhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!