Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok! Ti mennyi pénzt...

Kamaszok! Ti mennyi pénzt költötök el havonta?

Figyelt kérdés
Ételre, italra, ruhára és egyéb dolgokra?

2013. dec. 4. 11:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%

Az ilyen kérdéseknél pontoznak le mindig :DDD

"Tízóraira" havi 10ezret kapok. (azért "" mert nagyon ritkán veszek valamit suli közben, de ha veszek is, akkor is valami olyasmit, ami kb 150 ft-ba kerül :D)

Kajára ezen kívül akkor kapok pénzt, ha anyunak nincs ideje főzni, és akkor mondja, hogy rendeljek magamnak pizzát.

Milyen italra gondolsz? :D Szénsavmentes ásványvizet ők veszik nekem, napi 5-6L vizet iszok szóval gondolom ez anyagilag annyira nem jó biznisz nekik.

Hétvégén (szórakozásra) kb 3-4 ezret kapok/este.

Külön angol 8000/hó, telefon előfizetés passz.

Ruhára 3 havonta (évszakváltás) kb 60 ezer + havonta 10-30 változó...mostanában gyakran még 10 se, mivel meghíztam, ezért nem vagyok hajlandó olyan sűrűn menni vásárolni, mint régen.

Sminket van, hogy az uzsonnapénzemből veszek, viszont ha valami kisebb összegről van szó (3-4e), akkor kérek tőlük.

Kozmetikushoz nem járok meghatározott időközönként, ez alkalmanként kb 4e (de akkor teljes láb gyanta, hónalj gyanta, bajusz gyanta, szemöldökigazítás)

ma 22:55 : Hidd el, lazán elmegy ennyi pénz ruhára. Persze attól függ, hogy hol vásárolsz. De hiába mondják, hogy turi így meg úgy, én még egyszer sem láttam olyat, ahol elfogadhatók ruhák voltak, igaz kisvárosban lakom...

Pláne az én szerencsétlen helyzetembe még inkább simán ellehet költeni ennyi pénzt. Nagyon sokat híztam mostanában. Hiába van legalább 20 nadrágom, ha több, mint fele nem jön rám...Igaz, ez a saját hibámból ered, és amint erőt veszek magamon, igyekszem tenni ellene.

16l

2013. dec. 4. 23:19
 12/19 anonim ***** válasza:
Ételre,italra kapok naponta 500-1000Ft-ot. Ruhára nem szoktam havonta kiadni, 3-4 havonta el-el megyek egy nagyobb nak mondható bevásárlásra,max. 10.000Ft. Az egyéb dolgokra sem szoktam havonta.
2013. dec. 5. 17:21
 13/19 anonim ***** válasza:
28%
Én sem tudom elképzelni, miért költenek el tinik 20-30 ezer forintot havonta ruhára, én biztosan nem is adnék neki ennyi pénzt azért, hogy felesleges dolgokra dobja ki, dehát majd megtudják, mikor a havi 80 ezerből kell egyedül fenntartani magukat :D :D
2013. dec. 5. 21:20
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Hűha, milyen kis kárörvendő valaki :D

11-es vagyok. Biztos vagyok benne, hogy nem kényszerülök majd 80ezerből eltartani magam. Jók a jegyeim, és nem valamiféle bölcsészkarra készülök. Ha nem is rögtön, de jó munkám lesz, mint ahogy a szüleimnek is jó munkája van.;)

2013. dec. 5. 22:09
 15/19 anonim ***** válasza:
74%

Hűű, azért mert nem tartom normális dolognak azt, hogy valaki havi szinten ennyit csak ruhára költ a SZÜLEI pénzéből, azonnal kárörvendő leszek? Még mindjárt én leszek az igénytelen, mert nem veszek kéthetente új nadrágot :D

Azt meg ugye te sem gondolod, hogy a jegyeiden fog múlni az, hogy milyen munkád lesz? Meséljem, hogy hány (nem bölcsész)diplomás, anno ktünő tanuló ismerősöm dolgozik minimálbérért szerte az országban? Mindegy, végül is még gyerekek vagytok, nyilván semmilyen fogalmatok vagy tapasztalatotok nincs ezekről a dolgokról, de ettől függetlenül mégis elképesztőnek tartom, hogy valaki képes ennyi pénzt elb*szni ruhára egy hónapban..

2013. dec. 5. 22:24
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem így gondolom. A jegyeimen az fog múlni, hogy milyen egyetemre kerülök. Jó, meg nyilván az érettségin is.

Nem mindegy.

Ha meg minimálbéres leszek, akkor így jártam. Majd idővel beletanulok, hogy hogyan kell kevés pénzből megélni.

Nem gondolom szégyellni valónak, hogy most viszonylag jól élünk. Szóval inkább élvezem, ameddig lehet. Ha a szüleimnek ez teher lenne, akkor csak egyszerűen nemet mondanának. Szerintem senkinek sincs semmi köze ahhoz, hogy ki mennyit költekezik. Szerintem nem én vagyok a legkirívóbb példa, vannak sokan, akik nálam sokkal többet költenek. Nem vágok fel azzal, hogy mennyit, és főleg mennyiért vásárolok, főleg, ha van a közelemben olyan, aki ennek még töredékét sem teheti meg. Úgyhogy nem hinném, hogy olyan szörnyű lennék.

2013. dec. 6. 21:35
 17/19 anonim ***** válasza:
Kb 5000-6000 hajfestékre. Cigire viszont elmegy olyan 15.000 Ft. Bérlet 1400 Ft ruhát nem nagyon veszek, kaját suliban összetarhálok, szóval ingyen van másra meg nem nagyon költök.
2013. dec. 7. 10:52
 18/19 anonim ***** válasza:
32%

Egy szóval nem mondtam, hogy szégyellni kell azt, ha valaki jól keres. De aki 16 évesen annyira nincs tisztában a pénz értékével (persze, nem te keresed, nyilván nem tudod, mennyi munka áll mögötte), hogy teljesen természetesnek tekint havi 20-30 ezret elkölteni csak ruhákra, az nagyon sekélyes gondolkodású ember lehet.

Egyrészt azért, mert nagy felszínességre utal, ha szerinted annyira fontos a kinézet, hogy minden héten új ruhákat kell venni, másrészt azért, mert ha körülnézel, tele van az ország lesüllyedt, nélkülöző emberekkel - akiknek a problémáját nyilván nem neked kell megoldanod, de valahogy mégiscsak szövet ver a többség fejében, hogy ha mások 30 ezerből élnek, akkor mégiscsak túlzásba esek, ha én ennyit csupán ruhára költök.

Az én szememben ez nem egyszerűen a tehetős életmód kiélvezése, hanem már konkrétan felszínesség és butaság.

2013. dec. 7. 12:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hol olvastad, hogy ez nekem természetes.:) Írtam, hogy TUDOM, hogy ezt sokan nem tehetik meg.

Nem szoktam mindenen héten vásárolni. Legalábbis nagyobb tételben nem. Havonta-kéthavonta 1x csapok egy nagyobb vásárlást, a köztes időben csak 1-2 dolgot veszek.

Írtam azt is, hogy meghíztam. Nem járkálhatok 2 nadrágban csak azért, mert a többi nem jó rám...Lehet, hogy valakinek ez a megszokott, de mikor már elkezdtem egyre kevesebb nadrágomat hordani, már anyu szólt rám, hogy ideje lenne venni valamit, meg hordta nekem haza a ruhákat...

Ettől függetlenül nem hinném, hogy felszínes lennék, de talán ha nem csak ezen a témán keresztül társalognánk, akkor rájönnél.:)

2013. dec. 8. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!