Kamaszok! Ti mennyi pénzt költötök el havonta?
ha nem vásárolok ruhákat akkor 10-15körül
ja elmegyek vásárolni akkor 20-30
Hát amit magamnak veszek étel ital az néha egy-egy ebéd meg mozis kaja, max 5ezer egy hónapban.
Ruhára olyan 15 körül, de van, hogy nem veszek semmit, van, hogy többet költök (pl kabát kell, fari, cipő). Tegnap volt a szülinapom, így erre a hónapra sok lesz, már megrendeltem pár cuccot, amit nézegettem, de nem volt pénzem rá.
Egyéb az pl sminkcuccok, az amikor kell akkor 2-3 ezer, de nem veszek valamit minden hónapban.
4 hétre 10000ft-ot kapok, ha jó jegyeket kapok, 4-5 ezer ft-al megtoldják a zsebpénzem.
Viszonylag sokat járok bulizni, úgyhogy ritkán marad pénz a következő 4 hetes időszakra.
Ha gyűjtök valamire, 5000ft-ot min. félrerakok 4 hetente, és csak arra adok ki pénzt, amire muszáj, így van hogy csak 2-3 ezer ft-ot költök.
Ruhát akkor vesznek ha kinőttem valamit vagy nincs nyárra/télre. Ételt-italt kapok suliba, nem megyek büfézni, moziba, buliba.
Szóval havi kiadásom 0ft.
Nem is kapok zsebpénzt, csak ünnepekkor. Fél vagy negyed évente veszek egy játékot 12-15.000ért a konzolomra.
Tízóraira minden nap kapok 200-at, ami meg megmarad belőle azt elrakom.
Van havi 4000 Ft zsebpénzem.
Szóval összesen 8000-ből gazdálkodok.
Ha valami kell, az persze más helyzet. (pl év elején füzetek, tollak, vagy egy télikabát...)
Havonta 1200ft a bérlet
2500ft az osztálypénz
hetente 2000ft a különangol
havi 2000ft a mobilnet plusz amit eltelefonálok
A többi attól függ mennyire vagyok spórolós. Most például nagyonsok pénzem elment, 3 hete minden hétvégén voltam valahol bulizni (csak a belépő egy ezres...),melegfürdőbe voltam,jégkorozni, ruhákat is most vásároltam..változó mennyit költök havonta.
Apától heti 5ezret kapok, ebből kell megoldanom a heti ebédet,reggelit,kaját meg ami kell (bérlet,angol stb)
Tatámtól havi 5ezret kapok,ez számlára megy..ahhoz csak vészhelyzet esetén nyúlok.
Illetve szülinapok,névnapok,ünnepeken is pénzt szoktam kapni,ezeket mind elteszem.
Pénzem pedig onnan van,hogy nyáron dolgozok illetve minden szombaton megyek dolgozni.
Van egy szobakutyám,neki is megvan,hogy miket kell vennem plusz közbejöhet,hogy orvoshoz kell vinnem,kozmetikushoz stb.. Rá egy fillért nemszoktam kérni,saját pénzből vettem sajátból is látom el,de mindene megvan.
Eddig jártam műkörmöshöz,most rászántam magam,összegyűjtöttem a pénzt és vettem egy szettet,így itthon tudom magamnak csinálni,ez is nagyobb kiadás volt.
Kozmetikushoz is 2-3 hetente járok ,saját pénzből fizetem. Ruhákat így felesbe szoktuk venni, ami nagyon kell (csizma,kabát stb) azokat szüleim megveszik a többit megoldóm leárazásokon illetve turikból:)
Fu nemtudom mi van még. Amire kell a pénz,azt megoldom. A szüleim nem túl jó anyagi helyzetbe vannak,de aranyosak,mert amiben tudnak abba próbálnak mindig segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!