Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tinédszerek! Hogy néz ki egy...

Tinédszerek! Hogy néz ki egy napi kajátok?

Figyelt kérdés

Megy a zöld pacsi mindenkinek. Igen, egészségmániás vagyok kicsit, de nem oltogatok senkit, aki chipsen él egész nap.

Csak kíváncsi lennék egy napi étrendetekre.

Fontos! Ne csak a főétkezéseket írjátok, hanem ha csak bekaptok valamit, azt is.

Illetve írhattok arról, hogy mennyire tartjátok fontosnak az egészséges táplálkozást, mennyire figyeltek rá, szeretnétek-e fogyni/hízni.

Rajta! :)

2013. nov. 25. 17:15
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
100%
reggel otthon tejeskávé, suliba viszek magammal szendvicset meg gyümölcsöt vagy müzliszeletet. Aztán a büfében általában elcsábulok valami csokira. Ha hazamegyek főtt kaja, vacsira vagy hideget eszünk, vagy már semmit ha nem vagyok éhes
2013. nov. 25. 17:21
 2/49 A kérdező kommentje:
Kicsit konkrétabban, ha kérhetem. Mi az a szendvics? Mi az a hideg kaja? A meleg kaja mi szokott lenni? Milyen csoki?
2013. nov. 25. 17:23
 3/49 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már nem vagyok tinédzser, de nem olyan régen nőttem ki belőle.:)

Őszintén szólva soha nem éltem túl egészséges életet. Sportolni sportolok, de sajnos a hasamnak nem tudok parancsolni...

Így zajlottak az étkezéseim: Reggel csak egy kávé, elmentem suliba, általában szendvicset ettem, azt pakolta anyum tízóraira. Hazamentem (bejárós voltam, kb. 3-4 között értem haza minden nap), akkor ettem főtt kaját, mert rendeltük. Esetleg csináltam magamnak rántottát, stb. 5 óra körül hazajöttek szüleim, vacsi olyan 6-fél 7 körül volt, az is főtt kaja. Az egyetlen egészséges dolog az étkezésemben a gyümölcsszeretetemnek köszönhető, szinte minden este volt narancs, banán, alma, stb. De sokszor rágcsáltam/rágcsálok filmnézéshez kígyóuborkát.:)

A húsfogyasztás napi szintű volt nálunk annak idején, főleg mivel van egy öcsém, akinek pl. egy nagy adag túróscsusza még desszertnek is kevés... A húst is hússal enné.

Heti 3x kb. volt nap közben csoki, chips. Hétvégente ehhez (17-18 éves korom körül) már hozzájött az alkohol, meg az a nasimennyiség, amit haverokkal elfogyasztottunk.

Átlag testalkatú vagyok, kicsit hízásra hajlamos, de azt kordában tudtam tartani mindig.:)

2013. nov. 25. 17:28
 4/49 anonim válasza:
100%

reggeli: banánturmix, mellé szendvics (anya süti, barna kenyér mindig)

tízórai, uzsonna: szendvics(felvágott/tojás, paradicsom, saláta), alma, vagy más gyümölcs

ebéd: amit suliban adnak

vacsora: változó, főtt kaja vagy csak szendvics

régebben ettem chipset esténként, már nem szoktam

cukrot egyáltalán nem ehetek

2013. nov. 25. 17:29
 5/49 anonim ***** válasza:
Reggel ha felkeltem és éhes vagyok akkor eszek (többnyire) vajas kenyeret. Iszok vizet/tejet/ tejeskávét (attól függ milyen kedvem van. Tízóraizni nem szoktam. Ebédelni azt ami a menzán van. (a levest mindig megeszem a másodikat nem m indig mert vagy ehetetlen vagy 10 perc alatt nem tudom lenyomni mivel ennyi a kaja idő). Ha hazaértem öt/négy/ kettő körül általában eszek valamit. Többnyire gyümölcsöt ami a menzából maradt vagy ami itthon van. (nem nagyon figyelek annyira az egészségre de fontosnak tartom, hogy legalább napi egy gyümölcsöt egyek.) Nem szeretnék fogyni/ hízni. Ill ha van itthon édesség akkor azt. (pl.: nyalóka, chips stb..) Vacsorázni diéta kaját eszek. (pl.: pufasztott rizs... Amúgy tavaly másik suliba jrtam ott volt sulibüfé és szinte mindennap vettem ey 50ft nyalit. Itt nincs büfé tehát nem eszek semmit. Ebben a suliban azt utálom, hogy nem lehet megrág ni rendesen a kaját és bioszon is a sokszoros rágásról beszéltünk de ennyi idő alatt nem lehet.
2013. nov. 25. 17:32
 6/49 anonim ***** válasza:
100%

Egymásra találtunk...:)

Én 15/F vagyok, és rendszeresen edzek (Fegyencedzés c. könyv alapján főleg, de mást is csinálok), és hát van egy étrendem. Gyorskaja, stb tabu, azaz néha belefér, de kerülendő, főleg barnarizs, párolt zöldségek, csirkemell amit eszek, de az is kókuszolajban sütve. Ez általános vacsora.

Ilyen péksütiszerűeket se nagyon eszek, ha kenyér max barnakenyér, de nem nagyon fogyasztok ilyet. Reggelire ilyet eszek: [link]

(Mellé min 1 db répát elfogyasztok.)

Emellé meg csak ásványvizet iszok, de azt nagy mennyiségben, este tejet is. Napközben banán, körte, barack gyakran becsúszik. Ja, és ha otthon ebédelek, akkor gyakran főzelék az ebéd, persze nem ilyen full rántásos... És ha van időm csinálni, akkor gyakran csinálok csirkeragulevest, sokmindent bele lehet tenni, aminek örül a szervezet.:)

Ja, és cukrot szinte alig fogyasztok.

2013. nov. 25. 17:34
 7/49 A kérdező kommentje:

Jól van-jól van, jöjjenek még válaszok :)

Utolsó: jó dolog a fegyencedzés, ha nem hülyülsz bele. Én inkább a súlyzós edzést preferálom, de nincs bajom a fegyenccel :)

2013. nov. 25. 17:38
 8/49 anonim ***** válasza:

Reggel üdítő+gyógyszer+szendvics. Van amikor tejeskávé/cappucino.

Suliba valami péksüti,mentolos cukor meg amit a haverok esznek egy-egy falat.

Délben menzakaja, de vegetáriánus vagyok így abból se eszek mindig sokat.

Délután szakkörökön vagy péksüti vagy szendvics vagy gyümölcs.

Haza jövök benyomok egy szendvicset meeg néha mama sütijét. Késöbb eszek csokit este meg még egy szendvicset.. És kábé ennyi :DD

2013. nov. 25. 17:48
 9/49 anonim ***** válasza:

reggeli: valamilyen pékárú(ált.kifli) vajjal és sajttal,hozzá kakaó

Suliba szendvicset,valamilyen péksütit,müzlit,vagy ha a nyu süt,akkor abból szoktam vinni a suliba

ebéd:menza

Amikor hazaérek átmegyek a pékségbe, és veszek valamilyen péksütit,vagy eszek egy müzlit,kinder pingvint,vagy néha gyümit

vacsi:melegszendvics,szendvics,kakaóval,ritkán teával/gyümölcslével

Néha eszek főtételt is,mivel nem valami bőséges a menzakoszt.

Próbálok egészségesen étkezni,nem enni chipset,csokit,inkább müzlit,túró rudit,fehér pékárú helyet,barna,vagy rozsos pékárút.

Általában ásványvizet iszok naponta.:)

2013. nov. 25. 18:11
 10/49 anonim ***** válasza:

Leírom a mait:

Reggelire tejeskávé, szendvics( saláta, sonka, uborka, paradicsom sajt öntet)

Tízórai: natúr joghurt, 1 banán

Ebéd: sulimenza

Vacsora: omlett lesz, és tea

2013. nov. 25. 18:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!