Nektek mi a napi kajátok? Mit főztök?
elég nehézkes benne maradnom a keretben, pedig nem eszem sokat, csak épp mindenben sok a kalória :/
tudtok mondani mintaétrendet? meg, hogy mit főzzek?
Tojásos lecsó
darált pulykahúsból, joghurtból, rizsből és zöldségekből rakott zöldbab-rakott brokkoli, rakott spenót, rakott káposzta, rakott karfiol
pulykahúsból rizses hús hozzá savanyúság
zöldség levesek, tárkonyos pulyka vagy csirkeragu leves, májgombóc leves, pulykából gulyásleves nokedli nélkül
pulykahúsból töltött paprika, paradicsomos húsgombóc
spenótfőzelék főtt tojással
csirkepörkölt(csirkemell) tökfőzelékkel
pulykaragu rizzsel, ubisalival
párolt, sült húsok salátával, kölesgombóc
borsos, hentestokány rizzsel
gombapörkölt, tojáspörkölt rizzsel, ubisali
főtt hús kapormártással(joghurt)
hagymás-paradicsomos rántotta
paradicsomos, majoraanás csirkemáj sütve
egyben fasírt(tojással, kenyér nélkül) rizzsel,
főtt krumpli ananászos csirkemell sütve
huhh, ez jó sok, köszi :)
kalóriaértéküket tudod úgy kb?
az jó, ott fenn vagyok :)
köszi :)
én ezeket eszem ebédre:
párolt zöldség hússal : zöldségből általában 2félét eszem egyszerre pl gomba-zöldborsó, vagy zöldbab- sárgarépa, vagy mondjuk karfiol-sárgarépa
hús nálam: csirke, pulyka, sertéshús, csirkemell sonka, párizsi, virsli, lecsókolbász
a zöldség fele fele arányban 200 200gramm, összekeverem , megpárolom, fűszerezem, és 2 adagban eszem meg 200 gramm hússal, azt is felesben. tehát 1 adag 200g zöldség, 100g hús
ez az általános, de eszem még borsó, illetve lencsefőzeléket, paradicsomos fehérbabot, és krumplit is, de ezeket ritkábban mert szénhidrátosabbak.
krumplit 1x egy héten, a főzelékeket havonta 2x kb, illetve eszem még diabetikus(csökkentett energiatartalmú) tésztát, heti 1x 50 grammot a változatosság kedvéért.
azért eszem kb mindent, mert mindig belebuktam abba ha valamit el kellett hagyni. rizst nem szeretem.
ezen kívül eszem még teljes kiőrlésű toast kenyeret, tk rozskenyeret, sajtokat, nyers zöldséggel, sonkával, vagy tojással.
kiegészítő étkezésnek gyümölcs
desszertnek diabetikus édesség: pl 3 kocka csoki, vagy 4db cukormentes keksz. a mennyiségekre kell vigyázni
rágcsálásnak havi 1-2x kesudiót. hogy a mag is meglegyen.
nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!