Kamaszok, mi a véleményetek a Halloweenról?
Én nagyon szeretem. Én azt nem értem h mindenki mondja h "amerika majmolása" erre azt mondom:
1.Nem amerikai hanem angolszász ünnep
2. Ennyi erővel ne járjatok mekibe meg ne nézzétek az xfactort mert az amerikai!
3 NEm értem, miért akarják megvonni azt az élményt a kamaszoktól, hogy végre jelmezben rohangálhassanak és cukrót csórhassak
# 22
Nem szoktam leszólni a Halloweent, hogy amcsi, de xfaktort nézni, és mekibe járni igenis szégyen!
Szerintem ez a habzószájas Amerika-ellenesség szánalmasabb, mint a Halloween szeretete. Főleg, hogy nem is kimondottan az ő ünnepük, angolszászok alakították kelta hagyományok felhasználásával.
Egyetértek azzal, hogy ennek a hangulata a legjobb, ha olyan helyen nőttem volna fel, ahol megtartandó, biztosan ez lenne a kedvencem.
Én imádom a Halloween-t, és vagyok olyan (számomra) szerencsés helyzetben, hogy Amerikában élek. Nagyon várom már, hogy leteljen ez a pár nap. Férjemmel és barátainkkal Salembe megyünk majd, biztos dugig lesz minden múzeum és látványosság, de nekem ez mindent megér :)
És ahogy már előttem leírták páran: ez valóban nem újkeletű, amerikai ünnep. Ha valaki beírja google-ba, hogy "Halloween", wikipédián talál egy szép cikket róla, érdemes elolvasni. És ajánlatos is, ahogy olvasgattam itt a válaszokat...
Mindenki érezze jól magát, vagy otthon, vagy buliban, vagy beöltözve az utcán, vagy ahogy jólesik ;)
23/N
Én meg nem értem miért van mindenki úgy oda, hogy jaj ezt az amerikaiaktól vettük, az országban szinte semmi nem magyar, a ruháink, az ételek, és egyéb hétköznapi dolgok, mint pl. autók, számítógépek stb. mind külföldi.
És miért ne ismerkedhetnénk meg más kultúrákkal is, attól hogy magyarok vagyunk a világ még sokszínű és érdekes...
Az emberek jó része akik azt mondják nem fér össze a halottak napjával, csak ilyenkor gondol a szeretteire.
Meghaltak, látogassuk meg a sírjukat, gyújtsunk gyertyát, emlékezzünk, de nincs értelme két napra bedepizni.
Nekem tetszik a haloween, kellemes hangulatú ünnep, a tökfaragás is jópofa, csak az a cukorkagyűjtés nem működne itt Magyarországon.
De aki szereti, az miért ne ünnepelhetné, aki nem akarja az attól még foglalkozhat a halott hozzátartozóival...
Szerintem egy jópofa kis ünnep/szokás (ki minek nevezi), egyszer szívesen részt vennék egy igazi Halloween körúton, hogy jelmezben kiabálhassam, hogy "Trick or treat!!" :D
Off: Úgy látom, van itt egy két eloszlatásra váró tévhit.
1) Ahogy sokan leírták, a Halloween egy ősi kelta hagyományokból kifejlődött, angolszász ünnep. Amerikába a gyarmatosítás során került, ugyebár az angolok által.
2) A HALLOWEEN ÉS A HALOTTAK NAPJA NEM UGYANAZ! A Halloween október 31-re esik (vagyis mára). Eredetileg a keresztények a halottak napján november 2-án (igen, másodikán, illetve, ha az vasárnapra esett, akkor 3-án) ünnepelték, a Mindenszentek (november 1.) után. Manapság a köznapi értelembe vett halottak napja, egybe esik a Mindenszentekkel (november 1.), a Halloween viszont a mai napig október 31-én ünneplik.
Személyes vélemény: Nagyon sok pro és kontra érvet lehetne hozni különböző hagyományok átvételére, de egy dolgot azért megjegyeznék. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy a másik mit mikor és hogyan ünnepel, amíg azt másra nem kényszeríti. Lehet fujjolni, hogy a Halloweennek semmi köze Magyarországhoz (megjegyzem a focinak se, de ebbe inkább ne menjünk bele), de minek is?
Nekem bejön :)
Jó a hangulat, finomak a halloweeni sütik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!