Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, mi a véleményetek a...

Kamaszok, mi a véleményetek a Halloweenról?

Figyelt kérdés
2013. okt. 26. 16:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
51%

Engem nem zavar, mindenki azt csinál, amit akar, csak engem ne akarjan meggyőzni, hogy ez mekkora buli. De, ha pár vámpírnak meg zombinak öltözött gyerek csengetne be, hogy csokit akarnak, idegbajt kapnék, az tuti.

18/l

2013. okt. 26. 18:06
 12/28 anonim ***** válasza:
32%
Nincs bajom vele, csak nem értem hogy miért akarjuk mi annyira átvenni ezt. Ahogy a tanárom mondta: Nem értem mi a francot akarnak, nálunk Mindenszentek van. Ha Halloweent akarsz akkor elmész más országokba.
2013. okt. 26. 20:45
 13/28 anonim ***** válasza:
87%

Én szeretem. Alapból egy életvidám ember vagyok, aki nem fog 2 napig szomorkodni és siránkozni mert ez a "szokás". Az elhunyt szeretteimre én minden nap gondolok, ilyenkor ki is megyek és gyújtok egy gyertyát.

Kiskorom óta ez a kedvenc ünnepem

2013. okt. 26. 21:14
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem mert ekkor van a névnapom.Személy szerint én ketté bontom a családommal mindenszentek és halottak napja mert ez így illik és megérdemlik az elhunytak de nálunk hagyomány a töklámpás például.A barátaimmal pedig halloween partit tartunk a sulinkban.Bár a két ünnep nem fér össze meglehet oldani hogy mindenkinek jó legyen szerintem.
2013. okt. 26. 21:18
 15/28 anonim ***** válasza:
93%
Ugyan már, a szüleim keresztfiának az apja most halt meg szeptemberben, a család meg szépen összekombinálta a halloweent a halottaknapjával, holnap az ő és az én családom tököt farag, és viszünk ki a temetőbe is, abba gyújtunk gyertyát :) Meg lehet, hogy pesszimista nép a magyar, de nem kell két napon át siránkozni a halottaink miatt. Persze, illik kimenni, megemlékezni stb de szerintem beférne egy jó kis halloween ide. Annyira hangulatos :)
2013. okt. 26. 23:39
 16/28 anonim válasza:
53%

Bár már nem vagyok kamasz, de emlékszem, hogy nálunk régebben eléggé felkapott volt ez a halloween téma.

Szerintem van sok jó magyar szokás, nem kell az amerikaiakat erőltetni. Vagy ha már átvettük, akkor tartsuk be a "szabályokat". Én pl azt hallottam, hogy ahol nem világít a töklámpás, oda nem illik becsöngetni, mert nem készülnek erre az ünnepre. Hozzánk rendszeresen becsöngettek "csokit vagy csalunk/életet" szöveggel, mikor meg nem adtunk, mert nem volt itthon semmi, akkor betekerték a kaput wc-papírral... Szerencsére már nem annyira jellemző ez a környéken, remélem most is így lesz.

2013. okt. 27. 00:14
 17/28 anonim válasza:
26%

Én csak 15 éves vagyok, de nem fog meg ez az ünnep.

Egyrészt olyan, mint a karácsony, (azt amúgy szeretem), de úgy érzem, hogy november közepén már a tököm tele lesz a karácsonyi zenékkel. A csapból is karácsonyi hangulat fog folyni. Miért nem lehetne ezt meghagyni december eleje-közepe felé? Úgy sokkal hatásosabb lenne.

Ugyanez a helyzet a halloweennal is. Gyakran fel szoktam jönni gyakorira, és két hete csak a sok halloweenes kérdést látom, hogy "jajj minek öltözzek", "mit faragjak", meg ilyenek.

Magyarországon mindenszentek van, nem halloween. Kimegyünk a temetőbe viszünk virágot, mécseseket, meg stb. Eközben a bulizás nekem nem jön be. Nem azt mondom, hogy mindenki üljön otthon, és gyászoljon, de nem akkor kéne bömböltetni a zenét.

Ha nem lenne mindenszentek, akkor SEM ünnepelnék halloweent, mert egyszerűen magyarnak születtem, Magyarországon élek, semmi közöm Amerikához, és kész. Akárki akármit mond.

2013. okt. 27. 08:00
 18/28 anonim ***** válasza:
55%
Habár már én sem vagyok kamasz,de nálunk ez "hagyománnyá" vált.A temetöbe is mindig kimegyek,ez így van rendjén viszont egy fergeteges buli sem maradhat el.Az utóbbi pár évben a haverokkal toljuk.A jelmez része is megvan viszont ez a cukorkás dolog nekem is eröltetett lenne.
2013. okt. 27. 09:33
 19/28 anonim ***** válasza:
71%

Semmi. Tényleg semmi. Kiskoróm óta nem volt jelentősége a Halloweennak,nem faragtunk tököket,nem öltöztem be,nem kéregettem cukorkát,nem rémisztgettünk senkit. Párszor volt,hogy összeültünk így baráti társasággal és valami horrort megnéztünk. Most pár helyen lesz ilyen Halloweeni buli,én nem megyek. Nem vagyok pesszimista meg nem is tudom milyen szavakkal jellemeztek itt páran.

Lehet,hogy Amerikába meg pár helyen ez jó buli,de ott ennek van egy fajta hagyománya,itthon nincs. Valahogy az én életemből kimaradt ez a halloween láz.

Bár azt teljesen elképzelhetőnek tartom,hogy mire nekem lesz gyerekem addigra már itthon is elterjedt lesz ez a Halloweeni dolog és keresgélhetjük majd a jellmezeket stb.

2013. okt. 27. 09:54
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

A gyengébbek kedvéért: nem mások ízlését kell pontozni.

Nekem tetszik a hangulata, imádom az őszt, a sütőtököt, pitét is szeretnék csinálni, de elég macerás. Buliba menni, beöltözni nem fogok, és cukrot se veszek, hátha valaki bekopog. :D És bár sok filmben van a jelenet, amikor a fiatalok beöltözve mászkálnak az utcákon, itthon, ha látok ilyet, elég idegennek tűnik. Viszont holtbiztos, hogy egész héten ilyen témában fogok fotózgatni. :) És a temető(k)be is megpróbálok eljutni gyászolni.

17/L

2013. okt. 27. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!