Igazából nem értem, hogy lehet utálni vagy szeretni az összes animét. Mármint aki csak kapásbóé rámondja, hogy "Jaj, én utálom az animéket!". Az anime ugyanúgy egy műfaj, mint egy fiém vagy sorozat. Ha most belenézek a tévébe, mit látok? Untig ismételt romantikus kliséket, viccesnek nem nevezhető vígjátékokat... Mégse jelentem ki ezek alapján, hogy utálom a filmeket/sorozatokat. Maximum azt tudom kijelenteni, hogy utálom a romantikus filmeket/vígjátékokat. Az animékben is ugyanígy műfajokra vannak osztva, csak az animéket nagyon utálók arra már nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek, milyen animéket utálnak is nagyon. Például, amit sokan felhoznak, a fényeffektes ugrálós-harcolós. Az a shounen. Plot twist: Nem minden anime shounen. Van még az egy kaptafára épülő romantikus történet: a shoujo, de ezen belül is vannak még felosztások. Az erősen korhatáros, csáposszörnyes-meztelennős; a hentai. Én nem nézek hentait, és ha neked csak ennyiből áll az anime, akkor talán nem az animével van baj. Az előbb felsorolt három kategóriáért én sem vagyok túlzottan oda, de ezeken kívül is van anime, és ezeken belül is vannak jók.
Az én kedvenceim általában nem egy kaptafára épülnek: Van köztük horror (inkább thriller) halálból visszatérő szellemekkel és vámpírokkal; cselekmény nélküli humoros dolog országokkal, macskákkal és sok fillerrel; vagy éppen disztópiaszerű, alakváltó farkasokkal.
Szerintem ebből kiderült a válasz az eredeti kérdésre: Szeretem az animéket, de ezt nem tudom úgy egyöntetűen állítani, mint ahigy azt sem, hogy szeretem a filmeket, vagy a sorozatokat.
13/l (és most, hogy ezt az életkort idebiggyesztettem, mindenki méltóságán alulinak fogja érezni, hogy vitába szálljon velem. szívetek joga.)
olyanok, mint a sorozatok. van amelyiket szereted, valamelyik pedig egyáltalán nem tetszik. én kb. 2 év alatt 36 sorozatot és filmet néztem meg, de ezeken kívül 6-ot félbehagytam. tehát erre nincs is egyértelmű válasz.
ja és az elején az egyik válaszolónak: ne általánosíts, mert többségnek ebből csak az esik le, hogy hülye vagy mint a föld. tudod attól hogy pl. én is animét nézek, elit suliba járok most is, és elit gimibe vettek fel. átlagom mindig jobb volt 4,5-nél, tehát megértem hogy a te tapasztalataid bezony elég kaksik voltak, de ez nem azt jelenti hogy "húú most aztán mindenki hülye." szerintem aki 11 évesen való világot, meg más ilyen kultúrműsorokat néz, az hülyébb lesz, de te tudod.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!