Ti hany evesen mondtatok/mondanatok el gyerekeiteknek a szexet, menstruaciot nem annyira reszletesen?
Szerintem 10 éves korban el lehet kezdeni
Bár én már hétévesen szinte mindent tudtam, de olyan korban még korai.
Én a fiamnak sosem "hazudnék" a szexről, nem látom értelmét. Mindig a saját szintjén elmondom a dolgokat ha kérdezi. Amíg kicsi addig elég a csókolózást mondani, amikor már nagyobb 5-6 éves akkor más lehet mondani, hogy fiúknak fütyijük lányoknak puncijuk van, a házasok összebújnak abból lesz baba stb. Nekünk van egy nagyon jó könyvünk, még gyermekkoromból maradt, de szerintem könyves boltban most is lehet ilyesmi könyveket kapni, életkornak megfelelően. Szerintem 6-8 évesen már nyugodtan elmondható a teljes igazság (szexel, spermával együtt) És ugyan ennyi idősen mehet a lányoknak a mensi, de legkésőbb 8 évesen szerintem érdemes erről beszélni. Én tudom, hogy sosem figyeltem anyámra mikor ilyeneket mondott, és mire már ő mondta mi az osztályban már régen felvilágosítottuk egymást. De attól, hogy nem figyel rád még a félfülét hegyezi hidd el.
Linkelek neked pár könyvet amik erről szólnak:
[link] (ez maradt gyerekkoromból, nagyon jó részletes de még is meseszerű, nagyon ajánlom ha betudod szerezni)
[link] (ez is nagyon jó, de ez csak lányoknak való)
Az enyémet nem kellett felvilágosítani.
Amikor elkezdtem felvilágosítani,akkor azt mondta nekem: Anya,hagyjad már, mindent tudok.
Ezek nem olyan gyerekek,akik a mi időnkben voltak már:)
Szerintem is el lehet kezdeni 6-7-8 évesen, attól függ, miket kérdez. Legalább is velem így volt. Nem értettem kisebb koromban, a Libresse reklámokban miért közelít a kamerás a nő fenekére? És mi az a hosszú zsinóros valami, ami a mi fürdőszobánkban van és anya használja? (tampon)
És akkor anyukám leültetett, és az én nyelvemen elmagyarázta a menstruációt, és hogy hogy lesz a baba. Utána a következő hetekben csomó kérdésem volt, mindenre válaszolt. Tőle tudtam meg, és ez nagyon fontos, és a mai napig bizalommal fordulok hozzá. Nagyon remélem, hogy az én gyerekem is tőlem fogja megtudni ezeket a dolgokat, bár én még ráérek, mert csak 11 hetes :)
Óvodában, amikor már hallhat ilyen dolgokról.
őszintén, az ő nyelvén, de nem ostobán.
Talán a szexet előbb mondanám el, talán a menstruáció egy ilyen kicsire még ráijeszt, azt inkább olyan 8-9 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!