Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak, ha pénzt...

Mit csináljak, ha pénzt találtam a lányomnál? Beszéljek vele? Várjak?

Figyelt kérdés

Elment az egyik barátnőjéhez,mert az iskolába kell valamit csinálniuk.Rendet tettem az asztalán és mikor pakoltam a fiókban,pénzt találtam benne,nem is keveset.

Nem tudom,hogy honnan van,mert ennyit nem tudna összespórolni.Kérdeztem az apját,azt mondta,hogy ő még pénteken adott neki 2 ezret mozira,de azt el is költötte.Én reggelente egy ezrest teszek az asztalra neki,hogyha valami kell,vegye meg.De azt tudom,hogy általában elkölti sütire/reggelire/ebédre.

16 éves és mostanában megváltozott.Iskola után nem jön azonnal haza,vagy a barátnőinél tanul,hétvégente is eljárogat itthonról.Nem szóltunk érte,mert a jegyeivel nincs baj,erős iskolába jár és májusban letett egy felsőfokú nyelvvizsgát.

De nyugtalanít,hogy annyi pénzt találtam,mert a családban senkitől nem kaphatta.

Nem akarom,hogy úgy érezze,nem bíztam benne és kutakodtam a holmijai között.Viszont azt sem szeretném,hogy titkolózzon.

2013. okt. 9. 19:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem ne kérdezd meg, úgyis hazudni fog, hanem kutakodj tovább. Tudom, hogy szemétség, de így talán kiderül az igazság.
2013. okt. 9. 20:12
 12/29 anonim ***** válasza:
87%
Ultesd le és kérdezd meg nem e szeretne vmirol beszelgetni! Ha a valasz nem vagy kérdéssel reagál a kérdésre, h pl miről? Tedd elé a pénzt és mond, h pl erről! Másik lehetőség elveszed és vársz pár napot! Ga hianyolja szóvá teszi sztem! Van okod aggodni mindenképp ha 16evesen ennyi pénzt találsz de arra is gondolj ha vmi bajban lenne valószínűleg jobban el dugta volna azt a pénzt!
2013. okt. 9. 20:13
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
én azt mondom, hogy beszélj vele. de ne kiakadva, vagy idegesen, csak nyugodtan üljetek le beszélni erről. nem kell e legrosszabbra gondolni mindig. amúgy nekem 14 évesen 200 ezrem gyűlt össze, olyan pénzekből h szülinap névnap. nem kaptam naponta 1000-ret. ő is lehet gyűjtögette folyamatosan. mondjuk az én szüleim tudtak arról a pénzről.
2013. okt. 9. 20:18
 14/29 anonim ***** válasza:
83%
12es vagyok! En is azt tamogatom, hogy ne támad le és ne legyél ideges, mert akkor nagyobb az esélye, hogy hazudni fog! Mond neki, hogy rád mindenben számíthat! Tamogasd és talán megnyilik!
2013. okt. 9. 20:23
 15/29 anonim ***** válasza:
87%

Ha jó a viszonyotok,akkor nyugodtan ülj le vele beszélni

Ha nem is a pénzre kérdezel rá Pl :

-ÉS amúgy mi jót csináltok suli után ?

-Akarsz majd diákmunkára menni ,?Vagy van már valami amit most csinálsz ??

-Vagy : Mijót vettél egyébként abból amit ballagásodra kaptál ? Vagy félreraktad ???

Merthát arról is szó lehet..én speciel ált.ballagásomra 90 ezret kaptam..ugyan én nem raktam félre

Vagy azért megy később haza mert diákmunkát vállalt : szórólapozás ..stb

2013. okt. 9. 20:57
 16/29 anonim ***** válasza:
63%
Már megint egy anya aki pénzzel tömi a gyereket, aztán meg csodálkozik, ha elkallódik. Havi 30 ezret kap, szerinted elsütizi? Elég naiv vagy. Kitudja honnan van, drog, póker, fogadás, de az is lehet, hogy összespórolta. Csak 5 hónapig kellett nélkülöznie a kaját. :) Bár nem hiszem, hogy ha illegális dolgokból lenne a lóvé ott tartaná a fiókban, ahol simán rátalálsz. Amúgy ha azt akarod, hogy magától vallja be, csak simán vedd el.
2013. okt. 9. 21:01
 17/29 anonim ***** válasza:
81%
Igen, mindenképpen beszélni kell vele, és valóban nem durván, hanem finoman célozgatva rá, hogy azt a 140 ezret hogyan szedhette össze. Egyébként milyen hozzátok és más emberekhez?
2013. okt. 9. 21:26
 18/29 anonim ***** válasza:
91%

Abban szerintem azért ne legyél biztos, hogy kaját vesz rajta. :D Az én szüleim is azt hiszik, és adják rá a pénzt (bár csak 3000-et hetente), közben meg suliban nem is eszek semmit, mert nem kívánom, szóval csak gyűjtögetem.

Ha már régóta megy ez a rendszer, akkor simán összegyűjthetett ennyit.

De még ezer magyarázatot lehet rá találni. Lehet, hogy elmagyarázott egy osztálytársának valamit (és ezt rendszeresen teszi), és arra kap pénzt. Vagy megcsinálta pár embernek a házit, puskát, stb...Nyilván ezek egyenként nem olyan nagy összegek, de sok kicsi sokra megy.

2013. okt. 9. 21:46
 19/29 anonim ***** válasza:
90%

Nyilván beszélj vele. Nem is értem mire várnál. A te gyereked. Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, de elég fura ennyi pénz, mindenképpen rákérdeznék.

Az egyik válaszolónak: Miért hazudna? Nem is ismered. Benned aztán baromi sok bizalom van.

Amúgy csak mellékesen megjegyzem, enyhén szólva furcsa, hogy te pakolsz az asztalán, mert ő nem tette meg. Nem is értem. Elhiszem, hogy nem direkte kutakodni mentél, de ilyet akkor sem csinál az ember, pláne nem egy kamasznál.

2013. okt. 9. 23:13
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
#17 vagyok. Végül is beszéltél vele? Mit tudtál meg?
2013. okt. 10. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!