Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez normális a 13 éves lányomnál?

Ez normális a 13 éves lányomnál?

Figyelt kérdés

Van pár dolog, ami fölött eddig elsiklottam, de mostanában így belegondolva szerintem ez nem átlagos. Például nincsenek barátai, soha nem jár el sehová és nem hív át magához senkit. Mikor rákérdezek, mindig azt mondja, hogy ő jól megvan egyedül nincs rászorulva az idiótákra. Az iskolában átlagosak a jegyei, bár van hogy becsúszik pár kettes. Mikor a tanulásról beszélek vele, mindig azt a választ kapom, hogy senki ne várja el tőle, hogy őt érdekelje, ő megszerzi a bizonyítványt és ennyi. Ez is aggaszt egy kicsit. Sosem kér segítséget a tanuláshoz. Az osztályfőnöke szerint tudna sokkal többet csak nem akar. Aztán még ott van az is, hogy állandóan filózgat az élet nagy dolgain, a könyvtárból is filozófiai könyveket vesz ki, van hogy mentális betegségek után olvasgat és jegyzetel, vagy természetfeletti dolgok után kutat. A nappaliban van a gép, így sokat látom, ami őt nem zavarja. Mindent lejegyzetel aztán ha valamiről beszélgetünk, sokkal jobban átlátja sokszor a helyzetet, mint én. Van olyan is, hogy kiül a teraszra, és bámul. Ha pedig megkérdezem, hogy mit csinál, azt mondja, hogy gondolkozik, majd szól ha végzett.

Ez normális ebben a korban? Meg kéne ijednem? Mert látom, hogy más korabeli éli a vidám életét. Persze én nem akarom, hogy olyan legyen, mint ők mert elég sok rosszat hallani, de 13 éves korában már a saját kis világában találja meg az örömét, ez nekem furcsa. Mit gondoltok?

2013. szept. 23. 18:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális. Semmi különöset nem látok rajta. Majd megtalálja a saját útját és tanul olyat, ami igazán érdekli. Addig is teljesít annyit, hogy elvégezze a sulit. Ha majd tudni fogja ki ő, és mit szeretne az élettől, akkor majd elindul arrafelé. Ezt 13 évesen nem lehet elvárni. A suliban pedig nem érdeklődési körének megfelelő a társaság, szimplán csak össze lett zárva egy csoport vele egyidős emberrel. Lutri, hogy van-e közöttük olyan, aki szimpatikus vagy sem. Neki nincs. Majd talál barátokat olyan környezetben, ahol hozzá hasonlók lesznek. Talán gimiben vagy egyetemen.
2013. szept. 23. 18:41
 2/11 anonim ***** válasza:
89%

Én majdnem olyan vagyok mint a lányod.

Eltérések:

-Én 12 éves vagyok

-Nagyon jók a jegyeim (már a 4-es is ritka nálam)

-Nem természetfölötti dolgok érdekelnek hanem gyilkosságok és jogi ügyek.

Szerintem normális ez viselkedés.

2013. szept. 23. 19:54
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Az én lányom is 13 éves. Vidám, jó tanuló kislány. Barátokkal ő is hadilábon áll :D de azért szokott menni és jönni is szoktak hozzá. No, nem túl sűrűn. Nem is volna rá idő. Fiúk, cigi nem érdekli, gyakran és őszintén beszélgetünk erről. Szerintem amit kicsit körbe kellene járni, az a mentális betegségek iránti érdeklődés. Nem lehet, hogy valamit érez, hogy nincs rendben és próbálja feltérképezni magát? De a kamaszkor nagyon nehéz, és igaz az, hogy ilyenkor leginkább azt kellene kiírni rájuk, hogy :Átalakítás miatt zárva!
2013. szept. 23. 19:58
 4/11 anonim ***** válasza:
83%

Miért akarod megváltoztatni,ha ő most így boldog?Lehet,hogy mondjuk pszichológus lesz,vagy pszichiáter.Egyik sem olyan hű,de rossz szakma.Lesz esze ezekhez a dolgokhoz,meg érzéke is biztos.Meg sokkal bölcsebb lesz,sokkal hamarabb.Persze fog még érdekes dolgokat tapasztalni saját maga életében is,mert kifog tárulkozni neki még a világ.Én is hasonló voltam,csak nekem voltak barátaim,illetve ők barátnál kevesebbek voltak..most is vannak legjobb barátnőim,de a 45 éves tanárommal jobban elbeszélgetek(nő).. :)

17/L

2013. szept. 23. 21:05
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak kicsit megijedtem, hogy hátha gond van vele, de akkor nem:) Én ilyen idős koromban teljesen elzárkóztam és igazából csak attól félek, hogy ő is el fog. Én is mindig más után kutattam mint amit tanítottak vagy körülöttem volt, nem nagyon voltak barátaim, és ebből nehezen másztam ki, nem szeretném ha így járni. Köszi még egyszer:)
2013. szept. 23. 23:39
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
Én is 13 vagyok, és a természetfeletti/ijesztő dolgokat szeretem. Nincsenek nagyon barátaim, 3 lánnyal vagyok jóban. Szerintem teljesen normális. :)
2013. szept. 24. 15:19
 7/11 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem a lányod, intelligensebb az átlagnál, talán ezért nem talál a korosztályából barátokat. Az, hogy milyen tanuló, ilyen szempontból mellékes.

Ha aggódsz, nyiss felé kicsit, mert úgy látom hagyod hogy éljen a kis álomvilágában, neked mint anyjának szerintem kicsit jobban kéne éreztetned, hogy keresed a társaságát, érdekel mit gondol és beszélgess vele többet!

2013. szept. 24. 18:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Próbálok kisebb-nagyobb sikerrel. Van, hogy mikor vacsit készítek, szólok neki, hogy segítsen, együtt főzünk és közben elbeszélgetünk. Miközben beszélgetünk, akkor érzem azt, hogy sokkal jobban átlát dolgokat mint én, de a kis álomvilágáról nem nagyon akar beszélni. Persze nem adom fel, mindig próbálok vele kicsit mélyebb kapcsolatot teremteni, szerintem meg is lesz ez. Köszönöm a válaszokat!
2013. szept. 24. 19:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül Àginak hívják a lányt?
2013. szept. 24. 19:38
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha már általános iskolában becsúszik pár kettes, mi lesz majd középiskolában... Azért át kellene azt gondolni, hogy manapság egy érettségivel sem kell az ember a fenének sem, nemhogy anélkül. Én azért aggódnék a tanulmányai és a jövője miatt, és ha okos gyerek igenis elvárnám, hogy legalább egy 4-es szintet hozzon. Ez pedig elsősorban a szülő - a te feladatod (vagy lett volna a feladatod), hogy foglalkozz vele és tanulásra ösztönözd, ha magától nem hajlandó.
2013. szept. 25. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!