Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy tudnám lebeszélni a...

Hogy tudnám lebeszélni a szüleimet erről?

Figyelt kérdés

A szüleim ismerősének a jegyesét megverték a közelmúltban éjszaka ok nélkül (nem vittek el pénzt, semmit csak verekedtek) Emiatt a szüleim előálltak az ötlettel, hogy nekem bizony karatéznom kell, mert másképp nem tudom megvédeni magam, ha megtámadnak. De: -Általában legalább 2-3 18-20 éves fiúval járkálok, akik ráadásul erősek is, megvédenek ha kell.

-Osztálytársam évek óta karatézik, nagyon tehetséges, erős csaj, de ha letámadná egy pasas az utcán tuti nem tudná megvédeni magát, max ha sörhasas részeg hapsiról van szó de azt én is tökönrúgom és elfutok.

-Sokkot kapnék amúgy is ha megtámadna valami erősebb ember, nem igazán mozdulnék (a részeg hapsi az más kategória)

-Ha beíratnak kajak még csak azért sem megyek sehova, hadd verjenek össze, legalább igazam lesz :D Jó ez nagyon gyerekes felfogás és kijelentés de nekem megérné, amúgy is hozzá vagyok szokva (apám párszor megvert, nem egy pofont kaptam, hanem tényleg megvert)

Na szóval mit mondjak, hogy lebeszéljem őket erről? Az a gáz h egyszer meg akartak erőszakolni, így betegesen féltenek, de eléggé idegesít, nem foghatják állandóan a kezemet és amúgy is szerintem eléggé biztonságban vagyok a barátom baráti társaságában.

2013. szept. 4. 20:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Annyira utálom ezt a tudatlanságot emberek.

A karate egy szuper sport A KÜZDŐTÉRRE. Egy utcai verekedés során viszont aligha ér valamit, mivel aki utcai rablásokból él, annál bizony nem ritkán KÉS vagy valamiféle veszélyes eszköz található, nem is egy! Lehetsz akármekkora karate vagy kung fu mester, a szúró-vágó eszközökkel szemben gyakorlatilag tehetetlen vagy. Nekem is van egy ismerősöm, aki éve karatézik, nagyon jól megy neki, aminek örülök, de komolyan, szájon tudnám tenyerelni mikor arról dumál, hogy "ő simán leteperné az összes utcai támadót, és a kések sem izgatnák, a támadók felé fordítaná, és meg van oldva az egész..."

A kérdezőnek pedig: az utcai támadásokat elsősorban megelőzni kell. Válassz minél forgalmasabb utat, ha sötétben kell hazamenned egyedül, inkább kérj meg valakit, hogy vigyen el kocsival, a telefonodat ne vedd elő utcán, buszon, vilin, csak ha nagyon kell. Ne is öltözködj túl kihívóan, ugyanis a részeg utcai alja alakoknak az első dolguk belekötni egy falatnyi ruhában mászkáló csajba, aki nyilvánvalóan nem tudja megvédeni magát, ha három százkilós kanos állat bekeríti.

2013. szept. 6. 20:47
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát egyetlen kirívó dolog van rajtam, az a pink hajam. AAzomn kívűl sok ruha van rajtam, forgalmas helyeken mászkálok, még nappal is ott van a barátom és az ő barátai, akik így 18-20 év körül vannak. Éjszaka meg nem nagyon mászkálok.
2013. szept. 6. 21:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Először is, dejóó neked! :D Én is mindig színes hajat akartam de nem festethetem be. :(

Másodszor, nagyon jó, ha a biztonság kedvéért mindig hordj magadnál gázsprayt, amivel szükség esetén lefújhatod a támadót, csak lélekjelenléted legyen annyi. Kést ne hordj magadnál, mivel egyrészt szinte lehetetlen vele könnyű sérülést okozni (gondolom azért nem akarod megölni a támadót), másrészt magadat is megsebesítheted vele. Ha minden kötél szakad, akkor a táskádat is használhatod önvédelmi fegyverként, ugyanakkor a táskára nagyon kell figyelni, főként sötétben, mert kedvelt rablási módszer, hogy a támadó gyorsan előkap egy kést és levágja a válladról a pántját - amivel ugye téged is megsebesít. Végső soron pedig, ha sikerül magad kivágnod a helyzetből, akkor FUSS FOREST FUSS! Ne hallgass azokra, akik szerint a futás szégyen. Senki nem várhatja el tőled, hogy a suliból hazafelé menet félkómásan úgy helyben hagyj egy nagydarab részeg pasit, hogy az holnap reggel ébredjen egy markológép szájában.

Igazából az ilyen helyzetekben a lélekjelenlét a döntő. Nyilván nincs olyan ember a Földön, aki ne lepődne meg, ha az utcán vadidegen emberek kötözködnek vele, de sajnos még inkább hátrányban vannak azok, akik váratlan helyzetekben nem reagálnak talpraesetten. Így igazából arra kéne rájönni, hogy te miként reagálsz ilyen esetekben.

2013. szept. 6. 21:48
 14/16 anonim ***** válasza:
Miért van az, hogy ennél a kérdésnél egyszerűen nem tudok magyarul...? Hemzsegnek a válaszaim a hibákban. xD
2013. szept. 6. 21:49
 15/16 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy futnék, vészhelyzetben nagyon tudok futni :D gázsprayt majd elszedem itthonról most viccelődem vele, h majdnem lefújtam mindenkit :) AMúgy remélhetőleg öröklőddött a lélekjelenlét anyától, mert őt pl be akarták csalni egyx autóba és csak asnnyit mondott h: Ezt a rendőrnek is elmondod ott? :D GYorsan elhúztak onnan, meg se nézték, hogy van-e ott rendőr.
2013. szept. 6. 22:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Nos remélhetőleg öröklődött a talpraesettség! :D
2013. szept. 8. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!