Normális ez a lányomnál?
Nem rég töltötte a 16. életévét, és eddig annyira nem, de most egyre inkább kezdem furcsállni a dolgait, amik már körülbelül 13 éves kora óta kezdődtek.
Sokszor beszél magához hangosan, és vitatja meg a dolgait magával. Sőt, még veszekedni is szokott..
Eleinte csak akkor figyeltem fel erre, mikor egyedül volt, vagyis úgy mondanám, nem tudta, hogy rajta kívül tartózkodik más valaki is a közelében. Mostanra már mások előtt is szokott magához beszélni, és válaszolni is rá.
A másik:
14 éves kora körül kezdődött az, hogy egy gyilkosságon gondolkozik. Régebben azt hittem poénnak gondolja, de egyre komolyabb terveket mesélt, hogy egy "Tökéletes gyilkosságot" hozzon létre. (Ő nevezi így) Engem ez kicsit megijeszt, mert szerintem nem egészséges azon gondolkodni, hogy játssza ki a rendőröket, nyomozókak és nem tudom én kiket.
Általános iskolában, mikor még alsós volt, a tanárnőnek azt válaszolta a kérdésére, ami az volt, mi szeretne lenni, ha nagy lesz, ő azt mondta sorozatgyilkos. Természetesen beszéltem is vele, hogy tudja-e mi az, és teljesen tisztába volt vele...
Nem tudom köze van-e bármihez, de nagyon megszállottja a II. Világháborúnak, és mindennek, ami akkor történt, főleg Hitlernek. Ezt a rajongást sem tudom hova tenni...
Ezen felül Sherlock Holmest tartja a példaképének, már fiatal kora óta.
Egyébként nagyon intelligens, sokat olvas, és az angol nyelvet is furcsa, de nagyon jól beszéli, pedig nem rég kezdte, de már letehetne egy nyelvvizsgát. Büszke is vagyok rá, de tényleg vannak furcsa dolgai.
Lehet csak én viszem túlzásba? Lehet ez normális az ő korában?
Pacsizhat Somogyi Ábellal! :D
Adhatna neki tanácsokat.
A magában beszélés miatt vidd el orvoshoz. Egyébként mindegy, hogy pszichiáterhez vagy pszichológushoz viszed, mert bármelyikük is beszél vele, mérlegeli a helyzetet, és átküldi a másikhoz, ha úgy van (szóval ha a pszichiáter látja, hogy komolyan beteg és gyógyszerekre van szüksége, beszélni fog a pszichiáter kollégával és átadja neki, ha meg a pszichiáter szerint a beszélgetés segít neki, akkor a pszichológushoz fogja küldeni).
Különben az a logikátlan benne, hogy beszél neked róla. Ha sokkal korábban kezdődik ez nála, akkor ijesztő, de 13 évesen talán már tudná mérlegelni, hogy ilyet nem mond ki, ha komolyan gondolja. A pszichopatákról az utolsó pillanatban szokott kiderülni, hogy azok.
Dehogy beteg azért,mert magában beszél..Én is szoktam.(mondjuk nem mondom ki hangosan,de nem hiszem,hogy ettől elmebeteg lenne)A II. VH engem is érdekel,és Hitler is,de ezzel sokan vannak így,meg akarják érteni,hogy pontosan hogy gondolkozott,hogy tudta ezeket a (borzalmas de) nagy dolgokat véghezvinni,és milyen is volt az élete (mert elég sok a rejtély körülötte.)Amíg nem isteníti,addig nincs gond.Bár ha igen,akkor is csak idióta nézetei vannak (mint rajta kívül még rengeteg embernek),és szintén nem elmebeteg.
Sherlock Holmes teljesen oké,meg hogy sok krimit olvas,az is,talán ebből jön a tökéletes gyilkosság elmélete is.Igazából neked kell tudnod,hogy szakemberhez kell-e fordulni:ha kitalálná a tökéletes gyilkosságot,szerinted véghezvinné,tudna másokat bántani?Ha igen,akkor tényleg keressetek fel valakit.
Te ismered annyira a lányodat, hogy ezt milyen szinten gondolja komolyan.
Én is előfordul, hogy magamban beszélek, de azért nem hangosan. Ezt említsd meg neki, hogy akkor legalább tényleg magában tegye.
Gyilkosságon gondolkozik. Szerintem ez egy olyan dolog, amin csak így magában KOMOLYAN nem szokott eltervezni az ember. Akkor már valakivel kapcsolatban. Túl tág és beteges a fantáziája. Az is lehet, csak keménykedni akar ezzel és látja, hogy téged idegesít, tehát lázadásnak tudható be.
Én is megszállott 2. vh-s vagyok, bár nem vagyok Hitler-rajongó konkrétan. Ezzel nincs akora gond.
Próbálj meg beszélni vele először, ha nem vesz komolyan, akkor mehet a pszichológus.
Tegnap nagyon megijesztett, és úgy érzem, tényleg, ha másért nem is, de a gyilkos gondolatok miatt elvinni orvoshoz, mivel azt mondta nekem, hogy azért mesél ezekről a dolgokról, mert én is egy lehetséges áldozat vagyok, de nem vagyok elég intelligens szerinte, hogy elhárítsam ezek akkor se, ha elmondja őket... Nekem itt a szavam teljesen elakadt, és nem is tudtam semmit reagálni, és a belegondolva, talán tényleg tudna ilyet tenni.
Rendesen foglalkoztam vele. Apja nincs, mikor született itt hagyott minket. Mindig figyeltem rá, kedves voltam vele, támogattam, mindent, amit tudtam megadtam neki, de nem túlzásba esve, szóval elkényeztetni se kényeztettem soha el.
Nem olvastam el a komikat.. de a háborúkat, fegyvereket énis szeretem.. Elit alakulatot nézek és olvasok.. utána a hős alakulat van tervben..de olyanokat is olvastam már mint a Battle Royale, A fagy stb.
Szóval szerintem ez nem gáz..:)
15l
Szerintem is valami gond lehet, ha tényleg úgy látod, hogy nem csak figyelemfelhívásból, polgárpukkasztásként beszél ilyeneket.
Olvastam Agatha Christie-t, néztem én is Sherlock Holmes-ot, Taken filmet mind a kettőt. Megnéztem a Death Note című anime sorozatot is, mert irtó érdekesnek találtam a nyomozást benne, aztán később a szereplők belső változásait is. Most éppen a Dexter című sorozatot nézem, az is egy érdekes ötlet, tetszik. Nyilván nem csak és kizárólag ilyen típusú filmeket láttam eddig, csak a témába vágókat ragadtam ki.
Ettől még soha egyetlen egyszer sem jutott eszembe azon gondolkodni, hogy hogyan ölnék meg egy embert. Édesanyámnak pedig még viccből sem mondanék olyat, amit neked a lányod.
Tényleg ijesztő. Szakember jó ötlet, de még ő sem biztos, hogy tud kezdeni valamit a dologgal. Ha a lányod pl szociopata (röviden: nincsenek érzelmei, de nem gonoszságból, hanem így alakult és kész), akkor még a pszichiáternek is nehéz dolga lesz (nemhogy neked, ha megpróbálnád) logikai alapon érzelmeket magyarázni neki.
Nehéz ügy :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!