Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális ez a lányomnál?

Normális ez a lányomnál?

Figyelt kérdés

Nem rég töltötte a 16. életévét, és eddig annyira nem, de most egyre inkább kezdem furcsállni a dolgait, amik már körülbelül 13 éves kora óta kezdődtek.

Sokszor beszél magához hangosan, és vitatja meg a dolgait magával. Sőt, még veszekedni is szokott..

Eleinte csak akkor figyeltem fel erre, mikor egyedül volt, vagyis úgy mondanám, nem tudta, hogy rajta kívül tartózkodik más valaki is a közelében. Mostanra már mások előtt is szokott magához beszélni, és válaszolni is rá.

A másik:

14 éves kora körül kezdődött az, hogy egy gyilkosságon gondolkozik. Régebben azt hittem poénnak gondolja, de egyre komolyabb terveket mesélt, hogy egy "Tökéletes gyilkosságot" hozzon létre. (Ő nevezi így) Engem ez kicsit megijeszt, mert szerintem nem egészséges azon gondolkodni, hogy játssza ki a rendőröket, nyomozókak és nem tudom én kiket.

Általános iskolában, mikor még alsós volt, a tanárnőnek azt válaszolta a kérdésére, ami az volt, mi szeretne lenni, ha nagy lesz, ő azt mondta sorozatgyilkos. Természetesen beszéltem is vele, hogy tudja-e mi az, és teljesen tisztába volt vele...

Nem tudom köze van-e bármihez, de nagyon megszállottja a II. Világháborúnak, és mindennek, ami akkor történt, főleg Hitlernek. Ezt a rajongást sem tudom hova tenni...

Ezen felül Sherlock Holmest tartja a példaképének, már fiatal kora óta.

Egyébként nagyon intelligens, sokat olvas, és az angol nyelvet is furcsa, de nagyon jól beszéli, pedig nem rég kezdte, de már letehetne egy nyelvvizsgát. Büszke is vagyok rá, de tényleg vannak furcsa dolgai.

Lehet csak én viszem túlzásba? Lehet ez normális az ő korában?

2013. aug. 31. 17:51
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Akkor a pszichiáter lesz a jó? Köszönöm a választ, akkor közülük keresek egy jót.
2013. aug. 31. 18:30
 12/34 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem valameddig normális. Én is szoktam magammal megvitatni dolgokat (de nem hangosan), de kicsikoromban (ovis) hangosan konzultáltam magammal.

És anya sok krimit nézett kiskoromban és ez már évek óta foglalkoztat,hogy létezik-e tökéletes gyilkosság. Nyilván nem meg akarok ölni valakit, csak foglalkoztak.

Ja és énis imádtam a világháborúkat ilyen idősen.

2013. aug. 31. 18:42
 13/34 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem az ELŐZŐ ÉLETÉHEZ kapcsolódhat a dolog és ezt nem viccből írom. Lehetséges, hogy előző életében katona volt, és a 2.V.H.-ban esett el. Főleg ahhogy írtad, hogy az angolt is jól beszéli..
2013. aug. 31. 18:53
 14/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is.

Sosem gondoltam bele, hogy esetleg a reinkarnáció megtörténhet. Lehet igazad van, de szerintem akkor irtózna a háborútól, nem?

2013. aug. 31. 18:59
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
nekem mindegy, viheted reinkarnálódott pszichiáterhez is, csak vidd el szakemberhez, mielőtt nagyobb baj lesz
2013. aug. 31. 19:31
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
(ja és nem, a sámánok meg egyéb hókzspókusz-menek nem számítanak szakembernek)
2013. aug. 31. 19:32
 17/34 anonim ***** válasza:
88%

Más dolgokban is megnyilvánulnak ezek? Okozott már kárt másokban szándékosan? Milyen szinten érinti ezeket a témákat,milyen gyakran beszél róluk?

Szerintem ezek is fontos kérdések. Példának okáért volt egy hobbináci ismerősöm, kívülről fújta a második világháborút, a különféle tankokat a legkisebb részletről felismerte, horogkeresztet firkált magára, többször olvasta a mein kampfot, délután pedig leült kártyázni a zsidó haverjával. Teljesen abszurd az egész, de neki tényleg ez volt a hobbija,de attól még nem kezdett szélsőséges dolgokba.

Egyébként a leírásod rám is rám illik, kivéve a tökéletes gyilkosság tervezgetését. Bár néha előhozakodtam már én is a témával és azzal,hogy milyen kreatív módokon tudnék valakit megölni, de ez nálam leragad ott, hogy mindezt a filmvásznon tenném.

2013. aug. 31. 19:38
 18/34 anonim ***** válasza:
74%

1. Magához beszélni nem normális dolog. Megoldás: amit már eddig is írtak az orvos.

2. Tökéletes gyilkosság, ez nem normális sőt közveszélyes dolog lehet (persze nem biztos) nem ártana vele beszélgetni esetleg ha nem javul orvoshoz vinni.

3. II. vh rajongás: Ez normális.

4. Adolf Hitler rajongás: Ez nem normális aki tudja, hogy miket tett ez az ember, akkor nem éltetti..még akkor se ha magyar és neki semmi kárt nem okozott (ami egyébként lehetetlen hiszen belekényszerített a háborúba köszönjük meg neki Trianont.) Ismertesd vele ki is volt ez a roh,dék.

5. Sherlock Holmes rajongás: Ez normális hiszen ő egy nyomozó volt ami viszont üti az második problémát.

6. Én azt is eltudom képzelni, hogy semmi baja nincs sőt valószínűleg tartom szerintem nem csak ő ilyen szerintem hamar kinövi. Ha gyilkos akart volna lenni 13 éves kora óta azt valószínűleg már meg teszi és nem vár...

14/F

2013. aug. 31. 20:23
 19/34 A kérdező kommentje:

A gyilkosságos dolog még abban szokott megnyilvánulni, hogy már mondta, kik lennének jók áldozatnak. Végig még egyszer sem mesélte, hogy tervezi, mert mindig azzal hagy ott, hogy de ez így még nem tökéletes. Hiába mondok neki bármit, nem is figyel rá.

Kárt nem okozott még senkiben, tudtommal.

Elég rendszeresen hozzá fel ezeket, szinte minden nap. Van hogy naponta többször is beszél róla.

(Én sem a "sámánokra" gondoltam, hanem normális pszichiáterre.)

Tudja ki volt Hitler. Tudja mit csinált. Hiába beszéltem már annyit róla, hogy miket tett, hogy ez nem jó, akkor sem változik a véleménye.

Igen, ezt a Sherlock Holmesosdit már leírtam, hogy miért gondolkozik mégis gyilkosságon.

Remélem tényleg, csak ilyen múló dolog nála, de azért egy orvost meglátogatunk, mert kicsit félek.

2013. aug. 31. 21:05
 20/34 anonim ***** válasza:
te én kezdek félni...
2013. aug. 31. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!