Nem tudok tanulni, pedig most nagyon kéne (nyelvvizsga). (? )
általános iskolában végig megéltem abból, amit órán hallottam... persze csak akkor maradt meg valami is, ha figyeltem, de minimum 3ast minden egyes feleletnél vagy dolgozatnál összehoztam valahogy... Most nulladikban is megéltem az általános iskolás tudásomból (két tannyelvű gimnázium és még az angolra se kellett tanulnom 1 betűt se, így is 5ös lettem év végén).
Az lenne a probléma, hogy nyelvvizsgázni megyek és 4 hónapom van felkészülni (angol kétnyelvű (fordítások is vannak benne) nyelvvizsga) és a nyelvtanom viszonylag jó, de azon is lsz mit gyakorolni, de a szókincsem nem olyan nagy.. Ki tudom fejezni magam, maximum körülírom azt, amit akarok, de ha olyan szöveget kapok, ami tele lesz idegen szavakkal, akkor biztos, hogy megbukok.. Van egy szószedetem, amit inkább szótárnak mondanék, mert nagyon hosszú, azt tanulgatom több, mint 1 hete.. de 1 szót se tudtam megjegyezni.. Nyolcadikban voltam középfokúzni és akkor is éppen hogy átcsúsztam mert a szövegértésben olyan szavak voltak, amiket nem értettem.
És majd most a tizedik osztályban jön a történelem és hasonlók, csak ugye részletesebben, és arra majd tanulni kell.. Meg ugye a második nyelv.. De fogalmam sincs, hogy hogyan kell tanulni..
15L
Nézz hiradót, olvass újságot/könyvet, nézz filmet angolul. Egy levelezőpartner vagy barátnő, akivel tudtok beszélgetni, jól jönne. A szólista csak akkor értelmetlen, ha nem tudod mihez " kötni" a szavakat. Pl ha megtanulsz egy betegséget angolul, olvass utána a tüneteknek, vagy beszélj róla vkivel, stb.
Amúgy a közép és felsőfokú vizsga között kb 2-3 különbség van
- Szókincs: a középfokúhoz sokkal-sokkal kevesebb kell, itt megéri pepecselni és tényleg specifikusan tanulni, majd mindezt bemutatni a vizsgán:-)
-Hivatalos/baráti: a középfokúhoz elég a lazább, baráti angol, amibenkevesebb az udvariaskodás, bonyolultabb nyelvtan vagy a rengeteg kötőszó használata, hogy felépítettnek, teljesnek tűnjön a fogalmazásod/leveled/szóbelid.
-Témák: középfokúnál főleg a saját dolgaidra, környezetedre kérdeznek rá, felsőfokúnál sok a véleménnyilvánítás, esszé, politika, filozófia, pénz, üzlet, "nagy dolgok az életben" pl házasság, szülés, abortusz, gyereknevelés, stb. Készülj fel mindenre:-)
Amúgy az se mindegy hova mész vizsgázni, mert pl a telc a legkönnyebb elvileg, az origónál néha elég lenézőek ( 16 éves bátyám odament, megkérdezték tőle mit keres ott:-D) persze nemmindig, én középfokút szereztem ott 14 évesen és semmi baj nem volt, sőt:-D euro: itt felsőfokúztam, nem rossz hely, de a fordítások nehezek, de a többivel lehet kompenzálni. Sok sikert:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!