Nem tudok tanulni, pedig most nagyon kéne (nyelvvizsga). (? )
általános iskolában végig megéltem abból, amit órán hallottam... persze csak akkor maradt meg valami is, ha figyeltem, de minimum 3ast minden egyes feleletnél vagy dolgozatnál összehoztam valahogy... Most nulladikban is megéltem az általános iskolás tudásomból (két tannyelvű gimnázium és még az angolra se kellett tanulnom 1 betűt se, így is 5ös lettem év végén).
Az lenne a probléma, hogy nyelvvizsgázni megyek és 4 hónapom van felkészülni (angol kétnyelvű (fordítások is vannak benne) nyelvvizsga) és a nyelvtanom viszonylag jó, de azon is lsz mit gyakorolni, de a szókincsem nem olyan nagy.. Ki tudom fejezni magam, maximum körülírom azt, amit akarok, de ha olyan szöveget kapok, ami tele lesz idegen szavakkal, akkor biztos, hogy megbukok.. Van egy szószedetem, amit inkább szótárnak mondanék, mert nagyon hosszú, azt tanulgatom több, mint 1 hete.. de 1 szót se tudtam megjegyezni.. Nyolcadikban voltam középfokúzni és akkor is éppen hogy átcsúsztam mert a szövegértésben olyan szavak voltak, amiket nem értettem.
És majd most a tizedik osztályban jön a történelem és hasonlók, csak ugye részletesebben, és arra majd tanulni kell.. Meg ugye a második nyelv.. De fogalmam sincs, hogy hogyan kell tanulni..
15L
hulyeseg. hagyj fel a szavak tanulasaval, te is latod, hogy egy darab szot nem jegyeztel meg... en sem tudtam angolul sokaig, hiaba tanultam suliban. aztan rajottem, hogy interneten egyre tobbet kell hasznalni. olvass 9gaget, meg mas angol oldalakat, ha nem ertesz egy szot, vagy kifejezest rakeresel google forditoval, ha a google sem tudja akkor beirod hogy "xy" meaning... hiaba tanulsz meg 10 szot, ha nem tudod mondatban kifejezni. fordits le angol dalszovegeket, ami tetszik, nezz angolul filmeket. de a magolas total ertelmetlen. egyebkent en is nulladikas voltam es batran allithatom, hogy egy evet kidobtal az eletedbol... semmit nem er a sulis angol. oke a nyelvtant el magyarazzak de szerintem nincs ember aki csak iskolas gyakorlassal megtanult volna angolul.
amugy egyebkent nem ertem miert teszel 4 honap mulva nyelvvizsgat, ha nem vagy biztos a dologban. feltetelezem alap vagy kozepfokura mesz...
felsősokra megyek...
azért teszem le, mert anáym is azt akarja h letegyem meg nekem is kéne.. legalább majd később nem kell bajlódni vele, amikor közeleg az egyetem, mert ugye ez pontot ér.. és legalább egy felsőfokú kétnyelvű nyelvvizsgával már tudok valamit kezdeni.. azzal már mehetek tolmácsnak is.. és legalább akkor pl általános iskolásokat tudnék korrepetálni (nincs túl sok pénzünk, de a nyelvvizsgára tett félre anyum még régebben, és ha leteszem akor ha lesznek "tanítványaim" lesz keresetem és be tudok szállni a rezsibe meg ki tudom fizetni a sulit..)
Ne szavakat magolj, semmit nem érsz el vele. Utálod, az agyad automatikusan tiltakozik. Helyette fordíts dalszöveget, tölts le egy párévadnyi sorozatot, olvasd az angol wikipédia érdekesebb cikkeit (a sorozatgyilkosok jók).
Vagy olvas egy könyvet eredeti nyelven (szinte mindent megtalálsz pdf-ben) esetleg írj fanfictiont.
Ha tudod használni a nyelvet és nem csak magolod, akkor sokkal jobban meg marad benned.
Idő közben elolvastam a válaszod. Ahhoz hogy kisiskolásokat korrepetálj nem nyelvvizsga kell hanem türelem és valódi tudás. Ismerősöm nyelvvizsga nélkül csinálta, a gyerekek ügyesen fejlődtek és felzárkóztak.
Ellenben hiába lesz nyelvvizsgád, ha te sem tudod a nyelvet csak a bemagolt vázát, azzal nem érsz semmit és nem fogsz tudni tanítani.
Annak is igaza van aki írta,hogy azért jársz kéttannyelvű osztályba,hogy megtanuld a nyelvet. Később is ráérsz nyelvvizsgázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!