Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tudnék kezdeni magammal?

Mit tudnék kezdeni magammal?

Figyelt kérdés
15 éves kamaszlány vagyok. Jártam énekkarra anyukámmal, de utáltam, ezért abbahagyhattam rengeteg veszekedés árán persze. Utána jött a faterom és ő eldöntötte, hogy vagy megint éneklek vagy eljárok fittneszezni. Na de itt az a baj az egésszel, hogy szívből utálok sportolni. Nem érzem magam jobban sport után, pedig állítólag jól kéne, hogy érezzem magam. Helyette rohadt éhes leszek és álmos meg nyűgös. Ezt a dolgot tetőzi, ha éppen menstruálok és sajnos körülbelül 12 napig szokott tartani a vérzésem, így a hangulatom az ilyesmihez rettenetes. Énekelni biztos nem szeretnék, nincs kedvem égetni magam, ráadásul pont olyan időpontban van, amikor mennék a barátaimmal még egy kicsit csavarogni a városban. Szóval marad a sport. Fittnesz kizárva, nagyon utáltam, ráadásul a sok páwa gyerek meg a kigyúrt pasik megnéznek, fater meg dicsekszik velem, ezt ki nem állhatom. Bár barátnőkkel belemennék, de odajár az ofim, nincs kedvem a faterhoz sem és korán kéne kelnem hozzá. A barátom felajánlotta, hogy megtanít focizni és focizgathatnánk. CSak az ugye nem rendszeres dolog, szerencsétlen is vagyok ilyen dolgokban és kicsit furcsa lenne sok 17-18 éves között lányként rúgni a labdát. De amúgy nincs bajom a focival. Anya szerint úszhatnék. Régebben imádtam úszni, most már nem a kedvenc elfoglaltságom, egyszerűen inkább heverészek, mert egy lusta dög vagyok :D Érdekelt a floorball de azt nem lehetne kivitelezni. Szóval tudom, hogy egy lusta disznó vagyok, de én ezt nem élvezem. Mivel tudnám őket lebeszélni erről? Nem érdekel, ha meghízok, tudok keveset enni, vannak olyan időszakaim, amikor 1-2 almából tökéletesen megélek egy nap. Vagy ha már mindenképp választani kell, inkább sportolok, annak haszna is van, de akkor mit? Ja a kosárlabdát még ki kell lőnöm mert 1: az, aki tartja az edzést a tesitanárom és nem jövünk ki jól, mivel visszapofázok neki, amikor gimnasztika van és nem végzem rendesen el a feladatokat, 2: nagyon érzékeny az orrom, már egy kisebb ütéstől is nagyon vérzik 3: kegyetlen edzőtáborok vannak. Van hiphop mondjuk az tánc de az már talán érdekelne, csak ott meg szombaton van edzés és nem tudok a barátommal találkozni, plusz még fellépések, amihez nekem nincs sok kedvem és az több idő, amit mozgással kéne töltenem. Tudom, hülyén hangzik ez az egész, de megköszönném, ha nyugodt, normális hangnemben tudnátok segíteni :)
2013. aug. 14. 22:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Lelkitárs.:D

Én is szívből utálok sportolni.

Egyszerűen úgy érzem, nem ettől leszek szebb, vagy egészségesebb, egy meditáció pl sokkal jobban esik.

Most nemrégiben kaptam keresztanyukámtól egy Power Plate bérletet, ma volt az első edzés és elég kegyetlen, de ajánlom neked is, mert csak fél óra az edzés, de jobban leizzaszt, mintha órákat töltenél a konditeremben.

Igen, nagyon nehéz rávenni magad.

Tőlem is távol áll a sport, csak az egónak jó, az önképem így is pozitív, a szüleim cseszték el azzal, hogy sportolni küldtek, amivel arra asszociáltam, hogy kövérnek látnak. (Ez még régen volt, de ennek 'köszönhetően' lett jó kis szorongásom, de ez másik mese:D)

Szóval elkalandoztam, de szerintem Power Plate. Beruházás, de szerintem érdemes.

15L

2013. aug. 15. 00:24
 2/13 A kérdező kommentje:
Áh köszi, ilyet láttam a konditeremben, akkor mehetek faterral csak más edzést csinálok :) MAjd megemlítemneki. Köszi ^^
2013. aug. 15. 00:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg eljárhatnál futni. Azt teljesen magadhoz igazíthatod. Nekem ez az egyetlen sport amit szívesen csinálok(nék).
2013. aug. 15. 08:17
 4/13 anonim ***** válasza:

Neked nincs heti öt tesid? Vagy nálatok ez is rendes tesi óraként van bépítve? Vagy hogy?

12 napig vérzel? Voltál már orvosnál? Ha nem sürgösen látogass meg egyet.

Én kis koromtól járok sportolni, de az utobbi két éveb elhagytam az edzéseket, mert én is inkább lustultam + egyéb problémák is voltak az edzőkkel stb. Én lusta embernek vallom magam, de nem is olyan régen rájöttem, hogy ez nem hathat ki arra, hogy mennyit mozgok, járok el különórákra.

A szüleid gondolom észrevették, hogy a sulin, barátokon, meg a pasidon kivül nem csinálsz semmit és ezért erőltetik ezeket a dolgokat. Szerintem semmivel nem lehet őket lebeszélni erről. Én az úszást javasolnám, mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy az az egyetlen sportág, amit felsoroltál, de nincs komolyabb érved ellene, mint a lsutaság, A másik amit tehetsz, hogy keresel magadnak valami lazább sportágat pl. jóga, ami annyira nem is sport, de mégis valamiféle mozgás forma. (Az edzőterem szerintem alapjában véve baromság.) Egy ideig lehet nem fogod a jól eső fáradtságot érezni, mert ez csak a rendszeres sport hatására jelenik meg, de ne add fel.

Egy sorstárs 15 éves lány

2013. aug. 15. 09:31
 5/13 anonim ***** válasza:

Ha 12 napig tart a menstruáció, akkor az úszást felejtsd el! Rossz ötlet lenne.

Mi van a színjátsztó körrel? Az is színpadon van, a szüleid örülnének. Plusz nem sport, így neked is menne, nem? :) Vagy ha ez nem, akkor talán rajzszakkör? Vagy nem vagy művészlélek? :D

Amúgy a röplabda a kedvenc sportom. Nem kell rohangálni, mégis nagyon izgalmas, jó labdajáték. :) Gondoldd át! :)

Más ötletem nagyon nincs.. Ha nem találsz most semmit, várj amíg kialakul benned magától. :)

2013. aug. 15. 09:41
 6/13 A kérdező kommentje:
Rajzra már járok :) Amúgy most leszek 8.-os (még nem vagyok 15 éves, még pár hét). Szóval azért van programom, de készülnék művészetibe, így még inkább időpazarlásnak találom a sportot, mert a barátaimat sem kéne elhanyagolnom, a barátomat sem, meg lesz kisérettségim is, felvételi, és ehhez nem akarom még a sportot is betenni. Nem voltam orvosnál ezzel a dologgal, meg addig jó, amíg nem görcsöl a hasam, egyszer tartott 6-7 napig, annyira fájt a hasam, hogy azt hittem meghalok. De amúgy a legjobb lenne, ha le tudnám beszélni a szüleimet arról, hogy mindenképp kényszerítssenek valahova, mert elegem van, hogy már 6 éve ez megy. (6 éven át kényszerítettek fuvolázni, pedig utáltam, plusz 2 éven át énekelnem is kellett és májusban hagytam abba a teniszezést, túl rosszak hozzá a térdeim és napokig fájnak tőle)
2013. aug. 15. 10:49
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
sakk? az is sport :D
2013. aug. 15. 12:58
 8/13 A kérdező kommentje:
Neee XDD A barátom is pont ezt mondta xD Na de a logikám az a béka segge alatt van kb xD
2013. aug. 15. 13:05
 9/13 anonim ***** válasza:
És hiphop...oké,hogy pont akkor nem jó,de bizos van máskor edzés/ máshol.
2013. aug. 15. 22:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Kultúráltan beszéltél!Visszatérve a kérdéshez,próbálj meg futni!Sétálj,vagy akár táncolj!Ha nincs messze a suli,menj el gyalog!A barátnőiddel mikor csavarogtok,sétálj!
2013. aug. 15. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!