Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék kezdeni magammal...

Szeretnék kezdeni magammal valamit, hogy az eddig szerzett tudásom ne vesszen el még jobban,2 kicsivel vagyok itthon. De hogy? ötletek?

Figyelt kérdés

olyan oldalak esetleg a neten vannak ami otthoni tanulásra jó?

pl nyelvtanulásra, már így is annyit felejtettem 3-4 év alatt, hogy befejeztem a sulit...

és ez olyan lehangoló, de suliba nem tudok járni sem anyagi okokból sem a gyerekek miatt a legkisebb 3 hónapos még csak...

remélem tud valaki segíteni aki hasonló helyzetben van

2010. aug. 31. 13:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Nyelvtudás szinten tartására jó ha olvasol (főleg ha hangosan olvasol, mert így a kiejtésed sem kopik meg) és tv-t, rádiót hallgatsz. A legtöbb újságnak van honlapja, ahol ingyenesen cikkek is vannak és a nagy tv, rádió csatornák is hallgathatóak, nézhetőek online ingyen. Sokszor lehet kommenteket is írni a cikkekhez. Nem tudom milyen nyelven beszélsz, de írok pár linket angolra: www.economist.com (ez gazdasági, politikai főleg), www.cnn.com, www.bbc.co.uk., www.time.com, www.washingtonpost.com, www.newsweek.com, www.cosmopolitan.com (ez csajszis :). Van egy honlap, a www.surfmusic.de, ahol egy csomó féle rádióadó közül lehet választani különböző országokban. Én pl. egy amerikai csatornát szoktam hallgatni, nagyon jó :). Néhány olasz link: www.corriere.it, www.rai.it (itt több tv és rádió is van, plusz cikkek).

Van egy www.livemocha.com nevű honlap, ahol mindenféle nyelvet lehet tanulni, ezt én még nem próbáltam, de állítólag jó. Azután biztosan vannak a gyakorikérdésekhez hasonló fórumok idegen nyelven is, erre nem tudok linket küldeni, próbálj a google-ba beírni ilyen kifejezéseket +forum, hátha kidob valami érdekeset.

Amúgy ha keresztrejtvényt fejtesz vagy sudoku-zol, az is jó kis agytorna és szórakoztató is :)

2010. aug. 31. 13:47
 2/2 anonim ***** válasza:

Az én hivatásom olyan jellegű, amit elvileg "nem lehet elfelejteni". Tanító vagyok és nyelvtanár. A nyelvtudás része viszont kopik, méh ha magát a tanítást nem is felejtem el. (Ez így furán is hangzik. )

Ezért szoktam vállalni kis tanítványokat, akiket tanítok itthon vagy korrepetálok vagy csak a házi feladatban segítek.

Így én is gyakorlok és nem felejtek talán annyit.

2010. aug. 31. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!