Normális? Ti engednétek?
Pár napot töltöttünk anyósoméknál és mint kiderült, a párom öccse (13éves) minden reggel ágyba kapja a kávét, addig nem is hajlandó felkelni! Rendes gépi lefőtt kávé kevés tejjel és cukorral.
Kérdeztük hogy miért kapja? Anyósom válasza (amúgy egyedül neveli) : igényli és kéri, különben nem kel fel. (Szerintem már rászokott...)
Bár ez így van a sörrel és borral, ha iszunk ő is kap, de nem kevesebbet önt neki anyósom hanem ugyanúgy egy egész pohárral, akár többször is!
A suli is, ha ő nem akar menni épp valamiért (gépezni akar) akkor az anyja nem ellenkezik hanem jólvan...
Oké néha oké, de hogy havonta több napot! Meg hát elég csúnyán visszabeszél az anyjának, és mindig csak mondja neki hogy "csak gyere ki, kapsz egy pofont" és semmi következmény!
Jézus. A koffein is megárt neki. Nálunk ilyen suli-kihagyósat nem is lehetne. Egy tanévben a szülő csak 3-mat igazolhat a többi orvosi , vagy kikérő tanártól stb.
De szerintem r*hattul el van kényeztetve. Egy kis nevelés nem ártana neki. Nekem szüleim csak azt engedik meg ,hogy alkoholmentes citromos sört igyak 1-2 kortyot. (Nem is nagyon akarnák inni.) Illetve karácsonykor pezsgőt de én akkor is kevesebbet kapok mint anyuék és a tesóm.
Úristen, ez a csőlátású gyereknevelés!
Nézz egy kicsit utána, a tudósok most kezdenek rájönni, hogy amit eddig a kávé negatív hatásainak tudtak be, az valójában a kávé mellé fogyasztott cigaretta egészségkárosító hatása.
Miért csőlátású? Te engeded a gyerekednek hogy azt mondja mások előtt hogy : igen anya tudjuk hogy mekkora r*banc vagy!" és stb. Illetve hogy igyon?a felügyeleted nélkül is akár (ha véletlen máshol teszi és elkapja hazafele a rendőr simán megszondázzák...! (amikor én voltam ennyi, otthon lehett, fél pohár volt a max. nem 1-2 egész)
Tudom hogy vannak előnyei, de szerintem ezekre az előnyökre nincs szüksége egy 13évesnek, illetve a kutatásokat nem ezen a korosztályon végezték.
Nálunk senki nem dohányzik, mégis édesapám ha erősebb kávét iszik az egyik szeme teljesen! bevérzik. Amióta nem iszik azóta nincs ilyen gondja. Ha én is megiszom egy erősebbet (ilyen gépi lefőzöttet)főleg reggel, bizony felmegy a vérnyomásom (mivel migrénes vagyok, rögtön megérzem ha erősebb), bevérzik egy ér a szememben ha úgy van.
Főleg hogy növeli a csontritkulást, ő most van növésben, elvonja a kalciumot, vércukor ingást okoz, ez pedig ha reggel megissza a suliba tör rá az édesség iránti vágy, nem az iskolára koncentrál!
*Lehetett
Meg ő mondja meg mikor megy iskolába? Oké az a 3nap olyan hogyha tényleg nem akar arra van, de hogy ő mondja meg az ilyet, fogja magát és elmegy dokihoz és kiíratja magát, bead valami megy a hasam dumát az anyja tudta nélkül...
Nem a kávéval, itallal van a baj, hanem a viselkedésével. Szemtelen, semmi tisztelet nincs benne.
Én is kapok italt, mert szeretem a sört, bort, pálinkát. Sört mindig kapok, ha apáék isznak, általában 2-3 decit. Bort is. Nem minden nap, mondjuk, 1 hónapban egyszer. Annyit iszok, amennyit adnak. Ha azt mondják, elég, akkor elég. Pálinkát csak a tatám szokott adni, annyit, amennyit ö iszik (2-3 kupica). És nem rugok be. Kávét csak olyat iszok, hogy egy újnyi török, a többi tej. Szóval ezzel semmi baj. És szeretem a szüleimet, nincs velem probléma, mert inkább igyak velük 1-2pohár sört, minthogy valahol lerészegedjek.
Ráférne a fiúra egy kis nevelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!