Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy dolgozzam fel?

Hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

Anyám mikor kicsi voltam elvetette az öcsémet. Ő lett volna az egyetlen édestestvérem. Mikor arra gondolok, hogy csak azért vetette el, mert nem akarta, egyébként egészséges volt, kiráz a hideg. Hallottam, hogy az ilyen gyerekek az abortusz napján menekülnek a kések elől, mert vannak nekik érzéseik. Ez rátett egy lapáttal. Nagyon fáj, bár nem ismertem az öcsémet.

15/L

2013. júl. 20. 19:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hány hetes terhes volt...Neked emiatt nem kellene szomorkodni, tudom, hogy akinek nincs testvére, sok esetben vágyna rá, de ugyanez lenne a helyzet, ha anyukád (inkább) nem is esett volna teherbe. Az a kis lélek tudta, hogy mire vállalkozik.
2013. júl. 20. 19:09
 2/16 barbuuus válasza:
100%
Barátkozz! MOzdulj ki sokat, h ne keljen ilyeneken gondolkoznod. Anyudnak meg próbálj megbocsájtani! Az osztálytársam is elvetette a babáját pedig direkt esett teherbe, de amikor már nem volt rá szüksége ezt tette. Sokan vetetik el a babájukat, én nem tudom megérteni őket, de mindenkinek meg lehet rá az oka..
2013. júl. 20. 19:12
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Próbálok megbocsájtani, de nagyon nehéz. Vannak barátaim, népszerű vagyok... de mindig itt van a gondolat a fejemben... 5 testvérem van.
2013. júl. 20. 19:15
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Még most tegyél minél többet azért, hogy sikerüljön ezt feldolgoznod!

Én kb. 10 éves voltam, mikor anyukámnak abortusza volt, és még most, 34 évesen is hatással van az életemre, és főleg az édesanyámmal való kapcsolatomra!

Nagyon sokan nem tudják, nem értik, mit jelent ez a nagyobb testvérnek, és milyen hatása lehet az életére nézve.

Két dolgot tudok tanácsolni:

Beszélj erről anyukáddal, és apukáddal is! Őszintén bevallom, hogy én nem bírok, de talán neked még nem késő, még nincsenek benned annyira meggyökeresedve, megkövülve a rossz emlékek. Csak annyit mondj nekik, mit fentebb leírtál. Mondd el, hogy sokat gondolsz erre az esetre, és számodra probléma feldolgozni. Ha megnyílnak és beszélnek róla, mindnyájatoknak könnyebb lehet.

A másik, hogy olvasd el az alábbi könyvet, rendeld meg, vagy vedd ki könyvtárból:

[link]

Szívből drukkolok!

2013. júl. 20. 19:21
 5/16 A kérdező kommentje:
Utolsó nagyon szépen köszönöm, hogy segítesz, és megértesz! Apuval nem tudok beszélni, mert miután megtörtént az abortusz elment...mikor 1,5 éves voltam. Mindenképpen elolvasom a könyvet!
2013. júl. 20. 19:30
 6/16 anonim ***** válasza:
Menj pszichológushoz ...
2013. júl. 20. 20:00
 7/16 anonim ***** válasza:
70%

Kezdetnek beszélgess a biosz tanároddal, mert baromi nagy marhaságokra alapozod ezt a gyászt. Nem késeznek, a magzat pedig nem menekül.

Utána jöhet egy pszichológus, mert nem normális,hogy ennyire kötődsz egy olyan "személyhez" aki nem is létezett és akkor fel sem tudtad dolgozni a történéseket mivel kicsi voltál. Gondolom az abortuszról is később szereztél tudomást.

2013. júl. 20. 20:10
 8/16 anonim ***** válasza:
47%

Én a helyedben lesz*rnám.Biztos azért ilyen nehéz "feldolgozni",mert az életben még semmi rosszat nem tapasztaltál.

Az öcsédnek nem voltak érzései.Nem született meg,tehát nem érdekelte.

2013. júl. 20. 20:34
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

Ilyen miatt járnál pszichológushoz?Erre nem lehet mit mondani.Én felállítom a "kórképedet":egy elkényeztetett tinilány,tapasztalatlan.

(előző voltam.)

2013. júl. 20. 20:35
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsó a válaszodra kaptál egy lepontozást. Akkor mond,hogy elkényeztetett vagyok, ha ismersz. Fogalmad sincs az életemről...már bocs...
2013. júl. 20. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!