Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy 16 éves gyerek megérdemelte?

Egy 16 éves gyerek megérdemelte?

Figyelt kérdés
Nagyon iszik, többször összehányta már a házat, már majdnem rendőrségi ügy lett az egészből (éjszakai randalírozás). Csütörtökön olyan részeg volt, hogy nem tudta az ajtót kinyitni, és összehányta a falat, cipőket, mindent a környékén. Apja eddig nem nagyon szólt érte, mert ennyire még nem volt, olyan már volt hogy összehányta a padlót, de ilyen még nem. Megpróbáltak beszélni vele, de egy részeggel nem lehet. Anyja meg már egyenesen irtózott tőle. Aztán apjának is elborult az agya, és rendesen elverte. Én a gyerekkel beszéltem, de azt mondja nem tud leülni, meg ruha nélkül alszik. Ismerem az apját, nem könnyű felhúzni, de ez azért kicsit durva volt, nem? A saját gyerekét nadrágszíjjal elverni?! Ráadásul egy 16 éves fiú csupasz seggét? Nekem kicsit durva. Mondjuk haver a gyerek, jófej, ha nem iszik. Nem is könnyű nekik, mert tesója fogyatékos, anyja rokkant, apja meg 24-24-ezik, hogy legyen valami a családnak, ő meg elissza mindig a pénzét. Amúgy azóta békébe van az apjával, nem szívta mellre, csak szar, hogy nem tud leülni gépezni. Tegnap este találkotam vele, akkor mondta.
2013. júl. 20. 10:05
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem durva volt, de teljességgel jogos. Az apja 24 órában dolgozik, a rokkant anyja ápolja a fogyatékos húgát, ő meg plusz problémát kreál. Nincs elég baja a csalàdnak?
2013. júl. 20. 12:00
 12/36 A kérdező kommentje:

Igazából érthető amit ti mondtok is, ti más fejjel látjátok. Én mint korabeli, meg mint haver megint más szemmel. (én nem iszok, nem mondom hogy abszolút nem, de nem járok el, csak itthon, vagy ha valami olyan társasággal vagyok 1-2 feles, 1-2 sör) Annyira nem szegények, hogy kajára ne jusson, meg új házuk van, egyszerre építkeztek anyámékkal, csak anyja 3-4 éve rosszul lépett, elesett, és úgy tört el a lába, hogy azóta rokkant. Csak azért az, hogy a gyerek az összes pénzét elissza, ahelyett hogy venne valami értelmeset nem engedhetik meg maguknak.

Én csak durvának találtam, akár hogy is, egy fiút addig verni amíg nem sír, nem kis erőfeszítés... Bár hogy megérdemelte, az megint más.

#6! Hidd el hogy fog. Annyira már ismerem. E miatt nem fog leszokni. Max ennyit nem fog inni. Meg inkább kihányja magát valahol máshol.

8#! Saját pénzéből, megdolgozik amúgy érte. Elengedni nem úgy működik ma már. Megy ő magától. (én is csak annyit szólok itthon, hogy ide meg oda mentem, x-re itthon vagyok) Apja régen nagyon ivott, de akkor ő még meg se volt. Tehát arr nem lehet fogni. Egy kirándulás alkalmával lett ez nagy divat, amikor a kis úri ku..váknak az volt a menő, aki ivott mint a dög. Azóta is velük járnak. Nem régóta tart nála se, nincs még 3 hónapja hogy elkezdte.

A gyerek nagyapja volt egy világi alkoholista fiatalnak, na ő ütötte vágta a családját, meg ő volt ilyen mint a gyerek. De ő is meghalt amikor 5-6 éves volt, meg nem is vele laktak, nem is jártak hozzájuk, meg a vége felé már ő se ivott, normális volt, nekünk szomszéd volt. Csak így amit meséltek róla azt tudom.

2013. júl. 20. 12:47
 13/36 anonim ***** válasza:
40%

Nemtudom, szerintem a szülő a hibás, hogy hagyta eddig fajulni.

Én is ittam ennyi idősen, de tudtam hol a határ. A szüleimnek elmondtam, adtak tanácsokat, mondták, hogy vigyázzak magamra, és kész. Sose mentem haza p_csa részegen, és nemis hánytam össze semmit.

Szerintem itt az első ilyen alkalomnál kellett volna rendesen elbeszélgetni vele. Ha nem hat, akkor egy pofon belefér, vagy akár több, de ez a "pucér segget nadrágszíjjal" nekem elég szado beütés, amire sose lennék képes, pláne nem a saját gyerekemmel. Egy két atyai pofon, ha nagyon nem hat más, még beleférne simán, de ez nekem sok.

2013. júl. 20. 13:14
 14/36 anonim ***** válasza:
32%
Nem úgy működik ma már hogy engedélyt kérjen azért hogy elmehessen? Ha az én gyerekem engedély nélkül menne el mire hazaérne a zárat lecseréltetném, és pár napig be se engedném.
2013. júl. 20. 13:28
 15/36 anonim ***** válasza:
61%

kedves utolsó :

Teljesen érthető amit mondasz. "Nem akarom, hogy a gyerekem csavarogjon. Ha csavargott, akkor kizárom, had csavarogjon még többet"

Ha te erre minden aggodalom nélkül képes lennél, hogy kirakd a gyereked, hogy menjen amerre lát, akkor nincs más mondandóm, csak hogy büszke lehetsz magadra...

2013. júl. 20. 13:32
 16/36 anonim ***** válasza:
Én 15 éves lány létemre írtam azt, hogy jogos volt. Mert én is szoktam inni, de érdeked módon tudom kontrollálni magam, és nem szaporítom a szüleim feladatait a hányástakarítással.
2013. júl. 20. 13:58
 17/36 anonim ***** válasza:
Nagyon is megérdemelte,bár azt sem értem miért engedték ennyire hosszú pórázon.
2013. júl. 20. 15:32
 18/36 anonim ***** válasza:
Én is majdnem 16 vagyok, de te jóságos ég! Én nem mondom, hogy ne igyon, de mértékkel, basszus, nem úgy, hogy ezredjére is összehányja a házat. Megérdemelte a verést, habár ha a szülők helyében lennék, magamban kezdeném el keresni a hibát, elvégre valahol nagyon elronthatták a neveltetést, ha csak veréssel ért meg a srác egyes dolgokat.
2013. júl. 20. 15:45
 19/36 anonim ***** válasza:

Szerintem is jogos, ha a nemlétező gyerekeim ilyesmit követnének el, olyan pofont kapnának,hogy rögtön kijózanodnának.

Remélem a szülők kifizettették a festéket és megcsináltatták vele a falat. Na meg fényesre súroltatták vele az összes cipőt. 18/l

2013. júl. 20. 15:52
 20/36 anonim ***** válasza:
Inkább a gyerekemre amiért engedély nélkül elmegy. De szerencsére én megneveltem őket, soha nem mennének ha nem engednénk.
2013. júl. 20. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!