Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Az egész nyaramat elrontották...

Az egész nyaramat elrontották a szüleim?! 12/L

Figyelt kérdés
Úgy volt volna, hogy megyek Pécs melletti faluba egy hétre, és benézünk Pécsre is - egyedül, de a barátnőim szülei vigyáztak volna rám. Erre anya azt mondja, hogy nem engedhetnek el, mert megyek táborba ami sok pénz, meg 12 éves gyerek nem mehet ilyen messzire szülői felügyelet nélkül, és vérszerinti rokonnak muszáj vigyáznia rá. Erre mondom, hogy ez hülyeség, senki nem tudná meg, hogy én ilyen messziről jövök. Tönkretették a nyaram, halál rosszkedvvel megyek táborba. :( Egyébként netről ismerem a barátnőimet, webkameráztunk is, nagyon jól kijövünk, imádom őket.:) De a szüleimnek hála, az egész estét átsírtam ez miatt, és soha nem felejtem el, hogy miattam nem találkozhattunk.:(
2013. júl. 2. 12:30
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Én is tizenkét éves vagyok, mint te (október végén tizenhárom leszek), de én még magamat sem merném ennyi idősen elengedni a netes barátnőmhöz. Jövő nyáron talán majd tudunk találkozni, mert a szülők felveszik a kapcsolatot. Nem tudom, mennyire laksz messzire a barátnődtől, lehet, emiatt féltenek. 12 évesen én sem engedném el a lányomat, talán 14 évesen. Annyi olyan ember van, aki becsapja a másikat az interneten keresztül! Neked szerencsére annyi előnyöd van, hogy már két éve ismeritek egymást, és webkameráztatok is. Na meg persze, táborba/táborokba mész, ami nem kis pénz, meg kell vallani, de ezt a szüleid mégis megengedték. Miért nem örülsz már ennek is? Ami pedig a találkozásotokat illeti még: vegyék fel a szülők a kapcsolatot! Úgy biztos meg lehetne valahogy oldani. Ne légy emiatt szomorú, mert csak magadat mérgeled fel. Ennek is van jó oldala: minél később találkoztok, annál jobban örülni fogtok a másiknak. :)
2013. júl. 2. 17:57
 32/40 A kérdező kommentje:

Hát Pest közelében élek, szóval elég messze van Pécs. Anya mondta, hogy a tábor elég drága lesz, meg félt is még ilyen fiatalon, ezért nem enged el.

Köszi a válaszokat!:)

2013. júl. 2. 18:02
 33/40 anonim ***** válasza:
Meg tudom érteni a szüleidet, de téged is. Tesóm Pécsen egyetemista, és első évben apuék is nagyon féltették, de még most is. Mert kisnövésű, vékony volt, és azért hetente, 2 hetente hazajárni 4 ótát buszozni, gondolhatod....Azt nem lehetne megoldani, higy a szüleid felhívják az ő szüleit? És ők visznek le téged? Beszélgetnének velük stb?? Hogy lásák kihez mész? Vagy azt, hogy levisznek egy napra, ott maradtok, s a nyár folyamán még lemész? Vagy őt hozzák le??
2013. júl. 2. 18:47
 34/40 anonim ***** válasza:

Örülj, hogy egyáltalán táborba elmehetsz! Másnak még ez sem adatik meg!

Majd találkoztok máskor. Ugyan, ne csinálj már bolhából elefántot! :)

2013. júl. 3. 11:10
 35/40 anonim ***** válasza:

15 éves lány vagyok, Budapest közelében élek. Az egyik legjobb barátnőm (16 éves) szintén Pécsett él, csak neten tartjuk a kapcsolatot. Több, mint 3 éve. Voltak ilyen megbeszéléseink, hogy majd találkozunk, valahogy leutazok hozzá. Természetesen nem jött össze, még mi is nagyon fiatalok vagyunk ehhez, nem hogy ti...

Idén nyáron viszont találkozunk, mesélt egy zenetáborról, tőlem másfél órára van egy városban, ő minden évben 3 órát utazik oda...

Te milyen táborba mész, hol van az a tábor? Talán nektek is jó megoldás lenne, ha egy táborban találkoznátok, és ezzel együtt még új emberekkel megismerkedhetnétek. Miért nem mesélsz nekik a táborról? Lehet, a szüleik elengednék őket. Azért valljuk be, egy táborba mégis csak könnyebb szívvel engedi el egy szülő a gyerekét, mint egy másik, igazából teljesen idegen lakásba.

2013. júl. 3. 11:50
 36/40 A kérdező kommentje:
Révfülöpre megyek táborozni.:)
2013. júl. 3. 12:26
 37/40 anonim válasza:
Én idősebb vagyok nálad, de 2méterre nem engednek el egyedül. Ha a gyerekem lennél én sem engednélek el 12(!) évesen PÉCSRE egy olyan barátnődhöz akivel csak WEBKAMERÁN ismeritek egymást. Ha te rábíznád a gyerekedet full idegen szülőkre, full távoli helyen akkor csak gratulálni tudok.
2013. júl. 3. 20:04
 38/40 anonim ***** válasza:

12 évesen kiskorú vagy, még csak nem is fiatal korú. Édesanyádéknak pedig nem csak jogi, hanem erkölcsi kötelessége is, hogy személyesen vigyázzanak rád. Ám ők valószínűleg mégsem a kötelezettség miatt teszik ezt, hanem, mert SZERETNEK téged. Bármilyen nehéz is, de bizonyos dolgokat nem feltétlenül megérteni kell, hanem elfogadni.

Próbálj az ő nézőpontjukba helyezkedni: egy számukra ismeretlen családhoz kellene küldeniük egy hétre a világ végére. Én sem engedném a gyerekeimet. És hidd el, ha majd te is anyuka leszel, ugyanazt teszed majd, mint most szüleid. Pécs veszélyes hely lett, a terep számukra ismeretlen, és ha csak 1% esély van, hogy baj legyen, az is túl sok. Az ördög sosem alszik, azaz jobb félni, mint megijedni.

2013. júl. 4. 07:26
 39/40 anonim ***** válasza:

12 évesen semmiképp sem engednélek el egyedül.Maximum szülői kísérettel,ha megoldható.Ha nem,akkor pedig nem mész,ennyi.Majd találkoztok később,addig pedig tartsátok neten a kapcsolatot. :)

Pécs amúgy sem veszélytelen (na nem mintha a többi város az lenne...),az a tavalyi eset is...ezek után ne csodálkozz.

Amúgy meg hülyeség,hogy tudsz vigyázni magadra.Mármint nem teljesen,hisz lehet hogy te elővigyázatos vagy,de a világ és a rosszakaró emberek elől nem tudsz hova menekülni.Egyedül,ennyi idősen semmiképp.

2013. júl. 4. 13:33
 40/40 WoTkocka válasza:
már nem azért de több mint 10 olyan ismerősöm volt skypon akivel találkoztam és megtudtam egysmást amire szerintem te sem lennél büszke
2013. júl. 4. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!