Mit tennétek ha megtudnátok, hogy a 15 éves fiatok egész múlt héten nem volt iskolában? Milyen büntetést adnátok neki?
Magamat büntetném meg, amiért nem vettem észre, hogy gond van a gyerekkel.
Mert ha valamiért nem mert iskolába egy hétig, annak oka már régebben elkezdődhetett.
El kell vele beszélgetni apának és anyának egyaránt, mélyen utána kell nézni, hogy mi a probléma.
Hát...nem tudom, úgy látszik egyedül vagyok azzal a véleménnyel, hogy megbüntetném. Oké, hogy motiválni kell és el kell vele beszélgetni, de azért egy hét lógás...még a családsegítő központtól is kijönnek, ha jelez az iskola (márpedig 10 óra igazolatlan után már kell).
És nehogy már egy 15 évesnek olyan dolga legyen, ami miatt egy hetet hiányoznia kell iskolából, ráadásul oké, hogy esetleg én igazolok neki pár napot, de itt a szülő nem is tudott róla, hogy gondja van a gyereknek. Szerintem egyáltalán nem oké, hogy a gyerek gondol egyet és lóg a suliból. Nem értek egyet a szinten tartással".
Tessék járni iskolába. Ez a szülő felelőssége.
Nincs internet használat pár napig. Beszélgetés van helyette a szülőkkel. Én ezt tenném.
Kutya GPS nyomkövetőt kb. 30 000 Ft-ért tudsz venni, a nyakörvét lakattal gyerekre tudod rögzíteni. Sajnos viszont ha nem együttműködő a gyerek ezt is szétbarmolhatja.
A megoldás az elektronikus nyomkövető bilincs, már tesztelik hazánkban, elsőként a házi őrizeteseknél fogják rendszeresíteni, később távoltartás alkalmazásának ellenőrzésére, illetve rendezvényektől (főleg politikai) eltiltott személyek) szabálykövető magatartásának ellenőrzésére. Tervek szerint renitens diákoknál is alkalmazni fogják majd, hogy így előzzék meg krimianalizálódásukat (bűnözővé válásukat).
Interneten most is tudsz rendelni, vásárlását jogszabály nem tiltja (tekintettel arra hogy a bilincs nem minősül közbiztonságra különösen veszélyes vagy haditechnikai eszköznek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!