Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Az egész nyaramat elrontották...

Az egész nyaramat elrontották a szüleim?! 12/L

Figyelt kérdés
Úgy volt volna, hogy megyek Pécs melletti faluba egy hétre, és benézünk Pécsre is - egyedül, de a barátnőim szülei vigyáztak volna rám. Erre anya azt mondja, hogy nem engedhetnek el, mert megyek táborba ami sok pénz, meg 12 éves gyerek nem mehet ilyen messzire szülői felügyelet nélkül, és vérszerinti rokonnak muszáj vigyáznia rá. Erre mondom, hogy ez hülyeség, senki nem tudná meg, hogy én ilyen messziről jövök. Tönkretették a nyaram, halál rosszkedvvel megyek táborba. :( Egyébként netről ismerem a barátnőimet, webkameráztunk is, nagyon jól kijövünk, imádom őket.:) De a szüleimnek hála, az egész estét átsírtam ez miatt, és soha nem felejtem el, hogy miattam nem találkozhattunk.:(
2013. júl. 2. 12:30
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

:( Féltenek, megértem. De tudok vigyázni magamra, soha nem csináltam butaságot...

Meg nem is állunk úgy anyagilag, hogy a tábor előtt egy költségesebb kirándulást megengedjünk magunknak.

De attól még remélem, hogy találkozni fogok velük, bármi áron.:)

2013. júl. 2. 13:41
 22/40 anonim ***** válasza:
39%

Én 1-2 év mulva sem engednélek el TÖK IDEGEN emberekhez, remélem a szüleid sem fognak addig amig nem ismerik őket.

Ja és ha 17 évesen sem engednek majd el azt is megtehetik...ez van.

2013. júl. 2. 13:43
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
A baj nem csak azzal történhet meg, aki butaságot csinál. A világ nem ennyire egyszerű. És nem, 12 évesen NEM tudsz vigyázni magadra. 17-18 éves lányok sem tudnak eléggé. Ezzel van tele a híradó. Nem csodálkozom, hogy a szüleid nem akarnak elengedni, és pár év és te sem fogsz ezen fennakadni. Naív vagy, ha azt hiszed, hogy ez kiszúrás. Érted teszik.
2013. júl. 2. 13:47
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

12 évesen ne is számíts ilyenekre. Hidd el, engem 16 évesen a legforgalmasabb teren betalálnak a csövesek, és követnek, és egyszer volt hogy összefutottunk haverokkal és kimentettek, de akkor is csak hajszálon múlt hogy ne húzzon le vagy ilyenek.

Hidd el, ha egy 16 évessel ilyenek, most tökre elvonva gondolj bele hogy Te mit csinálnál, ilyen helyzetekben.

Meg nézd a tényeket, ritka esetekben ezek a "barátnők" nagyon dúrván is végződhetnek.

Meg hát Pécs.. ugye a tavalyi sztori után nem szeretnének arra gondolom külnösebben elenedni.

De amúgy tényleg, csak 12 vagy. Hidd el, ráérsz. Addig beszélgessetek bnőddel meg ilyenek, aztán majd összejön valami pár év múlva. :)

2013. júl. 2. 14:46
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

Van elég ember aki elköveti azt a butaságot helyetted, csak te maradsz a kakiban és nem ők.

A netes barátok klasszak, én is összeszedtem egy párat és találkoztam is velük, csak éppenséggel 16 évesen. Anyám így is aggódott, de elengedett. Sőt most is aggódna, hiába vagyok immár nagykorú.

Egyébként a legegyszerűbb az lenne(hogyha anyagilag megtehetitek) hogy szerveztek egy családi találkozót valahol félúton a két lakhely között. Te is tudnál időttölteni a barátoddal és a szülők is megismerik a másikat.

Én sem engednék el egy 12 évest ilyen messzire, max úgy ha én teszem fel a vonatra és az ottani állomáson egy általam ismert, megbízható felnőtt várja.

2013. júl. 2. 14:55
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

":( Féltenek, megértem. De tudok vigyázni magamra, soha nem csináltam butaságot... "

Lehet hogy te tudsz vigyázni magadra, de a világ nem fog vigyázni rád. Olyan emberek mászkálnak mindenfelé..

2013. júl. 2. 15:28
 27/40 anonim ***** válasza:

Az a 14 éves gyerek KÍSÉRŐVEL ment és a szülők biztos ISMERTÉK és megbíztak benne. És nem egyedül indult el az idegenbe.

Én örülnék, hogy táborba elmehetek. Engem anno nem engedtek. 13 éves koromig mindig mentem volna. 14 évesen elakart anya a szomszéd városba /8km/ küldeni ilyen napközibe. Akkor meg már én nem akartam menni.

Később sok minden rájössz, hogy mi miért volt és, hogy mennyivel jobb így.

18l

2013. júl. 2. 15:38
 28/40 A kérdező kommentje:

Miért, mi volt Pécsen?:o

"Meg hát Pécs.. ugye a tavalyi sztori után nem szeretnének arra gondolom külnösebben elenedni."

2013. júl. 2. 15:43
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Szia én írtam.

Hát majd keress rá, egy csajt megerőszakoltak, aztán megölték pedig ő rendőr is volt ráadásul :/

2013. júl. 2. 17:20
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szüleid a pénz miatt nem engednek el. ezt sajnos el kell fogadnod. Azért gondolom ezt, mert eddig ugye úgy volt, hogy elmehetsz. Szóval biztosan jött valami hirtelen kiadás, (ne legyen igazam, de) az is lehet, hogy valamelyikük megtudta, nemsokára megszűnik a munkája. Neked pedig "szégyellik" bevallani, hogy nincs keret egy második utazásodra is.

Másik dolog, amit már rengeteg kérdéshez leírtam válaszként: attól, hogy te 12 évesen azt gondolod, hogy tudsz vigyázni magadra, attól az még nem lesz igaz. Nem gonoszkodásból mondom ezt, hanem tényként. Ha csak 5 év múlva visszanézel a mostani önmagadra, te is rájössz, hogy mennyivel kevesebb tapasztalatod volt, mennyi mindent nem tudtál még.

Mondjuk odaúton lerobban a busz, és pótlókat indítanak helyette. Azt sem tudod mit kell csinálni, hová kell menni. Jön egy jóindulatú idegen, aki felajánlja a segítségét - te pedig elfogadod, mert össze vagy zavarodva, hogy most mi van. Ha pedig ez az idegen nem is segíteni akar, hanem elcsal egy ismeretlen helyre, akkor mi van? Szívás... De ha mondjuk később, amikor már rutinosabban tömegközlekedsz és akkor fordul elő ilyen helyzet, nem lesz szükséged segítségre, így nem tudnak megtalálni az idióták.

Ez csak egy példa volt, de napestig lehetne sorolni a többit.

Inkább örülj a tábornak, érezd jól magad és ne fájdítsd a szüleid szívét a rossz hangulatoddal:) Legalább emiatt ne kelljen aggódniuk;)

2013. júl. 2. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!