Hogy neveljem tisztességre a lányomat? 11 éves és tiszteletlenül beszél velem!
Gondoltam, hogy le fog valaki oldani, mert valakinek mindig muszáj megtenni, gondolom ez a személy az esetek többségében te vagy, ha nem mindig. :) (már elnézést, hogy tegezlek, így interneten keresztül, de másképp nem áll a kezemre!)
Nem nevelési tanácsot adtam szerintem, inkább csak egy egyszerű tanácsot, amit ugyanúgy barátként is meg lehetne tenni, nem csak szülőként. Valamint a végére azt is odaírtam (igaz, ironikusnak szántam), hogy nem kell meghallgatni engem, hisz én is csak egy kis "taknyos" vagyok.
Úgy gondolom viszont, hogy egy szülőnek nem csak szülőnek kell lennie. Persze, nem kell úgy viselkedni, mint egy hasonló tizenéves barátnőnek, viszont egyes témákban szerintem jó, ha egy gyerek ugyanúgy (vagy legalább hasonlóképpen) el tud beszélgetni az anyjával/apjával, mint egy barátnőjével. Így legalább többféle álláspontot is meghallgathat, és utána mérlegelhet.
Egy szimpla szülő-gyerek viszony, mint amilyen elképzeléseim szerint szerinted lehet, túl száraz, érzelmek nélküli.
Ha egy szülő csak büntetni tud (főleg első alkalom után), abból csak az fog következni, hogy megtanítja a gyerekét hazudni, ezesetben, mivel feleselésről van szó, pedig lapításra.
Egy 11 éves most kezd kamaszodni, érdekes lenne a helyzet, ha kivétel nélkül minden alkalommal szót fogadna.
Persze ezek csak az én meglátásaim. :)
Szerintem te pedig csak azért is válaszolsz ilyen dühösen egy-egy irományomra, mert nagyon nagyra vagy a koroddal. Most komolyan szégyelljem magam azért, mert még nem vagyok 30? Éljek addig remeteként, a világtól elvonulva és meg sem mukkanva, csak azért, mert fiatal vagyok?
Annyira szeretem, mikor valakit lenéznek csak azért, mert fiatalabb. Senki sem tehet arról, hogy mikor jött/jön a világra...
Nyugodtan el kell vele beszélgetni,nem kell stresszelni folyton.Kiosztod neki a feladatait,ha nem csinálja meg,akkor nem büntetni kell,hanem elmondani neki először,hogy MEG KELL DOLGOKAT TENNIE AHHOZ,HOGY JUSSON VALAMIRE.És elkell mondani neki,hogy később is ez lesz az életében.
Aztán ha másodjára se tesz meg dolgokat,illetve visszapofázik,akkor mond neki,hogy egyszer már megbeszéltétek,de most betelt a pohár és büntetést kap.Először még ne az internetet vedd el tőle,hanem mondjuk a mobilját.
Harmadszorra vedd el tőle a gépet.Aztán mondd meg,hogy mindent szépen visszakaphat,ha megcsinálja a feladatokat,amiket nem csinált meg.
Nem biztos,hogy korlátozni kell a számítógéphasználatot,mert az stresszet okoz.Ha megcsinálja a házimunkákat,azzal elüti az időt egy darabig.Utána meg hadd csinálja azt,amit akar!:D
17/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!