Hogy neveljem tisztességre a lányomat? 11 éves és tiszteletlenül beszél velem!
Szia!
A gyerkőcöt a születésétől kell már nevelni. Mostan már kamasz-korban lehet. Utazás sport könyv szórakozás. Sok mindenféle dolog van.
azért nehogy már egy 11 éves legyen a "főnök" nálatok!
Mi az,hogy: nem mondhatsz meg neki semmit?
Vond be a házimunkába,és ne engedd egésznap a gépnél ülni.
ha ezt nem érti meg akkor csinálj valamit a géppel,hogy ne tudjon netezni.
Ha a én 17-18 évesen azt mondtam volna a szüleimnek"Hogy én nem mondhatok meg neki semmit". olyan pofont kapok hogy kb. a fejem leesik, tessék tiszteletre tanítani a kisasszonyt...
Én lekorlátoznám az internetet és a gép előtt töltött időt és ha már ilyen nagy a szája segíthet is a házi munkában.
ki kell húzni az internetet, ki kell kapcsolni a gépet. addig nem ülhet vissza, amíg mondjuk nem csinálja meg ezt vagy azt.
nem érte kéne aggódnod, hanem amiatt, hogy mi a fenét csináltál az elmúlt években, amikor nevelni kellett volna!
nem akarlak megbántani, de én ilyet még nem hallottam, hogy ekkora pofája lenne egy 11 éves csitrinek..
Egyetértek itt a többséggel: már eddig se ártott volna nevelni. Most viszont gép agyő, majd visszakapja szeptemberben, ha addigra magához tér. Te pedig légy következetes és próbáld helyrehozni, amit elszúrtál.
A sportnak szenzációs nevelő ereje van egyébként, érdemes lenne egy egyesületbe beíratni, persze olyanba, amihez kedve is van.
Nem tudom, szerintem nem az kellene, hogy legyen az első lépés, hogy kihúzod a netet mindenféle beszélgetés nélkül.
Én elbeszélgetnék vele először is arról, hogy mért gondolja azt, hogy én parancsolgatni akarok, illetve, hogy mért nehéz teljesíteni egy-két kérést.
Kamaszként totális ellentéteket tapasztalok a szülői-baráti kapcsolatokban. Ezt úgy kell érteni, hogy akinek otthon "kuss a neve", az általában a szabadságát az iskolában, haverok, barátok között éli le, ott ő a "vezér", míg akik a barátok által vannak inkább elnyomva (nincs nagyon beleszólásuk a programokba, vagy csak simán "3. kerék"-nek érzi magát), azok szabadosabbak a szüleikkel szemben.
Úgyhogy én inkább megpróbálnék rájönni, hogy van-e valami gond a szociális életében, amit otthon próbál levezetni, ezesetben rajtad.
Persze nem kell engem sem meghallgatni, hisz én is csak egy "taknyos" vagyok. :)
16L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!